پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

جدیدترین خاصیت زردچوبه کشف شد

  • کد خبر: ۸۶۳۸۱
  • ۱۳ آبان ۱۴۰۰ - ۰۳:۳۰
جدیدترین خاصیت زردچوبه کشف شد
داروهای گیاهی سنتی یک گزینه امیدوارکننده در درمان مکمل برای بیماری کووید ۱۹ محسوب می‌شود و در این مورد ریشه زردچوبه (Curcuma longa) یکی از گزینه‌های محبوب است که با خواص ضد ویروسی قوی همراه است.

به گزارش شهرآرانیوز، نتایج تحقیقات جدید نشان داد که ریشه زردچوبه و ترکیب زیست فعال آن یعنی کورکومین در مقابله با سندرم حاد تنفسی سارس-کوو-۲ (SARS-CoV-۲) کارایی دارد.

محققان فعالیت خنثی‌کننده عصاره ریشه زردچوبه (محلول در آب)، کپسول‌های مکمل غذایی حاوی کورکومین و کورکومین خالص را در برابر ویروس سارس-کوو-۲ در شرایط آزمایشگاهی در غلظت‌های غیرسمی بررسی کردند.

همه‌گیری بیماری کروناویروس که ناشی از گسترش ویروس سارس-کوو-۲ است، همچنان در سراسر جهان ادامه دارد. راهبرد‌های مختلف و واکسیناسیون میزان و شدت عفونت را کاهش داده است؛ با این حال در حال حاضر گزینه‌های درمانی محدودی برای درمان کووید ۱۹ در دسترس است.  

دارو‌های گیاهی سنتی یک گزینه امیدوارکننده در درمان مکمل برای بیماری کووید ۱۹ محسوب می‌شود و در این مورد ریشه زردچوبه (Curcuma longa) یکی از گزینه‌های محبوب است که با خواص ضد ویروسی قوی همراه است.

ترکیبات فعال آن شامل کورکومین (۷۵ درصد)، دمتوکسی کورکومین (۲۵ تا ۲۰ درصد) و بیس دمتوکسی کورکومین (پنج تا ۱۵ درصد) است که همگی دارای طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های زیستی مانند آنتی‌اکسیدان، خواص ضد التهاب، ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد تومور است.  

فعالیت ضد ویروسی کورکومین در برابر انواع ویروس‌ها ازجمله ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV)، ویروس هپاتیت C (HCV)، آنفلوآنزای A و سندرم حاد تنفسی کروناویروس یک (SARS-CoV-۱) مشخص شده، اما مطالعات کمی در حال بررسی نقش آن در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ است.

سه ترکیبی که در این مطالعه برای کارایی آزمایشگاهی این ترکیبات در برابر سارس-کوو-۲ مورد آزمایش قرار گرفت شامل عصاره ریشه زردچوبه، کپسول مکمل غذایی حاوی کورکومین و کورکومین خالص بود.

برای به دست آوردن عصاره ریشه محققان ریشه زردچوبه را به قطعات ریز تقسیم و برای حذف اجزای جامد آن را سانتریفیوژ کردند. آنان بیشتر مایع را با اولتراسانتریفیوژ خالص کردند.

کپسول تغذیه‌ای در دی متیل سولفوکسید (DMSO) حل شد و برای استفاده در محیط کشت رقیق شد. محققان گزارش کردند که یک کپسول حاوی ۶۴۰ میلی‌گرم پودر زردچوبه، ۱۰۵ میلی‌گرم عصاره زردچوبه (حاوی ۹۹.۹ میلی‌گرم کورکومین) و پنج میلی‌گرم فلفل سیا (حاوی ۴.۷ میلی‌گرم پیپرین) بود. کورکومین خالص نیز به‌طور مشابه حل و رقیق شد.

محققان در این خنثی‌سازی سارس-کوو-۲ توسط عصاره ریشه زردچوبه محلول در آب، کپسول‌های مکمل غذایی حاوی کورکومین و کورکومین خالص غلظت مورد نیاز برای خنثی‌سازی کامل ویروس را محاسبه کردند.

آنان دریافتند که غلظت‌های کم ۵۸.۶ میکروگرم در میلی‌لیتر از کپسول‌های مکمل محلول، ۱۵.۶ میکروگرم در میلی‌لیتر کورکومین و محلول با غلظت بالای ۱:۱۲۸ عصاره ریشه زردچوبه برای خنثی کردن قابل توجه سارس-کوو-۲ کافی است.

علی‌رغم توانایی زیستی کم و مشکلات حلالیت در آب، نتایج حاصل از این مطالعه کورکومین را به عنوان یک ترکیب ضد ویروسی قوی در غلظت‌های پایین در برابر سارس-کوو-۲ برجسته می‌کند. محققان نشان دادند عصاره ریشه زردچوبه و کپسول‌های مکمل غذایی محلول همچنین کورکومین به‌طور موثر سارس-کوو-۲ را در مدل‌های کشت سلولی Vero E ۶ و Calu-۳ خنثی می‌کنند.

در حالی که نتایج حاصل از انجام مطالعات بالینی در مورد ارزیابی مزایای کورکومین در درمان بیماران کووید-۱۹ مورد انتظار است، اما نتایج این مطالعه فعالیت آن در برابر سارس-کوو-۲ در شرایط آزمایشگاهی برجسته می‌کند.

نتایجی این تحقیق مجددا تایید می‌کند که دارو‌های گیاهی مقرون‌به‌صرفه با فعالیت ضد ویروسی که به راحتی در سراسر جهان در دسترس است، گزینه‌های امیدوارکننده‌ای برای درمان تکمیلی عفونت‌های ویروسی مانند عفونت‌های سارس-کوو-۲ محسوب می‌شود.

نتایج این تحقیق در نشریه Viruses منتشر شده است.

منبع: همشهری آنلاین 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->