بی‌حالی نخستین نشانه مهم در هنگام گرمازدگی است هفت قلم داروی جدید درمان سرطان زیر پوشش بیمه سلامت قرار گرفت ارائه ۸۹۴ هزار خدمت رایگان بستری در بیمارستان‌های تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۲   چگونه درخواست خوداظهاری برای بیمه‌شدن در کارگاه را ثبت کنیم؟ واگذاری ۱۸۲ کودک نیازمند درمان به «فرزندخواندگی» هفته جهانی تغذیه با شیر مادر با شعار «حمایت همه جانبه ترویج تغذیه با شیر مادر برای همه» اهدای اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار زندگی دوباره بخشید ( ۱۰ مرداد ۱۴۰۳) مبلغ جدید جریمه «پارک ممنوع» چقدر است؟ مشکلات ناشی از «شکاف لب» در کودکان مرگ ۴ کودک زیر ۵ سال با مواد مخدر در خراسان رضوی مرگ نوجوان ۱۱۰ کیلویی زیر تیغ جراحی زیبایی در تهران غرق‌شدگی در بهار ۱۴۰۳ جان ۲۸۳ ایرانی را گرفت قتل مادربزرگ و عمو به‌خاطر ارثیه در جنوب تهران نجات ۴۵۵۰ فرزند از سقط جنین خودکشی عروس ۲۴ ساله به علت اختلاف بر سر تالار عروسی! افشای شکنجه وحشیانه پسر معلول در اسارتگاه مرد بی‌رحم برادرکشی بیخ گوش مادر و خواهر | جسد برادرم را در باغچه دفن کردم قطع عضو شهروند تهرانی در قدرت‌نمایی اراذل و اوباش| دو شرور سابقه دار دستگیر شدند حریق یک کارگاه بزرگ چندمنظوره در جاده سیمان| یک آتش نشان مصدوم شد (۹ مرداد ۱۴۰۳) تولید پلیمرهای انتقال دارو به سلول‌های سرطانی توسط پژوهشگران مشهدی
سرخط خبرها

افزایش مسمومیت با قاتل خاموش در فصل سرما!

  • کد خبر: ۸۶۶۲۱
  • ۱۴ آبان ۱۴۰۰ - ۰۳:۰۰
افزایش مسمومیت با قاتل خاموش در فصل سرما!
فوق تخصص مراقبت های ویژه با هشدار نسبت به افزایش مسمویت با گاز مونوکسیدکربن در فصل سرما گفت: وجود این گاز در فضا هیچ علائم تنفسی در فرد ایجاد نمی‌کند زیرا این گاز، بدون بو و رنگ است و تحریک پذیر نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، شاهین شادنیا، با اشاره به اهمیت رعایت نکات ایمنی در استفاده از وسایل گرمایشی، افزود: گاز سمی مونوکسید کربن بر اثر نبود اکسیژن کافی هنگام سوختن مواد سوختنی از جمله بنزین، نفت، گاز و گازوئیل تولید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه وجود گاز مونوکسید کربن در فضا هیچ علائم تنفسی در فرد ایجاد نمی‌کند، ادامه داد: این گاز، بدون بو و رنگ است و تحریک پذیر نیست؛ به عبارت دیگر نشانه‌های ظاهری برای اثبات حضور آن وجود ندارد.

شادنیا، گاز مونوکسید کربن را قاتل خاموش خواند و گفت: گازCO در بدن، به هموگلوبین خون که مسئول انتقال اکسیژن به سلول هاست، متصل شده و به ارگان‌های مختلف بدن همچون مغز و بافت‌های قلب آسیب می‌رساند. همچنین میل ترکیبی هموگلوبین به مونوکسید کربن ۲۰۰ تا ۲۵۰ برابر میل ترکیبی آن به اکسیژن است.

وی غلظت گاز مونوکسید کربن و زمان حضور افراد در محیط آلوده را مهمترین عامل تعیین شدت مسمومیت اعلام کرد و افزود: اگر فرد در محیط با غلظت بالای گاز سمی برای مدت کوتاه یا در محیط با غلظت پایین گاز سمی برای مدت زمان زیاد حضور داشته باشد، دچار مسمومیت شدید می‌شود.

شادنیا علائم اولیه مسمومیت را مشابه علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا دانست و عنوان کرد: سردرد، بی حالی، خستگی و کوفتگی بدن نشانه‌های اولیه مسمومیت با گاز مونوکسید کربن است که در بیشتر مواقع افراد به علت سرما، تصور می‌کنند به سرماخوردگی مبتلا شده اند.

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در صورت ادامه تماس با محیط آلوده، فرد دچار تهوع، استفراغ، خواب آلودگی و در نهایت کاهش سطح هوشیاری و تشنج می‌شود و که اسن علائه نهایتاً مرگ فرد را در پی دارد.

به گفته فوق تخصص مراقبت‌های ویژه، مشاهده علائم مشابه، همزمان در همه افراد خانواده یا بهبود علائم در افراد با تغییر محیط، از علت‌های عمده مراجعه افراد به مراکز است.

شادنیا درباره درمان این نوع مسمومیت، گفت: بهترین درمان، خروج فرد از محیط آلوده و تجویز کپسول اکسیژن است، البته همواره پیشگیری مهمترین اقدام است.

وی تاکید: افراد باید از وسایل گرمایشی استاندارد استفاده کنند و برای سرویس و راه اندازی آن از صاحبان صلاحیت و متخصصان در این زمینه کمک بگیرند.

فوق تخصص مراقبت‌های ویژه در ادامه توضیح داد: باز گذاشتن درزهای پنجره‌ها برای ورود اکسیژن و خروج گازهای سمی نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به جمعیت بالای شهر تهران، این استان در مقایسه با استان‌های دیگر، سردمدار آمار مسمومیت با گاز مونوکسید کربن است.

منبع: اقتصاد آنلاین 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->