واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی می‌تواند مشهد را به قطب تعامل منطقه‌ای تبدیل کند کشف ۹ تن مواد مخدر و دستگیری بیش از ۱۲ هزار معتاد متجاهر در یک هفته زنگ زبان فارسی فردا (چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت) در مدارس نواخته می‌شود شلیک مرگبار صاحبخانه به سارقان مسلح نقابدار فرجام مرگبار جوان معتاد در کمپ ترک اعتیاد تصادف در رضویه مشهد ۲ کشته برجای گذاشت (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) کشف ۶۳ هزار عدد قرص غیرمجاز و مخدر از یک فروشگاه در مشهد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)  صدور ۳ هشدار هواشناسی برای ۵ روز آینده در ۱۳ استان (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) درباره تخلف عبور از  چراغ قرمز | به احترام زندگی، ایست! نقشه‌های اراضی پادگان لشکر ۷۷ و آبشار ۲ در مشهد پس از ۱۴ سال به مرحله امضا رسید مردم باید به پروژه‌های آموزش و پرورش حس مالکیت داشته باشند خواب‌آلودگی مداوم می‌تواند زنگ خطر زوال عقل در زنان باشد سرطان پوست را با نیش حشرات اشتباه نگیرید فرماندار مشهد: زیرساخت‌های زیارت و گردشگری تقویت می‌شود قرعه‌کشی حساب‌های طرح «رویش جوانه‌های جهاد» انجام شد + اسامی دانش‌آموزان برگزیده تغییر سبک زندگی، عامل اصلی افزایش آمار ابتلا به سرطان در خراسان رضوی عدم اتصال‌ بیش از نیمی از مشاوران املاک خراسان رضوی به سامانه کاتب سرقت ۵ میلیاردی از کیف پول الکترونیک مرد فراموش‌کار! چند نکته مهم درباره حفاظت از محیط زیست | توجه به کاتالیست‌ها کیفیت سوخت را بالا می‌برد امضای تفاهم‌نامه جدید برای ارتقای عدالت آموزشی و کیفیت آموزش مدارس استثنایی پاسخ آموزش‌وپرورش به نارضایتی‌های والدین درباره تغییر ساعت مدارس شرط جالب مال باخته مشهدی برای بخشیدن زن سارق محل تحویل کارت‌های ورود به جلسه امتحان تعیین شد تغییر ساعت فعالیت مدارس؛ تصمیمات خلق‌الساعه، بلاتکلیفی والدین اصلاح روش حفاظت از محیط زیست بعد از ۶ سال پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم گرما تا روز‌های پایانی هفته ساعت شروع کلاس‌های مدارس تغییر می‌کند؟ | برگزاری همه امتحانات در نوبت صبح ۲۴ رشته تحصیلی فنی‌وحرفه‌ای به‌روزرسانی شدند آیا می‌توان به نوزادان برای رفع تشنگی آب یا آب جوش داد؟ بازدید وزیر آموزش و پرورش از نمایشگاه کتاب تهران
سرخط خبرها

چرا هنگام عصبانیت بیشتر غذا می‌خورید؟

  • کد خبر: ۸۷۲۳۶
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۰
چرا هنگام عصبانیت بیشتر غذا می‌خورید؟
خیلی اوقات بدون اینکه بدن نیاز به غذا داشته باشد به دلیل عصبانیت یا برای رفع استرس و اضطراب به غذاخوردن روی می‌آورید غافل از اینکه این رفتار می‌تواند عواقب درازمدتی را به همراه داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، یکی از مشکلاتی که افراد به عنوان دلیل چاقی خود اعلام می‌کنند، خوش‌اشتهایی یا پرخوری عصبی است. یعنی وقتی در شرایطی قرار می‌گیرند که به نحوی تنش روحی از جنس خشم یا ترس زیاد به آن‌ها دست می‌دهد، ناگهان یا با احساس ضعف یا حتی بدون حس کردن دل ضعفه، به سمت یخچال، مغازه، کشو و به صورت خلاصه، هر جایی می‌روند که بتوانند به مواد خوراکی دسترسی پیدا کنند. این افراد، همچنین دچار گوشه‌نشینی همزمان عصبی نیز می‌شوند.

به عنوان مثال، وقتی اعضای یک خانواده متوجه می‌شوند که موقع برگشت از مسافرت به دلیل اشتباه خودشان یا صادر کننده بلیت، بلیت برگشت نیز در قالب رفت صادر شده، یعنی مبدأ به عنوان مقصد ذکر شده است و همگی آشفته هستند و به این سو و آن سو می‌دوند، عضوی از خانواده که دچار پر اشتهایی و پرخوری عصبی است، یک گوشه می‌نشیند و شروع به خوردن می‌کند تا جایی که ممکن است حتی بازخواست و سرزنش می‌شوند.

واقعیت، اما این است که این فرد به‌هیچ‌وجه از سر شوق و لذت، آن هم در چنین کارزاری غذا نمی‌خورد، بلکه این یک واکنش عصبی به اضطراب شدیدی است که در آن لحظه به او دست داده است، اما چرا؟ این رفتار که از دید بسیاری، آزاردهنده نیز برداشت می‌شود و چه بسا در صورت تداوم شرایط استرس‌بار در زندگی فرد به راحتی بتواند زمینه چاقی او را هم فراهم کند، با کدام منطق و دلیل علمی قابل درک و پذیرش است؟

متخصصان، بنا به انجام آزمایش‌هایی دریافته‌اند زمانی که فرد دچار استرس‌ می‌شود، بدن او آدرنالین ترشح می‌کند. این موضوع سبب افزایش ضربان قلب و بالارفتن میزان فشار خون می‌شود که به نوبه خود، تولید انرژی و گرما می‌کند که از سوخت گلوکز ایجاد می‌شود.

پس از عبور از این مرحله، بدن برای تعادل، مقداری کورتیزول آزاد می‌کند که عامل اصلی اشتهاآور و تحریک‌کننده آن است؛ بنابراین وقتی این فرد در شرایط خشم و عصبانیت جمعی یا اضطراب فردی، شروع به غذا یا خوراکی خوردن می‌کند، یعنی میزان کورتیزول خون او بالا رفته و بهتر است در آن شرایط، او را درک کرد.

همچنین خود فرد برای کنترل این حالت می‌تواند از ترفند آهسته غذا خوردن و بسیار جویدن آن یا جایگزین کردن نوشیدن آب استفاده کند. چند تنفس عمیق، کمی راه رفتن یا تغییر شرایط از حالت تنش عصبی به خنده و گفتگو می‌تواند او را از خطرات ثانویه و همچنین تکرار این عادت و عارضه چاقی حفظ کند.

اگر فرد در چنین شرایطی در خانه است، نوشیدن دمنوش آرامش‌بخش مانند گل گاوزبان،  اسطوخودس و بابونه‌ می‌تواند کمک احوال و آرام‌کننده بدن باشد. دقت داشته باشید که فرد دچار شده به پرخوری عصبی، تند تند غذا می‌خورد، تند تند و همزمان حرف می‌زند، صورت برافروخته دارد و دست‌هایی که معمولا یخ کرده‌اند و حتی حالت لرز از شدت گرسنگی و بی‌حالی را می‌توان در آن‌ها دید.

این افراد در آینده مستعد دیابت، چربی خون و مشکلات روحی و گوارشی خواهند بود. اگر به موقع به شرایط خود واقف نشوند و برای مدیریت این عادت ناخواسته و واکنش عصبی، اقدام لازم و مفید را انجام ندهند، مشکل‌ساز است.

یکی از این عوارض، رفلاکس و سوزش معده و همچنین سکسکه‌های عصبی است. فرد در این شرایط می‌تواند با تسکین خود به روش‌هایی که در بالا توضیح داده شد، این عارضه را مدیریت کند. همچنین، این نکته را جدی بگیرد که با ادامه تنش و خشم، میزان ترشح آدرنالین و به دنبال آن، کورتیزول در بدن او بالاتر می‌رود و شرایط، سخت‌تر می‌شود.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->