بهینه‌سازی سینما فرهنگ برای میزبانی در فیلم فجر ۴۳ «کافه این» در شبکه «تماشا» تماشایی می‌شود اکران‌های محرم از انحصار غیرمتخصصان خارج شد دوبال پرواز زبان فارسی پخش «منو ترک نکن» سریال خارجی جنایی جدید، از فردا شب (۵ مرداد ۱۴۰۳) جزییات برنامه محسن شریفیان برای موسیقی ایران و عمان در مسقط از کتاب شعر «دیو و دیوانگی»، اثر محمدباقر کلاهی‌ اهری، رونمایی می‌شود «درون بیرون ۲» پرفروش‌ترین انیمیشن تاریخ سینما شد «قفس» روی صحنه «شمایل» می‌رود + زمان اجرا بازدید «پیمان جبلی» از پشت صحنه سریال «طوبی» صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (۴ و ۵ مرداد ۱۴۰۳) + زمان پخش کتاب «مناقشه قره باغ، از آغاز تا پایان» منتشر شد دومین جشنواره سرود فجر بسیج خراسان رضوی برگزیدگان خود را شناخت  رونمایی از ۸ بازی قرآنی در مشهد (۳ مرداد ۱۴۰۳) مستند‌های ورزشی در شبکه امید + زمان پخش رئیس هیات انتخاب و داوران جشنواره فیلم‌های ورزشی مشخص شد
سرخط خبرها

دل به قرآن دهیم

  • کد خبر: ۸۵۸۳۷
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۶
دل به قرآن دهیم
حجت‌الاسلام مهدی مقامی - مشاور شهردار مشهد در امور دینی و روحانیون و دبیر شورای عالی فرهنگی شهرداری

مبدأ و مقصد خداست و نقشه رسیدن به کمال شایسته، قرآن است و راهنمایان، رهبران و مجریان حق این نقشه پیامبران و اوصیای پیامبران‌اند. کتاب‌های آسمانی نقشه هدایت انسان، و رسولان الهی و اوصیای آن‌ها راهنمایان و رهبران این راه و نقشه‌اند.

نه قرآن به گروه و شخص خاصی منحصر است و نه اهل‌بیت (ع) در انحصار گروهی درمی‌آیند. هردو برای راهنمایی و رهبری جهان و جهانیان آمده‌اند و آهنگ و قصدی واحد دارند که هم‌گرایی و هم‌آوایی این ۲ با بیان شریف نبوی که به «ثقلین» تعبیر کرده‌اند، روشن است. اما اصل این است که زمانی می‌توان به مقصد و مقصود رسید که هم نقشه و راه را خوب شناخت و هم دستور راهنما و رهبر را شنید و به آن عمل کرد.

امام رضا (ع) که همگی به همسایگی و هم‌جواری با ایشان مفتخریم، از زمره همین راهنمایانی هستند که ارتباط با قرآن کریم را در زندگی‌شان به ما آموخته‌اند. در روایت آمده است که آن حضرت هر ۳ روز یک بار قرآن را ختم می‌کردند و می‌فرمودند: اگر می‌خواستم زودتر از ۳ روز آن را به پایان برسانم، می‌توانستم، اما نخواستم چنین کنم، زیرا در موقع تلاوت به هر آیه که می‌رسیدم در آن تدبر می‌کردم که درباره چه چیزی و در چه زمانی نازل شده است.

تلاوت قبل از خواب

یکی از برنامه‌های امام هشتم این بود که قبل از خواب زیاد تلاوت قرآن داشتند. وقتی به آیه‌ای می‌رسیدند که درباره بهشت یا جهنم بود، می‌گریستند و بهشت را از خدا درخواست می‌کردند و از آتش دوزخ به حق تعالی پناه می‌بردند.

تدبر قلب و رفتار نیکو می‌خواهد

این نکته خیلی مهم است که نخست همیشه تلاوت قرآن را در برنامه روزمره زندگی داشته باشیم و دوم اینکه از تدبر، فهم و توجه به معنای آیه‌ها و پیامد‌ها و نتیجه‌هایی که در قالب‌های گوناگون برای ما بیان شده است غافل نشویم.

وقتی به معنای قرآن توجه و عاقبت‌سنجی کنیم، به طور حتم زندگی فردی و اجتماعی خود را بر مبنای همان نگاه راهنماگونه امام رضا (ع) ادامه می‌دهیم و از بدی‌ها دوری خواهیم کرد و به نیکی و نیکوکاری بیش از پیش توجه خواهیم داشت.
البته شرط تدبر در قرآن، دل دادن به آیات و خالی کردن قلب از آلودگی‌ها و زشتی‌های فردی و اجتماعی است.

یعنی همان‌طور که اگر کسی چشم نداشته باشد به چاه می‌افتد، کسی که قلب ناپاک داشته باشد، نمی‌تواند راه درست را درک کند.

بنابراین، اگر می‌خواهیم مسیر درستی را که امام رضا (ع) با تکیه بر شناخت معنی آیات قرآن به ما نشان داده‌اند به‌خوبی درک کنیم، باید از تکبر، تعصب، دروغ، حسادت، غیبت و مانند این‌ها دور باشیم تا در نهایت با تدبر، عالم‌تر از گذشته، راه زندگی موفق را طی کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->