مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس استان البرز فردا (دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد + جزئیات عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا
سرخط خبرها

چرا با تغییرات آب و هوا دچار سردرد می‌شویم؟

  • کد خبر: ۸۷۴۳۰
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۰
چرا با تغییرات آب و هوا دچار سردرد می‌شویم؟
محققان دریافتند بیش از نیمی از بیماران مبتلا به سردرد (۵۱ درصد) به شرایط آب و هوایی حساس بوده و مبتلا به سردرد شدید شده اند. تفاوت جنسیتی نیز وجود نداشته و هر دو جنس زن و مرد حساسیت به آب و هوا را گزارش داده اند.

به گزارش شهرآرانیوز، سردردی که برخی افراد با تغییرات آب و هوایی و تغییر فصل دارند باعث نگرانی آن‌ها میشود، زیرا دلیلی برای سردرد‌های فصلی پیدا نمیکنند.

علل و دلایل بروز سردرد با تغییرات آب و هوایی

تغییر فشار هوا، تغییر دما و رطوبت عاملی برای سر درد برخی از افراد است. آیا شما خودتان متوجه شده اید که با تغییرات هوا به سر درد مبتلا می‌شوید؟ تغییرات آب و هوایی معمولاً یک فشار بارومتریک ایجاد می‌کند که باعث سر درد و ایجاد علائم شدید میگرنی می‌شود. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک در این باره بیشتر توضیح خواهیم داد.

اما آیا واقعاً این چنین است؟ آیا آب و هوا می‌تواند تنها عامل سردرد باشد؟

بله! بسیاری از بیماران یعنی تقریباً نصف آن‌ها گزارش می‌کنند که تغییرات آب و هوا باعث سردردشان شده است. کسانی که میگرن دارند، تغییرات آب و هوا را عاملی برای تحریک میگرن می‌دانند و ۵۰ تا ۷۰ درصد اوقات این موضوع صدق می‌کند و علت آن هم این است که این افراد تحت فشار بارومتریکِ نور، دما و رطوبت قرار می‌گیرند و در نتیجه وضعیت آب و هوایی خاص باعث درگیر شدن متغیر‌هایی مثل باران شده و سردرد را به وجود می‌آورد و علت آن هم شامل موارد زیر است:

تغییرات فشار بارومتریک

متغیر‌های بارومتریک در هوا یا فشار هوا، اغلب در طول یک طوفان اتفاق می‌افتند. منظور از طوفان زمانی است که هوای گرم و هوای سرد با یکدیگر ترکیب می‌شوند و این تغییرات، فشار بارومتریک را ایجاد می‌کنند که باعث سنگینی وزن هوا شده و تعادل مایعات را در سینوس‌ها به هم می‌ریزند و سر درد را به وجود می‌آورند.

این تغییرات دمایی و سر درد، برای بعضی از افراد در هوای سرد بیشتر اتفاق می‌افتد، اما مشخصاً افت فشار بارومتریک عامل محرک برای میگرن است و پزشکان هم این قضیه را تایید می‌کنند. در حقیقت بعضی از مطالعات در سال ۲۰۱۵ نشان می‌دهد که کاهش فشار اتمسفر حتی به مقدار خیلی کم، عاملی برای تحریک سر درد مخصوصاً در افرادی است که به میگرن مبتلا هستند.

سر درد حاصل از فشار بارومتریک همچنین دلایل دیگر هم دارد که برای بعضی از آن‌ها تئوری عروقی میگرنی مطرح می‌شود. این تئوری بیان می‌کند که رگ‌های خونی در مغز گشاد می‌شوند و این اتفاق در دوران نوسانات فشار بارومتریک رخ می‌دهد و سپس منقبض می‌شوند و درد میگرن را تشدید خواهند کرد.

نور زیاد

نور زیاد معمولاً عاملی برای ایجاد میگرن در بسیاری از بیماران است که شامل پالس‌های الکترومگنتیک با شدت کم و زمان کوتاه می‌شوند و علائم سر درد را تحریک می‌کنند. روز‌های خیلی پر نور معمولا دمای بالاتری دارند و خطر کم آبی را در بدن افزایش می‌دهند و هر دو عاملی برای افزایش خطر میگرن هستند.

نور خورشید و گرما

همه سردرد‌ها به خاطر هوای سرد یا هوای بد ایجاد نمی‌شوند. برای بعضی از افراد میگرن ممکن است در یک روز با آب و هوای خیلی مطلوب هم اتفاق بیفتد. به عنوان مثال روز‌های آفتابی و گرم هم می‌تواند برای افرادی که میگرن دارند، مشکل ساز باشد.

ترکیب چند عامل

بسیار مهم است به این نکته توجه کنیم که ارتباطی بین میگرن‌ها، فشار بارومتریک و نور خورشید وجود دارد و هنوز علت دقیق آن‌ها مشخص نشده است. اگر از بیماران بپرسید، آن‌ها احتمالاً اشاره کنند در روز‌هایی که آب و هوا کمی بارانی بوده، سر درد بیشتری داشتند، اما بعضی از آن‌ها در روز‌هایی که فشار بارومتریک بالا و پایین بوده، وضعیت بدتری پیدا کرده اند.

پزشکان به این قضیه اشاره کرده اند که این موضوع تحت تاثیر چند عامل قرار می‌گیرد و محرک‌های مختلفی می‌توانند عامل تحرک میگرن باشند.

منبع: نمناک 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->