به گزارش شهرآرانیوز؛ حجت الاسلام و المسلمین سیدابراهیم رئیسی از همان روزهای نخست آغاز به کار خود در پاستور، سفرهای استانی هیئت دولت را با اولویت استانهای محروم کشور شروع کرد.
رئیس جمهور در این سفرهای استانی به دورافتادهترین نقاط استانها میرود تا مستقیم و بدون واسطه با مردم به گفتگو بنشیند و جویای مشکلات آنان شود. این رویکرد جهادی، انقلابی و در میدان رئیس دولت سیزدهم که کاملا در تمایز با رویکرد مدیریت پشت میز نشینی رئیس جمهور پیشین است، توجه ویژه رئیسی به همه نقاط کشور و توسعه همه جانبه را نوید میدهد و نه تمرکز صرف بر پایتخت را.
توسعه همه استانهای کشور بدون شک، نیازمند تمرکززدایی از دستگاههای اجرایی کشور و افزایش اختیارات استانداران برای تسریع روند تصمیم گیری، سیاست گذاری، تخصیص منابع لازم، اقدام و عمل است.
در همین راستا با نظر به رویکرد مطلوب دولت سیزدهم، مطالبه افزایش اختیارات استانداران ازجانب نمایندگان مجلس و چهرههای سیاسی همواره مطرح بوده است.
به عنوان نمونه، محمدصالح جوکار، رئیس مجمع نمایندگان استان یزد در مجلس یازدهم، خواستار واگذاری برخی امور وزارت کشور به استانداران شد و گفت: اگر قرار باشد یک استاندار و فرماندار برای هر امری معطل تصمیم وزارت کشور باشد، کار به خوبی پیش نمیرود؛ بنابراین لازم است اختیارات استانداران افزایش یابد.
یا در نمونهای دیگر، شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفتگو با خبرنگار «خانه ملت»، خواستار اعطای اختیارات ویژه به استانداران مرزی برای تبادلات تجاری، تردد و امنیت مرزی شد.
او در این باره گفت: افزایش اختیارات استانداران مرزی باید دارای چارچوب باشد تا استانداران بتوانند تفاهم نامههای تبادل کالا و تجارت، رفت وآمدها و گردشگری را فعال کنند.
حال به نظر میرسد که در خواست نمایندگان مجلس و چهرههای سیاسی مبنی بر افزایش اختیارات استانداران، با پاسخ مثبت دولتمردان مواجه شده است. توضیح آنکه روز یکشنبه ۱۶ آبان، نشست مشترک شورای معاونان وزارت کشور با استانداران چهار استان تهران، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان با حضور وزیر کشور برگزار شد.
در این نشست، استانداران خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان، گزارشهای جداگانهای از اقدامات دوره جدید مدیریت استان در سه محور شناخت مشکلات و اصلاحات مدیریتی، اقدامات راهبردی برای ریل گذاری توسعه استان و مدیریت شرایط جاری مطرح کردند.
احمد وحیدی، وزیر کشور، در این نشست، پس از بررسی گزارشهای مطرح شده از سوی استانداران، به معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت کشور دستور داد به منظور افزایش ابتکار عمل استان ها، بازنگری اختیارات استانداران با رویکرد تمرکززدایی هرچه بیشتر و با جلب آخرین نظرات استانداران، به طور ویژه پیگیری و برای ارائه به هیئت وزیران جمع بندی شود.
همچنین محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس جمهور، روز گذشته، درباره افزایش اختیارات استانداران در توئیتر نوشت: «در دولت سیزدهم به استانها و استانداران به ویژه در بودجه و اعتبارات نقش بیشتری داده خواهد شد. اقتصاد قوی با سپردن مسئولیت و اختیارات به استانها و مشارکت بخش خصوصی و مردم حاصل میشود.»