مه گرفتگی و کاهش دید رانندگان در محور مشهد_سرخس (۴ بهمن ۱۴۰۳) مرگ دختر ۱۷ ساله در انفجار خانه در روستایی حوالی مشهد پیش‌بینی بارش باران از فردا در ۸ استان (۵ بهمن ۱۴۰۳) دستگیری دندان پزشک بی سواد | دندان طمع دندان ساز تقلبی در مشهد کشیده شد آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود جنوب کشور مقصد اصلی سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴ باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو پرواز مشهد-کراچی از سر گرفته شد «فرانسه» محبوب‌ترین مقصد سفر در جهان خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟ آتش سوزی مخازن ۱۸ هزار تنی انبار نفت شهرری (۳ بهمن ۱۴۰۳) غربالگری بیش از ۱۳ هزار نفر در زمینه بیماری سل، تاکنون (۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹۰ درصد جراحی‌ها به‌صورت کم‌تهاجمی در کشور انجام می‌شود مسجد چهاربرکه حاج رجبعلی لار، شاهکاری بر فراز آب ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر به ایران رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) | تا پایان هفته، هوای نسبتاً سرد بر استان حاکم خواهد بود اسیدپاشی مرد شکاک به همسرش و همکار او در تهران!
سرخط خبرها

چرا هنگام عصبانیت بیشتر غذا می‌خورید؟

  • کد خبر: ۸۷۲۳۶
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۰
چرا هنگام عصبانیت بیشتر غذا می‌خورید؟
خیلی اوقات بدون اینکه بدن نیاز به غذا داشته باشد به دلیل عصبانیت یا برای رفع استرس و اضطراب به غذاخوردن روی می‌آورید غافل از اینکه این رفتار می‌تواند عواقب درازمدتی را به همراه داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، یکی از مشکلاتی که افراد به عنوان دلیل چاقی خود اعلام می‌کنند، خوش‌اشتهایی یا پرخوری عصبی است. یعنی وقتی در شرایطی قرار می‌گیرند که به نحوی تنش روحی از جنس خشم یا ترس زیاد به آن‌ها دست می‌دهد، ناگهان یا با احساس ضعف یا حتی بدون حس کردن دل ضعفه، به سمت یخچال، مغازه، کشو و به صورت خلاصه، هر جایی می‌روند که بتوانند به مواد خوراکی دسترسی پیدا کنند. این افراد، همچنین دچار گوشه‌نشینی همزمان عصبی نیز می‌شوند.

به عنوان مثال، وقتی اعضای یک خانواده متوجه می‌شوند که موقع برگشت از مسافرت به دلیل اشتباه خودشان یا صادر کننده بلیت، بلیت برگشت نیز در قالب رفت صادر شده، یعنی مبدأ به عنوان مقصد ذکر شده است و همگی آشفته هستند و به این سو و آن سو می‌دوند، عضوی از خانواده که دچار پر اشتهایی و پرخوری عصبی است، یک گوشه می‌نشیند و شروع به خوردن می‌کند تا جایی که ممکن است حتی بازخواست و سرزنش می‌شوند.

واقعیت، اما این است که این فرد به‌هیچ‌وجه از سر شوق و لذت، آن هم در چنین کارزاری غذا نمی‌خورد، بلکه این یک واکنش عصبی به اضطراب شدیدی است که در آن لحظه به او دست داده است، اما چرا؟ این رفتار که از دید بسیاری، آزاردهنده نیز برداشت می‌شود و چه بسا در صورت تداوم شرایط استرس‌بار در زندگی فرد به راحتی بتواند زمینه چاقی او را هم فراهم کند، با کدام منطق و دلیل علمی قابل درک و پذیرش است؟

متخصصان، بنا به انجام آزمایش‌هایی دریافته‌اند زمانی که فرد دچار استرس‌ می‌شود، بدن او آدرنالین ترشح می‌کند. این موضوع سبب افزایش ضربان قلب و بالارفتن میزان فشار خون می‌شود که به نوبه خود، تولید انرژی و گرما می‌کند که از سوخت گلوکز ایجاد می‌شود.

پس از عبور از این مرحله، بدن برای تعادل، مقداری کورتیزول آزاد می‌کند که عامل اصلی اشتهاآور و تحریک‌کننده آن است؛ بنابراین وقتی این فرد در شرایط خشم و عصبانیت جمعی یا اضطراب فردی، شروع به غذا یا خوراکی خوردن می‌کند، یعنی میزان کورتیزول خون او بالا رفته و بهتر است در آن شرایط، او را درک کرد.

همچنین خود فرد برای کنترل این حالت می‌تواند از ترفند آهسته غذا خوردن و بسیار جویدن آن یا جایگزین کردن نوشیدن آب استفاده کند. چند تنفس عمیق، کمی راه رفتن یا تغییر شرایط از حالت تنش عصبی به خنده و گفتگو می‌تواند او را از خطرات ثانویه و همچنین تکرار این عادت و عارضه چاقی حفظ کند.

اگر فرد در چنین شرایطی در خانه است، نوشیدن دمنوش آرامش‌بخش مانند گل گاوزبان،  اسطوخودس و بابونه‌ می‌تواند کمک احوال و آرام‌کننده بدن باشد. دقت داشته باشید که فرد دچار شده به پرخوری عصبی، تند تند غذا می‌خورد، تند تند و همزمان حرف می‌زند، صورت برافروخته دارد و دست‌هایی که معمولا یخ کرده‌اند و حتی حالت لرز از شدت گرسنگی و بی‌حالی را می‌توان در آن‌ها دید.

این افراد در آینده مستعد دیابت، چربی خون و مشکلات روحی و گوارشی خواهند بود. اگر به موقع به شرایط خود واقف نشوند و برای مدیریت این عادت ناخواسته و واکنش عصبی، اقدام لازم و مفید را انجام ندهند، مشکل‌ساز است.

یکی از این عوارض، رفلاکس و سوزش معده و همچنین سکسکه‌های عصبی است. فرد در این شرایط می‌تواند با تسکین خود به روش‌هایی که در بالا توضیح داده شد، این عارضه را مدیریت کند. همچنین، این نکته را جدی بگیرد که با ادامه تنش و خشم، میزان ترشح آدرنالین و به دنبال آن، کورتیزول در بدن او بالاتر می‌رود و شرایط، سخت‌تر می‌شود.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->