۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت
سرخط خبرها

مصرف چه دارو‌هایی سبب بروز لرز می‌شود؟

  • کد خبر: ۸۷۱۵۲
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۰ - ۰۶:۰۰
مصرف چه دارو‌هایی سبب بروز لرز می‌شود؟
لرزش، یک حرکت غیرارادی و کنترل نشده در بدن است که علاوه بر سرما عواملی مثل مصرف یک سری از دارو‌ها می‌تواند در بدن لرز ایجاد کند.

به گزارش شهرآرانیوز، لرزش‌های غیر ارادی دست و پا یا اندام‌های دیگر بدن فقط از علائم بیماری پارکینسون نیست. مصرف برخی از دارو‌ها هم موجب لرز می‌شوند.

لرزش ناشی از دارو چیست؟

لرزش و تکان‌های غیر ارادی است که دقیقاً بعد از مصرف دارو اتفاق می‌افتد و در سر، اندام‌ها یا پلک‌ها ایجاد می‌شود. معمولا این لرزش یک ریتم خاصی دارد و حرکات غیر قابل کنترل را در بخشی از بدن ایجاد می‌کند.

این حرکات لرزشی معمولا سریع هستند که در چرخه‌های بین ۶ الی ۱۰ ثانیه اتفاق می‌افتند. معمولاً در بیماری پارکینسون رواج بیشتری دارند و تقریباً ۱۰ درصد از افراد مبتلا به بیماری پارکینسون به این مشکل دچار هستند.

این لرزش ممکن است در هر قسمت خاصی از بدن یا در یک موقعیت خاصی اتفاق بیفتد و در هنگام حرکت یا هنگام استراحت رخ دهد. لرزش و تکان‌های غیر ارادی معمولاً سریع است و به صورت ناگهانی رخ می‌دهد و ممکن است در هنگضدام خواب فروکش کرده و در وضعیت استرسی بدتر شود.

علائم لرزش حاصل از مصرف دارو چیست؟

اکثرا این لرزش در دست اتفاق می‌افتد و ممکن است در نواحی دیگر هم باشد که شامل موارد زیر است:

بازو
سر
صورت
تار‌های صوتی
ساق پا
بالا تنه
این لرزش ممکن است که باعث حرکت غیر قابل کنترل سر شود و معمولاً همیشه اتفاق نمی‌افتد و احتمال آن در یک ساعت بعد از مصرف دارو بیشتر است.

اگر احساس کردید که این اتفاق برای شما رخ داده است، به پزشک اطلاع رسانی کنید شاید او بتواند داروی شما را تغییر دهد تا علائم بهبود پیدا کند.

معمولا زمانی که خواب هستید، این لرزش‌ها متوقف می‌شوند و هنگامی که استرس دارید وضعیت بدتر می‌گردد. شاید احساس کنید که صدای شما هم دچار لرزش شده است.

چه دارو‌هایی اغلب عامل ایجاد لرزش هستند؟

این لرزش‌ها معمولا بر اثر پاسخ شیمیایی مغز به مواد خاصی می‌باشد. معمولا بعد از مصرف بعضی از دارو‌ها و همچنین الکل افزایش پیدا می‌کند. دارو‌هایی که عامل ایجاد این لرزش هستند، شامل:

۱. دارو‌های ضد افسردگی

مهارکننده‌های انتخابی جذب مجدد سروتونین (SSRI) و دارو‌های ضد افسردگی سه حلقه‌ای انواع خاصی از دارو‌های ضد افسردگی هستند که می‌توانند باعث لرزش شوند. این لرزش می‌تواند در هر زمان پس از شروع دارو رخ دهد. بر طبق تحقیقات ۲۰ ٪ از بیماران تحت درمان با SSRI یا داروی ضد افسردگی سه حلقه‌ای دچار لرزش می‌شوند.

مهارکننده‌های انتخابی جذب مجدد سروتونین (SSRI) مانند:
Celexa (سیتالوپرام)، لکساپرو (اسکیتالوپرام)، لوووکس (فلووکسامین)، پاکسیل (پاروکستین)، پروزاک (فلوکستین)، Zoloft (سرترالین)

دارو‌های ضد افسردگی سه حلقه‌ای مانند:
آسندین (آموکساپین)، آنافرانیل (کلومیپرامین)، الاویل (آمیتریپتیلین)، Norpramin (دسیپرامین)، پاملور (نورتریپتیلین)، سورمونتیل (تریمی پرامین)، Sinequan (دوکسپین)، توفرانیل (ایمی پرامین)، ویواکتیل (پروتریپتیلین)

۲. دارو‌های روانپزشکی

مانند لیتیوم و دپاکوت که در اختلال دوقطبی استفاده می‌شوند معمولاً لرزش ایجاد می‌کنند. بعضی از این دارو‌ها خودشان عامل ایجاد لرزش بوده و بعضی دیگر لرزش افراد را در بیماری‌هایی مثل پارکینسون افزایش می‌دهند.

۳. دارو‌های ضد تشنج

این دارو‌ها جزء رایج‌ترین انواع دارو‌ها هستند که در وضعیت‌های مختلفی استفاده می‌گردند.

۴. دارو‌های آسم

دارو‌های مخصوص آسم هم می‌تواند عامل ایجاد این وضعیت باشد.

۵. سرکوب کننده‌های سیستم ایمنی

دارو‌های سرکوب کننده سیستم ایمنی برای جلوگیری از پس زدن یک عضو جدید در بدن استفاده می‌گردد که می‌تواند این مشکل را ایجاد کند.

۶. اپی نفرین

این دارو که یک محرک قوی قلبی است عوارضی، چون ایجاد لرز دارد.

۷. برخی از آنتی بیوتیک‌ها

آنتی بیوتیک‌ها که برای درمان عفونت‌های باکتریایی مورد استفاده قرار میگیرند گاهی در برخی افراد ایجاد لرزش میکنند.

۸. برخی از دارو‌های ضد ویروس

دارو‌های ضد ویروسی یا آنتی ویروسی که همانطور که از اسمشان پیداست برای درمان انواع بیماری‌های ویروسی کاربرد دارند یکی دیگر از دارو‌های ایجاد کننده لرزش در بدن هستند.

۹. برخی از دارو‌های شیمی درمانی

در مطلب عوارض دارو‌های شیمی درمانی در بخش‌های قبلی بهداشت و سلامت نمناک گفتیم که ترکیبات قوی این دارو‌ها در بدن دریافت کننده دارو عوارضی، چون لرز و.. را موجب می‌شود.

۱۰. برخی از دارو‌های فشار خون و قلب

دارو‌های فشار خون و قلب به دلیل ساختاری که دارند و عملکرد مهمشان در بدن میتوانند موجب لرزش در فرد مصرف کننده شوند.

این شرایط پزشکی باعث لرزش می‌شوند
بیماری پارکینسون
ترک الکل
پرکاری تیروئید
فئوکروموسیتوما
بیماری ویلسون
نارسایی کبدی

مصرف چه دارو‌هایی سبب بروز لرز می‌شود؟

پزشک چگونه علائم لرزش حاصل از دارو را تشخیص می‌دهد؟

تشخیص لرزش حاصل از دارو با سوال پرسیدن از شما در مورد سوابق پزشکی و علائم آن اتفاق می‌افتد. در چنین حالتی باید لیستی کامل از دارو‌های خود را به پزشک ارائه دهید. به او بگویید که چند وقت یک بار این اتفاق برایتان رخ می‌دهد. سرعت لرزش هم می‌تواند به تعیین علت آن کمک کند.

بعضی از ویژگی‌های مهم که می‌تواند لرزش بدن را با لرزش حاصل از بیماری‌های پارکینسون مجزا کند:

علائمی که هم در سمت راست و هم در سمت چپ هستند. بیماری پارکینسون فقط در یک طرف اتفاق می‌افتد.
علائمی که بعد از قطع دارو متوقف می‌شود. بیماری پارکینسون یک بیماری مزمن پیشرفته است و لرزش آن وابسته به دارو نیست.
زمانی که هیچ مشکل مغزی وجود نداشته باشد، اما بیماری پارکینسون به دلیل مشکلات مغزی اتفاق می‌افتد.
همچنین پزشک از شما آزمایش خون‌ می‌گیرد و سطوح غیر طبیعی مواد شیمیایی را در بدن بررسی می‌کند.

سی تی اسکن و ام آر آی هم می‌تواند در تشخیص لرزش حاصل از دارو موثر باشد.

پزشک برای لرزش حاصل از دارو چه کاری انجام می‌دهد؟

پزشک در چنین حالتی از شما می‌خواهد که داروی عامل ایجاد لرزش را قطع کنید. البته همه این‌ها در شرایطی اتفاق می‌افتد که قطعا دارو آسیب زیادی به شما وارد نکند، همچنین ممکن است گزینه‌های درمانی و دارو‌های جایگزین را به شما معرفی کند.

اگر لرزش شما به دلیل مصرف یک داروی خاص باشد، احتمالاً بعد از قطع آن وضعیت بهبود پیدا می‌کند. البته برای بعضی از افراد ممکن است تا ۱۸ ماه هم طول بکشد.

برخی از دارو‌هایی که ممکن است برای کنترل لرزش ناشی از ضد افسردگی استفاده شوند:
میزولین (پریمیدون)
نورونتین (گاباپنتین)
توپاماکس (توپیرامات)
مسدود کننده‌های بتا
بنزودیازپین‌ها

خطر لرزش حاصل از مصرف دارو برای چه کسانی بیشتر است؟

بعضی از افراد در معرض خطر بیشتری هستند که این افراد شامل موارد زیر می‌باشند:

افراد سال خورده
افراد مبتلا به ویروس اچ آی وی
خانم‌ها
افراد با سابقه ابتلا به بیماری جنون
جلوگیری از لرزش حاصل از دارو

در چنین شرایطی در مورد داروی مصرفی خود با پزشک صحبت کنید و از او بخواهید که داروی بهتری را جایگزین کند.

بعضی از دارو‌های محرک هستند که برای بعضی از افراد مشکل ساز می‌باشند.

نوشیدن نوشیدنی‌های حاوی کافئین مثل قهوه، چای و نوشابه ممکن است وضعیت را بدتر کند، زیرا کافئین فعالیت عضلانی را تحریک می‌کند، و لرزش را افزایش می‌دهد.

علت این لرزش‌ها هیچ خطری برای زندگی فرد ندارند، اما ممکن است از لحاظ روانی برای شما اسیب زا باشند و باعث می‌شوند که در بین عموم از این وضعیت خجالت بکشید.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->