پزشکیان وارد باکو شد روایت خبرگزاری ترند جمهوری آذربایجان از سفر دکتر پزشکیان به باکو تأکید عارف بر افزایش حجم مبادلات اقتصادی ایران و قرقیزستان | تولموشویچ: به صورت جدی پیگیری لغو روادید بین دو کشور هستیم بقائی: شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴، تاریخ برنامه‌ریزی‌شده برای دور چهارم مذاکرات است | انتظار ایران از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برخورد فنی و حقوقی است ۶۵ شهید و مفقود در حمله آمریکا به یمن طی چند روز اخیر پزشکیان عازم باکو شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۵۰ شهید در لبنان، از زمان اعلام آتش‌بس با رژیم عهدشکن صهیونیستی بالاگرفتن اختلافات بین فرانسه و رژیم صهیونیستی عراقچی: ایران توانایی خنثی کردن هرگونه تلاش برای خرابکاری در سیاست خارجی‌اش را دارد گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با همتای سعودی خود درباره آخرین روند مذاکرات ایران و آمریکا ترامپ: درباره مذاکرات هسته‌ای با ایران، به‌زودی به توافق دست خواهیم یافت سنتکام درباره حملات به یمن تصمیمات جدید گرفته است پزشکیان: از حضور سرمایه‌گذاران در ایران استقبال می‌کنیم با حکم وزیر کشور، اولین فرماندار زن خراسان رضوی منصوب شد ضمانت اجرایی، شرط بقای توافق ایران و آمریکا وزیر کشور: با مقصران احتمالی حادثه بندرعباس بدون اغماض برخورد خواهد شد | احتمال افزایش فوتی‌ها وجود دارد دعوت از جولانی برای شرکت در اجلاس سران عرب در بغداد پزشکیان: هیچ‌گاه احساس غربت نسبت به جمهوری آذربایجان نداریم | هیچ محدودیتی برای فعالیت‌های مشترک وجود ندارد دروغ‌های نتانیاهو پایان ندارد؛ حتی یک غیرنظامی را هم نکشته‌ایم! آمادگی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای تسهیل مذاکرات ایران و آمریکا ۱۲ یمنی در حملات هوایی آمریکا شهید و مجروح شدند پیام رهبر انقلاب اسلامی درپی حادثه دردناک اسکله شهید رجایی بندرعباس آمریکا به «عمران» در یمن حمله کرد پزشکیان بندرعباس را ترک کرد محکومیت قطعی قصاص برای عامل حمله به سفارت جمهوری آذربایجان بیانیه ارتش هندوستان درباره تبادل آتش و درگیری با نیروهای پاکستان کاخ سفید: ترجیح ترامپ توافق با ایران است قطر و عربستان بدهی‌های سوریه به بانک جهانی را پرداخت کردند | مسیر کمک مالی و سرمایه‌گذاری در سوریه باز شد
سرخط خبرها

خلیلزاد خواستار تعامل آمریکا با طالبان شد | اشرف غنی مقصر بود

  • کد خبر: ۸۵۶۵۳
  • ۰۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۲
خلیلزاد خواستار تعامل آمریکا با طالبان شد | اشرف غنی مقصر بود
نماینده سابق آمریکا در امور افغانستان با تاکید بر اینکه دولت بایدن باید با طالبان تعامل کند، از پیمان صلحی که با حضور او با این گروه افغان منعقد شد، دفاع کرده و اشرف غنی را مقصر شکست‌ها دانست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه سابق آمریکا در امور افغانستان در مصاحبه با اندیشکده آمریکایی "صلح بین‌الملل کارنگی ایندومنت" که بر ژئوپولتیک تمرکز دارد، گفت: دولت بایدن باید با طالبان تعامل کرده و به کاهش بحران انسانی که اکنون این کشور را در بر گرفته است، کمک کند.

خلیلزاد که در مذاکرات با طالبان برای خروج نیروهای آمریکایی و پایان دادن به بیست سال حضور نظامی نقش داشت، چهارشنبه از توافق صلح دوحه که فوریه ۲۰۲۰ منعقد شد، دفاع کرده و اشرف غنی، رئیس‌جمهوری سابق افغانستان را مقصر شکست مذاکرات صلح و سقوط کابل دانست.

این سفیر پیشین آمریکا هشدار داد: اینکه اجازه دهیم دولت جدید طالبان در کابل سقوط کند، یک بحران انسانی عمیق ایجاد می‌کند و موجب مهاجرت میلیون‌ها افغان، بی‌ثباتی این منطقه و ایجاد فضا برای تروریسم می‌شود. طالبان به دنبال روابط عادی با آمریکاست و می‌خواهد آمریکا دوباره سفارتخانه خودش را در کابل بازگشایی کرده، تحریم‌های مالی را بردارد و کمک اقتصادی تامین کند.

زلمی خلیلزاد گفت: لازم است که ما در کنار آنها بنشینیم و روی نقشه راهی موافقت کنیم که به مساله بی‌اعتمادی یا بدگمانی میان طرف‌ها و رفتار آنها در زمینه حقوق بشر بپردازد که ما انتظار داریم انجام شود و همچنین در ازای آن، گام‌های مشخصی که ما باید برداریم، روشن شود. طالبان از برخی نظرها تغییر کرده است و از برخی جهات مانند قبل است. آنها به این توافق که اجازه ندهند گروه‌های تروریستی علیه آمریکا توطئه و دسیسه‌چینی کنند، پایبند هستند.

وی گفت که "بدبینی" ایالات متحده نسبت به طالبان موجه است، اما باید به جای "فلج کردن" به "اکتشاف" فرصت‌ها برای دیپلماسی بپردازیم. خلیلزاد "عملکرد ضعیف" نیروهای افغان تحت حمایت ایالات متحده را مقصر دانست و از اشرف غنی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان انتقاد کرد که معتقد بود بدون حضور ایالات متحده می‌تواند طالبان را از طریق نظامی شکست دهد و به درخواست‌های طالبان برای استعفای خود توجه نکرد.

زلمی خلیلزاد گفت: ما همه از ناسازگاری رئیس جمهور غنی برای پافشاری روی ماندن در قدرت شوکه شدیم. سوءمحاسبه غنی این بود که فکر نمی‌کرد ما درباره خروج آنقدر جدی باشیم و اینکه گمان می‌برد ما هرگز از آنجا خارج نخواهیم شد.

این سیاستمدار آمریکایی که از مقامش استعفا داده و بابت شکست مذاکرات صلح سرزنش می‌شود، به این پرسش که آیا مرتکب اشتباهی شده بود که اگر درست می‌شد، نتیجه تحولات را تغییر می‌داد، پاسخ داد. خلیلزاد گفت: در مورد آن فکر می‌کنم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->