اعتراف یک رسانه آمریکایی به موفقیت حوثی‌ها در اخلال کشتیرانی اسرائیل در دریای سرخ حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به یک ون در لبنان (۲ مرداد ۱۴۰۳) کابینه دولت چهاردهم؛ نامزدهای پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی معرفی شدند ارائه گزارش وزرای دولت سیزدهم در دیدار با رئیس جمهور منتخب روزنامه هاآرتص: نتانیاهو از یمنی‌ها می‌ترسد پزشکیان: رضایت مردم شاخص مدیریت ماست معاون وزیر امور خارجه روسیه: مقدمات امضای توافق جامع شراکت راهبردی با تهران تکمیل شده است آخرین وضعیت پرونده فساد در فوتبال ایران | تفهیم اتهام وزیر سابق جهاد کشاورزی در پرونده چای دبش تل‌آویو: در صورت توافق ظرف ۶ هفته از غزه خارج می‌شویم آغاز عملیات بازآماد ناوشکن «سهند» در بندرعباس + ویدئو کمال خرازی: نگاه پزشکیان به سیاست خارجی مثبت است ارتش جمهوری اسلامی: ۳۰۰ کیلومتر از مرزهای شرقی با دیوار چهارمتری محصور شد آمریکا بمب‌افکن‌های اتمی در نزدیکی مرز اوکراین مستقر کرد با پادرمیانی چین؛ فتح و حماس بیانیه پایان اختلافات امضا کردند ژاپن ۴ شهرک‌نشین صهیونیست را بابت اعمال خشونت علیه فلسطینی‌ها تحریم کرد مراسم تحلیف پزشکیان سه‌شنبه هفته بعد (۹ مرداد) برگزار می‌شود + جزئیات وزیرکار در مجلس از عملکرد پایگاه رفاه ایرانیان دفاع کرد ادامه دیدارهای رئیس جمهور منتخب | برخی مقامات گزارش دادند هریس: ما پیروز انتخابات می‌شویم حماس درباره یورش صهیونیست‌ها به مسجدالاقصی هشدار داد
سرخط خبرها

زلمی خلیلزاد: هنوز در افغانستان کار نیمه ‌تمام داریم

  • کد خبر: ۸۶۰۰۲
  • ۰۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۴
زلمی خلیلزاد: هنوز در افغانستان کار نیمه ‌تمام داریم
نماینده ویژه مستعفی آمریکا در امور افغانستان، با اشاره به قدرت‌گیری طالبان در ماه اوت گفت که آمریکا هنوز در افغانستان "کار نیمه‌تمام دارد."

به گزارش شهرآرانیوز؛ زلمی خلیلزاد، نماینده سابق آمریکا در امور افغانستان که کتابی با عنوان "نماینده: از کابل تا کاخ سفید، سفر من در دنیای پر تنش" نوشته است، در گفت‌وگویی با شبکه فاکس نیوز، با اشاره به توافق طالبان با آمریکا در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، گفت که آن توافق، بر پایه شروطی بود که برخی از آن‌ها هنوز اجرایی نشده‌اند.

او گفت: طالبان آن (شروط را) اجرا نکرده‌ است و ما می‌خواهیم آن‌ها در قبال این توافقات پاسخگو باشند... من طرفدار آن بودم که به جای خارج کردن نیروهایمان، باید طالبان را برای مذاکره و دستیابی به توافق بر سر اجرای بخش‌های باقی‌مانده در ارتباط با تروریسم و ایجاد یک دولت گسترده، تحت فشار قرار دهیم.

خلیلزاد گفت که نگران است که "ما، رو برگردانیم و آنچه برای حفاظت از منافع آمریکا در افغانستان لازم بود انجام ندهیم."

فروپاشی دولت طالبان، زخم تروریسم را چرکی‌تر خواهد کرداو استدلال کرد که اگرچه دولت جو بایدن، رییس جمهور فعلی آمریکا، "نگران" مبارزه با تروریسم است، اما اگر افغانستان تحت سلطه طالبان، از هم بپاشد، (زخم تروریسم) در محیطی بدون دولت، چرکی(تر از قبل) خواهد شد. او گفت که دولت بایدن با طالبان مذاکره نمی‌کند چرا که آن را یک گروه تروریستی تلقی می‌کند.

سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل متحد گفت که طالبان "خواهان عادی شدن روابط" با آمریکا و "رفع انسداد دارایی‌های افغانستان" است.

خلیلزاد همچنین با تایید گزارشی مبنی بر اینکه طالبان، "طی توافقنامه خروج (آمریکا)"، در واقع به آمریکا اجازه داده است تا "کابل را امن کند"، تصریح کرد که ژنرال فرانک مک‌کنزی، در نشستی در دوحه قطر گفت که "دستور" او، نه برای امن کردن کابل، بلکه برای خارج کردن تقریبا ۲۵۰۰ آمریکایی باقی‌مانده در آنجا بود.

این فرستاده سابق آمریکا گفت که بایدن، خروج زمان-محور را به جای خروج شرط-محور ترامپ انتخاب کرد. خلیلزاد نگرانی‌ها درباره حمله القاعده یا داعش به آمریکا در آینده نزدیک را بی‌مورد دانسته و گفت که طالبان تا کنون به تعهدات خود پایبند بوده‌ است؛ تعهداتی مبنی بر اینکه "اجازه توطئه و برنامه‌ریزی علیه آمریکا از سوی القاعده و سایر گروه‌ها را نخواهد داد."

خلیلزاد در پاسخ به سوالی درباره "حمله داعش"، که منجر به کشته شدن ۱۳ سرباز آمریکایی در کابل شد و "حمله سوریه"، گفت اگرچه تروریسم همچنان یک مشکل است، اما آمریکا چالش‌های بزرگ دیگری از جمله قدرت گرفتن چین دارد.

وی در انتها افزود: زمانی که ما اطلاعات (تروریست‌ها) و اهداف (آن‌ها) را در اختیار داریم، اگر نیروهای همان منطقه (افغانستان) کاری انجام ندهند، ما، خود باید دست به اقدام بزنیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->