وزیر امور خارجه: از داشتن صنعت هسته‌ای صلح‌آمیز محروم نخواهیم شد دانشگاه میشیگان: کاهش شاخص اعتماد مصرف‌کننده در آمریکا در پی جنگ تعرفه‌ای ترامپ اتهامات سوء رفتار جنسی دادستان کل دیوان کیفری بین‌المللی را وادار به کناره‌گیری کرد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنایت تازه از رژیم صهیونیستی افشا شد: اعدام اسیران فلسطینی با دست و پای بسته دیدار و گفتگوی دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان با عراقچی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار به کنگره آمریکا درباره خطر حمله چین به تایوان آیا یمن می‌تواند جنگ غزه را متوقف کند؟ وزیر خارجه طالبان به دعوت رسمی عراقچی عازم تهران شد فرمانده نیروی دریایی ارتش: ناوگروه‌های ما در حال اسکورت کشتی‌ها و مأموریت در آب‌های بین‌المللی هستند پزشکیان: به هیچ عنوان نمی‌پذیرم در هیچ حوزه‌ای از دیگر کشور‌ها عقب بمانیم | مذاکره می‌کنیم اما با تهدید از حق مسلم خودمان پا پس نمی‌کشیم رهبر کره شمالی: آمادگی جنگی باید افزایش یابد رژیم صهیونیستی از آغاز عملیات «ارابه‌های گدعون» و گسترش جنگ علیه غزه خبر داد آغاز دیدار جمعی از معلمان کشور با رهبر معظم انقلاب + فیلم (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید عراقچی بر غیرقابل مذاکره بودن حفظ غنی‌سازی و زیرساخت‌های هسته‌ای ایران جمعی از معلمان، شنبه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند نتانیاهو از ترس بازداشت، سفرش به واتیکان را لغو کرد شهادت ۱۱۵ فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ایران به معاهده «منابع ژنتیک و دانش سنتی» پیوست انصارالله یمن: از تهدیدهای رژیم صهیونیستی و آمریکا هیچ هراسی نداریم چین: به حق ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای احترام می‌گذاریم قالیباف: زمینه تقویت عملی روابط اقتصادی و فرهنگی بین کشورهای اسلامی فراهم شده است پیام تسلیت دبیر شورای اطلاع رسانی دولت برای درگذشت یک عکاس خبری و یک روزنامه‌نگار سیاسی دادگاهی در دانمارک ۲ فرد را به جرم هتک حرمت قرآن کریم جریمه کرد خروج طالبان از لیست سیاه و جهش همکاری‌های روسیه و افغانستان عراقچی: هیچ سناریویی برای چشم‌پوشی از غنی‌سازی وجود ندارد سفر قریب‌الوقوع وزیر خارجه عراق و رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران ادعای ترامپ: با ایران به توافق می‌رسیم؛ با تجارت با تهران مشکلی ندارم آیین گرامیداشت فردوسی در دانشگاه اقتصاد و روابط بین‌الملل پکن برگزار شد
سرخط خبرها

افزایش اختیارات استانداران روی میز دولت سیزدهم

  • کد خبر: ۸۷۳۷۲
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۷
افزایش اختیارات استانداران روی میز دولت سیزدهم
توسعه همه استان‌های کشور بدون شک، نیازمند تمرکززدایی از دستگاه‌های اجرایی کشور و افزایش اختیارات استانداران برای تسریع روند تصمیم گیری، سیاست گذاری، تخصیص منابع لازم، اقدام و عمل است. در همین حال افزایش اختیارات استانداران روی میز دولت سیزدهم است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حجت الاسلام و المسلمین سیدابراهیم رئیسی از همان روز‌های نخست آغاز به کار خود در پاستور، سفر‌های استانی هیئت دولت را با اولویت استان‌های محروم کشور شروع کرد.

رئیس جمهور در این سفر‌های استانی به دورافتاده‌ترین نقاط استان‌ها می‌رود تا مستقیم و بدون واسطه با مردم به گفتگو بنشیند و جویای مشکلات آنان شود. این رویکرد جهادی، انقلابی و در میدان رئیس دولت سیزدهم که کاملا در تمایز با رویکرد مدیریت پشت میز نشینی رئیس جمهور پیشین است، توجه ویژه رئیسی به همه نقاط کشور و توسعه همه جانبه را نوید می‌دهد و نه تمرکز صرف بر پایتخت را.

توسعه همه استان‌های کشور بدون شک، نیازمند تمرکززدایی از دستگاه‌های اجرایی کشور و افزایش اختیارات استانداران برای تسریع روند تصمیم گیری، سیاست گذاری، تخصیص منابع لازم، اقدام و عمل است.

در همین راستا با نظر به رویکرد مطلوب دولت سیزدهم، مطالبه افزایش اختیارات استانداران ازجانب نمایندگان مجلس و چهره‌های سیاسی همواره مطرح بوده است.

واگذاری برخی امور وزارت کشور به استانداران

به عنوان نمونه، محمدصالح جوکار، رئیس مجمع نمایندگان استان یزد در مجلس یازدهم، خواستار واگذاری برخی امور وزارت کشور به استانداران شد و گفت: اگر قرار باشد یک استاندار و فرماندار برای هر امری معطل تصمیم وزارت کشور باشد، کار به خوبی پیش نمی‌رود؛ بنابراین لازم است اختیارات استانداران افزایش یابد.

یا در نمونه‌ای دیگر، شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفتگو با خبرنگار «خانه ملت»، خواستار اعطای اختیارات ویژه به استانداران مرزی برای تبادلات تجاری، تردد و امنیت مرزی شد.

او در این باره گفت: افزایش اختیارات استانداران مرزی باید دارای چارچوب باشد تا استانداران بتوانند تفاهم نامه‌های تبادل کالا و تجارت، رفت وآمد‌ها و گردشگری را فعال کنند.

حال به نظر می‌رسد که در خواست نمایندگان مجلس و چهره‌های سیاسی مبنی بر افزایش اختیارات استانداران، با پاسخ مثبت دولتمردان مواجه شده است. توضیح آنکه روز یکشنبه ۱۶ آبان، نشست مشترک شورای معاونان وزارت کشور با استانداران چهار استان تهران، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان با حضور وزیر کشور برگزار شد.

در این نشست، استانداران خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان، گزارش‌های جداگانه‌ای از اقدامات دوره جدید مدیریت استان در سه محور شناخت مشکلات و اصلاحات مدیریتی، اقدامات راهبردی برای ریل گذاری توسعه استان و مدیریت شرایط جاری مطرح کردند.

احمد وحیدی، وزیر کشور، در این نشست، پس از بررسی گزارش‌های مطرح شده از سوی استانداران، به معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت کشور دستور داد به منظور افزایش ابتکار عمل استان ها، بازنگری اختیارات استانداران با رویکرد تمرکززدایی هرچه بیشتر و با جلب آخرین نظرات استانداران، به طور ویژه پیگیری و برای ارائه به هیئت وزیران جمع بندی شود.

همچنین محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس جمهور، روز گذشته، درباره افزایش اختیارات استانداران در توئیتر نوشت: ‏ «در دولت سیزدهم به استان‌ها و استانداران به ویژه در بودجه و اعتبارات نقش بیشتری داده خواهد شد. اقتصاد قوی با سپردن مسئولیت و اختیارات به استان‌ها و مشارکت بخش خصوصی و ‎مردم حاصل‌ می‌شود.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->