مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از بحث تنش‌زا و همراه‌داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت ۴ نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما، با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت
سرخط خبرها

چرا با تغییرات آب و هوا دچار سردرد می‌شویم؟

  • کد خبر: ۸۷۴۳۰
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۰
چرا با تغییرات آب و هوا دچار سردرد می‌شویم؟
محققان دریافتند بیش از نیمی از بیماران مبتلا به سردرد (۵۱ درصد) به شرایط آب و هوایی حساس بوده و مبتلا به سردرد شدید شده اند. تفاوت جنسیتی نیز وجود نداشته و هر دو جنس زن و مرد حساسیت به آب و هوا را گزارش داده اند.

به گزارش شهرآرانیوز، سردردی که برخی افراد با تغییرات آب و هوایی و تغییر فصل دارند باعث نگرانی آن‌ها میشود، زیرا دلیلی برای سردرد‌های فصلی پیدا نمیکنند.

علل و دلایل بروز سردرد با تغییرات آب و هوایی

تغییر فشار هوا، تغییر دما و رطوبت عاملی برای سر درد برخی از افراد است. آیا شما خودتان متوجه شده اید که با تغییرات هوا به سر درد مبتلا می‌شوید؟ تغییرات آب و هوایی معمولاً یک فشار بارومتریک ایجاد می‌کند که باعث سر درد و ایجاد علائم شدید میگرنی می‌شود. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک در این باره بیشتر توضیح خواهیم داد.

اما آیا واقعاً این چنین است؟ آیا آب و هوا می‌تواند تنها عامل سردرد باشد؟

بله! بسیاری از بیماران یعنی تقریباً نصف آن‌ها گزارش می‌کنند که تغییرات آب و هوا باعث سردردشان شده است. کسانی که میگرن دارند، تغییرات آب و هوا را عاملی برای تحریک میگرن می‌دانند و ۵۰ تا ۷۰ درصد اوقات این موضوع صدق می‌کند و علت آن هم این است که این افراد تحت فشار بارومتریکِ نور، دما و رطوبت قرار می‌گیرند و در نتیجه وضعیت آب و هوایی خاص باعث درگیر شدن متغیر‌هایی مثل باران شده و سردرد را به وجود می‌آورد و علت آن هم شامل موارد زیر است:

تغییرات فشار بارومتریک

متغیر‌های بارومتریک در هوا یا فشار هوا، اغلب در طول یک طوفان اتفاق می‌افتند. منظور از طوفان زمانی است که هوای گرم و هوای سرد با یکدیگر ترکیب می‌شوند و این تغییرات، فشار بارومتریک را ایجاد می‌کنند که باعث سنگینی وزن هوا شده و تعادل مایعات را در سینوس‌ها به هم می‌ریزند و سر درد را به وجود می‌آورند.

این تغییرات دمایی و سر درد، برای بعضی از افراد در هوای سرد بیشتر اتفاق می‌افتد، اما مشخصاً افت فشار بارومتریک عامل محرک برای میگرن است و پزشکان هم این قضیه را تایید می‌کنند. در حقیقت بعضی از مطالعات در سال ۲۰۱۵ نشان می‌دهد که کاهش فشار اتمسفر حتی به مقدار خیلی کم، عاملی برای تحریک سر درد مخصوصاً در افرادی است که به میگرن مبتلا هستند.

سر درد حاصل از فشار بارومتریک همچنین دلایل دیگر هم دارد که برای بعضی از آن‌ها تئوری عروقی میگرنی مطرح می‌شود. این تئوری بیان می‌کند که رگ‌های خونی در مغز گشاد می‌شوند و این اتفاق در دوران نوسانات فشار بارومتریک رخ می‌دهد و سپس منقبض می‌شوند و درد میگرن را تشدید خواهند کرد.

نور زیاد

نور زیاد معمولاً عاملی برای ایجاد میگرن در بسیاری از بیماران است که شامل پالس‌های الکترومگنتیک با شدت کم و زمان کوتاه می‌شوند و علائم سر درد را تحریک می‌کنند. روز‌های خیلی پر نور معمولا دمای بالاتری دارند و خطر کم آبی را در بدن افزایش می‌دهند و هر دو عاملی برای افزایش خطر میگرن هستند.

نور خورشید و گرما

همه سردرد‌ها به خاطر هوای سرد یا هوای بد ایجاد نمی‌شوند. برای بعضی از افراد میگرن ممکن است در یک روز با آب و هوای خیلی مطلوب هم اتفاق بیفتد. به عنوان مثال روز‌های آفتابی و گرم هم می‌تواند برای افرادی که میگرن دارند، مشکل ساز باشد.

ترکیب چند عامل

بسیار مهم است به این نکته توجه کنیم که ارتباطی بین میگرن‌ها، فشار بارومتریک و نور خورشید وجود دارد و هنوز علت دقیق آن‌ها مشخص نشده است. اگر از بیماران بپرسید، آن‌ها احتمالاً اشاره کنند در روز‌هایی که آب و هوا کمی بارانی بوده، سر درد بیشتری داشتند، اما بعضی از آن‌ها در روز‌هایی که فشار بارومتریک بالا و پایین بوده، وضعیت بدتری پیدا کرده اند.

پزشکان به این قضیه اشاره کرده اند که این موضوع تحت تاثیر چند عامل قرار می‌گیرد و محرک‌های مختلفی می‌توانند عامل تحرک میگرن باشند.

منبع: نمناک 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->