مدارس پنج شهرستان در سیستان و بلوچستان فردا (سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) غیرحضوری شد پشت پرده انفجار بندر شهید رجایی؛ قصور در نگهداری مواد خطرناک تصادف در جاده قدیم قم _ کاشان ۶ کشته و مصدوم برجای گذاشت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب درجه‌بندی و حفاظت از غار‌های ارزشمند خراسان رضوی در کارگروه ملی غارشناسی شمار جانباختگان حادثه بندرعباس به ۶۵ تن رسید + فیلم کشف ۷۷ کیلوگرم حشیش از خودرو سواری در مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) امکان پرداخت خسارات طوفان به شهروندان تهرانی از طریق محاکم قضایی+ویدئو استرداد روزانه هزار و ۸۰۰ تبعه غیرمجاز افغانستانی از دوغارون به کشورشان پرداخت بیش از ۲.۵ همت مستمری به مددجویان خراسان رضوی | حدود ۶۷ هزار نفر، مشمول دریافت کمک‌های خاص هستند یادی از «ناصر دیوان کازرونی» نماد مقاومت ایران در جنگ جهانی اول | او ارتشی یک نفره بود علیه استعمار قطره قطره خون‌هایی که دریای عشق شدند فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری مجوز فعالیت قانونی دارند راز عجیب پیداشدن اسکلت مرد روی تخت خانه متروکه در مشهد + عکس هشدار خود مراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی «گریه واجب» می‌شویم! هرآنچه باید درباره روش های مصرف، نگهداری و پخت برنج بدانید | راه و رسم پلوخوری اماواگر‌های بیمه فرزند پسر بالای ۱۸ سال آغاز مرحله منطقه‌ای سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان در مشهد دفع انگل با این میوه خوشمزه! شاخص BMI | معیار دقیق سلامت یا گمراه‌کننده برای ورزشکاران؟ جست‌وجوی اسامی مصدومان انفجار بندرعباس به تفکیک مراکز درمانی با هوش مصنوعی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: سالانه ۸۰۰ نفر بر اثر سوانح کار در کشور جان خود را از دست می‌دهند دیار امام‌رضا(ع)، همدرد بندرعباس | آمادگی خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی به حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش‌های رگباری (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ مرگ‌ومیر نوزادان در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد، ۵۰ درصد کاهش یافت نرخ باروری کل در خراسان رضوی ۳۶ درصد کمتر از حد مطلوب است بانوی مرگ مغزی به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا چهارشنبه با احتمال رگبار باران راهکار‌های از‌بین‌بردن بوی بد عرق بدن
سرخط خبرها

آفرودسواری نابلدانه، سلاخی طبیعت با چاشنی هیجان

  • کد خبر: ۸۶۰۹۱
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۳
آفرودسواری نابلدانه، سلاخی طبیعت با چاشنی هیجان
در یک لحظه، اما همه چیز عوض می‌شود. تعادل به هم می‌خورد. موقعیت ماشین متزلزل می‌شود و بعد از چپ و راست شدن‌هایی که دیگر امیدی به کنترل ماشین نمی‌گذارد، ماشین واژگون می‌شود و سقوط می‌کند.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ ماشین مسیر سربالایی را پیش گرفته است. بی وقفه گاز می‌دهد. می‌رود و پشت سرش خاکی است که به هوا بلند می‌شود. به قله مسیر که می‌رسد می‌پیچد به راست. حالا دیگر مسیر یک دست و صاف نیست، هر چند قدم یک درخت سر راه قرار دارد. راننده همچنان می‌تازد. او یک آفرودسوار است. در یک لحظه، اما همه چیز عوض می‌شود. تعادل به هم می‌خورد. موقعیت ماشین متزلزل می‌شود و بعد از چپ و راست شدن‌هایی که دیگر امیدی به کنترل ماشین نمی‌گذارد، ماشین واژگون می‌شود و سقوط می‌کند. با چرخش‌های پی درپی وحشتناکی که آدم را یاد فیلم‌های اکشن و پلیسی می‌اندازد. او یک آفرودسوار است؟

این شرح مختصری از ویدئوی کوتاهی است که روز‌های گذشته در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد و باری دیگر این سؤال را به وجود آورد که آیا برای آفرودسواری، نشستن پشت یک ماشین غول پیکر و به دل طبیعت زدن کافی است؟ آیا به صرف فراهم شدن همین دو فاکتور ما آفرودسوار می‌شویم و هیجانی که دنبالش هستیم را تجربه می‌کنیم؟

هیجان احتمالا همین کلیدواژه‌ای است که حجم زیادی از چرایی این اتفاق را باید در آن جست وجو کرد. اتفاقی که پیش از این هم شاهدش بودیم؛ چه وقتی که چنین فیلم‌های کوتاهی در فضای مجازی بازنشر می‌شد و چه زمانی که در توییتر کاربرانی به آن معترض شدند.

چند وقت پیش ویدئوی دیگری در فضای مجازی پخش شد و آفرودسوارانی را در کویر مرنجاب سمنان نشان می‌داد که یک بز وحشی را دنبال می‌کنند تا جایی که حسابی از پا درش آوردند. کویر خارا در اصفهان یکی دیگر از بکرترین کویر‌های کشورمان است که از دست آفرودسواران در امان نمانده است. به عنوان مثالی دیگر مسابقه آفرود در منطقه هیرکانی، گونه‌های نادر جانوری و گیاهی را به خطر انداخته است.

نتیجه همه این هیجان طلبی‌هایی که بسیاری به هر قیمتی دنبالش هستند؛ برهم خوردن آرامش این مناطق برای حیوانات، از بین رفتن پوشش گیاهی بر اثر فشار چرخ ها، اثرگذاری بر زیستگاه آبزیان موجود در رودخانه‌ها با عبور از بستر رود‌ها و حتی تخریب آبراهه‌های طبیعی جنگل‌ها و مراتع را در پی دارد. مدتی پیش جمعی از دوستداران طبیعت سعی کردند با راه انداختن پویشی انتقاد به آفرودسواری‌های نابلدانه را پررنگ‌تر مطرح کنند که چندان در فضای مجازی مطرح نشد. با این حال، آنچه مشخص است، ضروری بودن مدیریت این مقوله است. آموزش مسائل مهم به لیدرها، راه انداختن پیست‌هایی برای دوستداران این حرفه و هدایت کردن آن‌ها به محل مناسب از جمله اقداماتی است که اگر انجام شود نقطه قوتی برای صنعت گردشگری هم محسوب می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->