یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل های بهداشتی از ابتلا به بیماریهای ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند
سرخط خبرها

آفرودسواری نابلدانه، سلاخی طبیعت با چاشنی هیجان

  • کد خبر: ۸۶۰۹۱
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۳
آفرودسواری نابلدانه، سلاخی طبیعت با چاشنی هیجان
در یک لحظه، اما همه چیز عوض می‌شود. تعادل به هم می‌خورد. موقعیت ماشین متزلزل می‌شود و بعد از چپ و راست شدن‌هایی که دیگر امیدی به کنترل ماشین نمی‌گذارد، ماشین واژگون می‌شود و سقوط می‌کند.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ ماشین مسیر سربالایی را پیش گرفته است. بی وقفه گاز می‌دهد. می‌رود و پشت سرش خاکی است که به هوا بلند می‌شود. به قله مسیر که می‌رسد می‌پیچد به راست. حالا دیگر مسیر یک دست و صاف نیست، هر چند قدم یک درخت سر راه قرار دارد. راننده همچنان می‌تازد. او یک آفرودسوار است. در یک لحظه، اما همه چیز عوض می‌شود. تعادل به هم می‌خورد. موقعیت ماشین متزلزل می‌شود و بعد از چپ و راست شدن‌هایی که دیگر امیدی به کنترل ماشین نمی‌گذارد، ماشین واژگون می‌شود و سقوط می‌کند. با چرخش‌های پی درپی وحشتناکی که آدم را یاد فیلم‌های اکشن و پلیسی می‌اندازد. او یک آفرودسوار است؟

این شرح مختصری از ویدئوی کوتاهی است که روز‌های گذشته در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد و باری دیگر این سؤال را به وجود آورد که آیا برای آفرودسواری، نشستن پشت یک ماشین غول پیکر و به دل طبیعت زدن کافی است؟ آیا به صرف فراهم شدن همین دو فاکتور ما آفرودسوار می‌شویم و هیجانی که دنبالش هستیم را تجربه می‌کنیم؟

هیجان احتمالا همین کلیدواژه‌ای است که حجم زیادی از چرایی این اتفاق را باید در آن جست وجو کرد. اتفاقی که پیش از این هم شاهدش بودیم؛ چه وقتی که چنین فیلم‌های کوتاهی در فضای مجازی بازنشر می‌شد و چه زمانی که در توییتر کاربرانی به آن معترض شدند.

چند وقت پیش ویدئوی دیگری در فضای مجازی پخش شد و آفرودسوارانی را در کویر مرنجاب سمنان نشان می‌داد که یک بز وحشی را دنبال می‌کنند تا جایی که حسابی از پا درش آوردند. کویر خارا در اصفهان یکی دیگر از بکرترین کویر‌های کشورمان است که از دست آفرودسواران در امان نمانده است. به عنوان مثالی دیگر مسابقه آفرود در منطقه هیرکانی، گونه‌های نادر جانوری و گیاهی را به خطر انداخته است.

نتیجه همه این هیجان طلبی‌هایی که بسیاری به هر قیمتی دنبالش هستند؛ برهم خوردن آرامش این مناطق برای حیوانات، از بین رفتن پوشش گیاهی بر اثر فشار چرخ ها، اثرگذاری بر زیستگاه آبزیان موجود در رودخانه‌ها با عبور از بستر رود‌ها و حتی تخریب آبراهه‌های طبیعی جنگل‌ها و مراتع را در پی دارد. مدتی پیش جمعی از دوستداران طبیعت سعی کردند با راه انداختن پویشی انتقاد به آفرودسواری‌های نابلدانه را پررنگ‌تر مطرح کنند که چندان در فضای مجازی مطرح نشد. با این حال، آنچه مشخص است، ضروری بودن مدیریت این مقوله است. آموزش مسائل مهم به لیدرها، راه انداختن پیست‌هایی برای دوستداران این حرفه و هدایت کردن آن‌ها به محل مناسب از جمله اقداماتی است که اگر انجام شود نقطه قوتی برای صنعت گردشگری هم محسوب می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->