اصابت دقیق موشک‌‌های ایرانی به ۱۰ مرکز راهبردی اسراییل وزیر خارجه عمان: تاکنون موعدی برای ازسرگیری مذاکرات مشخص نشده است عراقچی: غرب آسیا درآستانه یک دوراهی تاریخی است جفری ساکس: اسرائیل در صورت درگیری مجدد با ایران، ضربات شدیدتری می‌خورد سردار جعفری: بعید است رژیم صهیونیستی بزودی بتواند توان خود را احیا کند گفت‌وگوی تلفنی پوتین و ماکرون با محوریت ایران و اوکراین سنای آمریکا لایحه جنجالی ترامپ را تصویب کرد پزشکیان از برخی مناطق آسیب‌دیده از تهاجم رژیم صهیونیستی بازدید کرد ترامپ: با نتانیاهو حمله به ایران را جشن خواهم گرفت دبیر کمیسیون امنیت ملی مجلس: برنده واقعی جنگ ۱۲ روزه جمهوری اسلامی ایران بود موضع‌گیری جدید ترامپ درباره ایران تلاش عجیب ترامپ برای برکناری گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین ۵۰ جاسوس اسرائیل در سیستان و بلوچستان دستگیر شدند (۱۰ تیر ۱۴۰۴) ۱۱۶ نفر در یک روز در نوار غزه به شهادت رسیدند (۱۰ تیر ۱۴۰۴) ترامپ: با نتانیاهو درباره ایران و غزه دیدار می‌کنم اسموتریچ به شکست ارتش اسرائیل در نوار غزه اذعان کرد مقتدی صدر با آیت‌الله سیستانی دیدار کرد ایران اتهام‌زنی آلمان را رد کرد نخست وزیر پاکستان و معاون وزارت خارجه روسیه دفتر یادبود شهدای اقتدار را امضا کردند + فیلم سفیر ایران: گروسی وفاداری قوی به آمریکا دارد حزب‌الله: توطئه آمریکا علیه مقاومت در لبنان محکوم به شکست است تشریح جزئیات طرح ساماندهی پهپادها توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ملاقات ۲ جنایتکار | نتانیاهو: هفته آینده در کاخ سفید با ترامپ دیدار می‌کنم کمیته روابط خارجی مجلس: سفرای کشور‌های اروپایی به مجلس فراخوانده خواهند شد آیت‌الله علم‌الهدی: اتحادیه‌ها با احیای امربه‌معروف ریشه احتکار و گرانی را قطع کنند | نقش تاریخی اصناف در اشاعه ارزش‎های دینی مخالفت صریح لهستان با عضویت اوکراین در ناتو نخست‌وزیر تایلند به دلیل افشای یک تماس تلفنی حساس تعلیق شد
سرخط خبرها

زلمی خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان استعفا کرد

  • کد خبر: ۸۴۶۰۹
  • ۲۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۹
زلمی خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان استعفا کرد
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه ایالات متحده در امور افغانستان تصمیم گرفته از سمت خود استعفا دهد. بلینکن همچنین گفت که "تام وست"، معاون فعلی خلیلزاد وظایفش را بر عهده خواهد گرفت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ روسیا الیوم در این باره نوشت، بلینکن در بیانیه‌ای که شامگاه دوشنبه منتشر شد، گفت که خلیلزاد در حال ترک سمت خود است و از وی بابت "دهه‌ها خدمت به مردم آمریکا" تشکر کرد.

بلینکن تأکید کرد که تام وست، معاون خلیلزاد که پیش از این در دوران فعالیت جو بایدن به عنوان معاون رئیس جمهور در دولت باراک اوباما، در تیم امنیت ملی فعالیت می‌کرد، به عنوان نماینده جدید ایالات متحده در افغانستان خدمت می‌کند.

خلیلزاد قبلا در مصاحبه‌ای با الجزیره اعلام کرده بود که قصد دارد این سمت را ترک کند.

این امر حدود دو ماه پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان صورت می‌گیرد که با انتقادات شدید روبرو شد.

خلیلزاد از زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ، ریاست هیات ایالات متحده و پست نمایندگی ویژه را بر عهده داشت و مذاکراتی را با طالبان در قطر انجام داد که به توافق صلح بین دو طرف منجر شد.

در همین حال به گزارش رویترز، یک فرد آشنا با موضوع به شرط ناشناس ماندن، اظهار داشت که خلیلزاد روز جمعه استعفای خود را ارائه کرده است. خروج وی در پی محرومیت وی از اولین مذاکرات رسمی دولت بایدن با طالبان پس از خروج آمریکا از افغانستان، که در اوایل ماه جاری میلادی (اکتبر) در دوحه برگزار شد، صورت گرفت.

خلیلزاد، متولد افغانستان، از سال ۲۰۱۸ رهبری مذاکرات با طالبان را بر عهده داشت که منجر به توافق فوریه ۲۰۲۰ برای خروج نیروهای آمریکایی در سال جاری شد. وی سپس بر جنبش طالبان و دولت اشرف غنی، رئیس جمهور سابق افغانستان فشار آورد تا بر سر راه حل سیاسی برای پایان سالها درگیری مذاکره کند.

پس از سقوط دولت اشرف غنی و قدرت گیری طالبان، خلیلزاد به دنبال کمک به تخلیه شهروندان آمریکایی و افغان‌های در معرض خطر که برای دولت ایالات متحده کار می‌کردند، بود.

مقامات فعلی و سابق آمریکا پیشتر به رویترز گفته بودند که در سه سالی که خلیلزاد در این نقش حضور داشت، چهره یکی از بزرگترین شکست‌های دیپلماتیک آمریکا در حافظه تاریخ شد. مقامات آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند که دیپلمات کهنه کار آمریکایی از اهرم قدرت برای گروه طالبان صرف نظر کرد، به طور مداوم دولت افغانستان را تضعیف کرد و علاقه چندانی به شنیدن دیدگاه‌های مختلف در داخل دولت آمریکا نداشت.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->