۳فوتی و یک مصدوم در تصادف خونین در محور نیشابور- سبزوار (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری ۱۴۰۴ پرونده فوت دختر جوان در جنگل بهشهر درحال بررسی پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه مدرسه ۱۲کلاسه در بولوار توس مشهد | بیش از ۷۰۵ مدرسه تا پایان ۱۴۰۴ در استان ساخته می‌شود + ویدئو بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر
سرخط خبرها

چرا هنگام عصبانیت بیشتر غذا می‌خورید؟

  • کد خبر: ۸۷۲۳۶
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۰
چرا هنگام عصبانیت بیشتر غذا می‌خورید؟
خیلی اوقات بدون اینکه بدن نیاز به غذا داشته باشد به دلیل عصبانیت یا برای رفع استرس و اضطراب به غذاخوردن روی می‌آورید غافل از اینکه این رفتار می‌تواند عواقب درازمدتی را به همراه داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، یکی از مشکلاتی که افراد به عنوان دلیل چاقی خود اعلام می‌کنند، خوش‌اشتهایی یا پرخوری عصبی است. یعنی وقتی در شرایطی قرار می‌گیرند که به نحوی تنش روحی از جنس خشم یا ترس زیاد به آن‌ها دست می‌دهد، ناگهان یا با احساس ضعف یا حتی بدون حس کردن دل ضعفه، به سمت یخچال، مغازه، کشو و به صورت خلاصه، هر جایی می‌روند که بتوانند به مواد خوراکی دسترسی پیدا کنند. این افراد، همچنین دچار گوشه‌نشینی همزمان عصبی نیز می‌شوند.

به عنوان مثال، وقتی اعضای یک خانواده متوجه می‌شوند که موقع برگشت از مسافرت به دلیل اشتباه خودشان یا صادر کننده بلیت، بلیت برگشت نیز در قالب رفت صادر شده، یعنی مبدأ به عنوان مقصد ذکر شده است و همگی آشفته هستند و به این سو و آن سو می‌دوند، عضوی از خانواده که دچار پر اشتهایی و پرخوری عصبی است، یک گوشه می‌نشیند و شروع به خوردن می‌کند تا جایی که ممکن است حتی بازخواست و سرزنش می‌شوند.

واقعیت، اما این است که این فرد به‌هیچ‌وجه از سر شوق و لذت، آن هم در چنین کارزاری غذا نمی‌خورد، بلکه این یک واکنش عصبی به اضطراب شدیدی است که در آن لحظه به او دست داده است، اما چرا؟ این رفتار که از دید بسیاری، آزاردهنده نیز برداشت می‌شود و چه بسا در صورت تداوم شرایط استرس‌بار در زندگی فرد به راحتی بتواند زمینه چاقی او را هم فراهم کند، با کدام منطق و دلیل علمی قابل درک و پذیرش است؟

متخصصان، بنا به انجام آزمایش‌هایی دریافته‌اند زمانی که فرد دچار استرس‌ می‌شود، بدن او آدرنالین ترشح می‌کند. این موضوع سبب افزایش ضربان قلب و بالارفتن میزان فشار خون می‌شود که به نوبه خود، تولید انرژی و گرما می‌کند که از سوخت گلوکز ایجاد می‌شود.

پس از عبور از این مرحله، بدن برای تعادل، مقداری کورتیزول آزاد می‌کند که عامل اصلی اشتهاآور و تحریک‌کننده آن است؛ بنابراین وقتی این فرد در شرایط خشم و عصبانیت جمعی یا اضطراب فردی، شروع به غذا یا خوراکی خوردن می‌کند، یعنی میزان کورتیزول خون او بالا رفته و بهتر است در آن شرایط، او را درک کرد.

همچنین خود فرد برای کنترل این حالت می‌تواند از ترفند آهسته غذا خوردن و بسیار جویدن آن یا جایگزین کردن نوشیدن آب استفاده کند. چند تنفس عمیق، کمی راه رفتن یا تغییر شرایط از حالت تنش عصبی به خنده و گفتگو می‌تواند او را از خطرات ثانویه و همچنین تکرار این عادت و عارضه چاقی حفظ کند.

اگر فرد در چنین شرایطی در خانه است، نوشیدن دمنوش آرامش‌بخش مانند گل گاوزبان،  اسطوخودس و بابونه‌ می‌تواند کمک احوال و آرام‌کننده بدن باشد. دقت داشته باشید که فرد دچار شده به پرخوری عصبی، تند تند غذا می‌خورد، تند تند و همزمان حرف می‌زند، صورت برافروخته دارد و دست‌هایی که معمولا یخ کرده‌اند و حتی حالت لرز از شدت گرسنگی و بی‌حالی را می‌توان در آن‌ها دید.

این افراد در آینده مستعد دیابت، چربی خون و مشکلات روحی و گوارشی خواهند بود. اگر به موقع به شرایط خود واقف نشوند و برای مدیریت این عادت ناخواسته و واکنش عصبی، اقدام لازم و مفید را انجام ندهند، مشکل‌ساز است.

یکی از این عوارض، رفلاکس و سوزش معده و همچنین سکسکه‌های عصبی است. فرد در این شرایط می‌تواند با تسکین خود به روش‌هایی که در بالا توضیح داده شد، این عارضه را مدیریت کند. همچنین، این نکته را جدی بگیرد که با ادامه تنش و خشم، میزان ترشح آدرنالین و به دنبال آن، کورتیزول در بدن او بالاتر می‌رود و شرایط، سخت‌تر می‌شود.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->