اعلام مبلغ حق بیمه دهک‌های ششم تا نهم بیمه سلامت+ جزئیات (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) فشارخون علت نیمی از بیماری‌های قلبی‌عروقی و عامل مهمی در مرگ‌های زودرس است نشت مواد شیمیایی به یک رودخانه در برزیل موجب آلوده شدن ماهی‌ها و پرندگان شد هدف‌گذاری جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی در کشور طرح پلیس نامحسوس محیط‌زیستی در دستورکار قرار گرفت کشف زمین‌خواری ۵۰ میلیاردی در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیشترین آمار طرح مردمی کاشت نهال مربوط به زاگرس است شناسایی ۱۴۱ مورد ابتلا به سرخک در کشور | چه‌افرادی در خطرند؟ پوشش ۹۹.۵ درصدی برنامه کشوری غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان تأثیر مثبت نمرات پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ تداوم بحران آب در مشهد و خراسان رضوی | زمین تشنه‌تر از همیشه + میزان بارش تا اردیبهشت ۱۴۰۴ توله بازمانده «هلیا» شناسایی شد چطور اضطراب کنکور و امتحانات نهایی را کنترل کنیم؟ | وظیفه خانواده و مسئولان مدرسه چیست؟ آخرین جزئیات درباره جزایر حرارتی تهران | این جزایر چه تأثیری بر محیط زیست دارند؟ پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان تأمین اجتماعی | کدام بازنشستگان در اولویت دریافت وام هستند؟ ظرفیت پیوند مغز استخوان کودکان در مشهد جوابگوی نیاز شهر نیست  بیمه‌های تکمیلی از بیماران چشمی حمایت کافی ندارند ۲۱ مصدوم و یک فوتی بر اثر وزش شدید باد و اصابت صاعقه در کشور (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم لاغری طولانی‌مدت می‌تواند موجب کاهش شانس باروری شود اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) درگیری‌ها و شرارت‌های خیابانی در کشور کاهش یافت آخرین جزئیات برگزاری امتحانات نهایی از فردا (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آخرین آمار از ورود زائران ایرانی به عربستان (۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴) درباره سهم ما از پویش‌هایی که به غذای مراسم ترحیم نه‌ می‌گویند | نه به  ضیافت سوگ دستگیری شرور بدنام بولوار بهمن مشهد در نیمه شب گم‌شدن سارق در صحنه سرقت حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی علیه یک خودرو در لبنان (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۴۳۶ قاچاقچی میراث فرهنگی در سال ۱۴۰۳ دستگیر شدند رئیس پلیس فتا فراجا: به تبلیغات عمل تغییر رنگ چشم و آمپول‌های لاغری ورود می‌کنیم چند روش طبیعی برای از بین بردن چین و چروک صورت
سرخط خبرها

چرا با تغییرات آب و هوا دچار سردرد می‌شویم؟

  • کد خبر: ۸۷۴۳۰
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۰
چرا با تغییرات آب و هوا دچار سردرد می‌شویم؟
محققان دریافتند بیش از نیمی از بیماران مبتلا به سردرد (۵۱ درصد) به شرایط آب و هوایی حساس بوده و مبتلا به سردرد شدید شده اند. تفاوت جنسیتی نیز وجود نداشته و هر دو جنس زن و مرد حساسیت به آب و هوا را گزارش داده اند.

به گزارش شهرآرانیوز، سردردی که برخی افراد با تغییرات آب و هوایی و تغییر فصل دارند باعث نگرانی آن‌ها میشود، زیرا دلیلی برای سردرد‌های فصلی پیدا نمیکنند.

علل و دلایل بروز سردرد با تغییرات آب و هوایی

تغییر فشار هوا، تغییر دما و رطوبت عاملی برای سر درد برخی از افراد است. آیا شما خودتان متوجه شده اید که با تغییرات هوا به سر درد مبتلا می‌شوید؟ تغییرات آب و هوایی معمولاً یک فشار بارومتریک ایجاد می‌کند که باعث سر درد و ایجاد علائم شدید میگرنی می‌شود. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک در این باره بیشتر توضیح خواهیم داد.

اما آیا واقعاً این چنین است؟ آیا آب و هوا می‌تواند تنها عامل سردرد باشد؟

بله! بسیاری از بیماران یعنی تقریباً نصف آن‌ها گزارش می‌کنند که تغییرات آب و هوا باعث سردردشان شده است. کسانی که میگرن دارند، تغییرات آب و هوا را عاملی برای تحریک میگرن می‌دانند و ۵۰ تا ۷۰ درصد اوقات این موضوع صدق می‌کند و علت آن هم این است که این افراد تحت فشار بارومتریکِ نور، دما و رطوبت قرار می‌گیرند و در نتیجه وضعیت آب و هوایی خاص باعث درگیر شدن متغیر‌هایی مثل باران شده و سردرد را به وجود می‌آورد و علت آن هم شامل موارد زیر است:

تغییرات فشار بارومتریک

متغیر‌های بارومتریک در هوا یا فشار هوا، اغلب در طول یک طوفان اتفاق می‌افتند. منظور از طوفان زمانی است که هوای گرم و هوای سرد با یکدیگر ترکیب می‌شوند و این تغییرات، فشار بارومتریک را ایجاد می‌کنند که باعث سنگینی وزن هوا شده و تعادل مایعات را در سینوس‌ها به هم می‌ریزند و سر درد را به وجود می‌آورند.

این تغییرات دمایی و سر درد، برای بعضی از افراد در هوای سرد بیشتر اتفاق می‌افتد، اما مشخصاً افت فشار بارومتریک عامل محرک برای میگرن است و پزشکان هم این قضیه را تایید می‌کنند. در حقیقت بعضی از مطالعات در سال ۲۰۱۵ نشان می‌دهد که کاهش فشار اتمسفر حتی به مقدار خیلی کم، عاملی برای تحریک سر درد مخصوصاً در افرادی است که به میگرن مبتلا هستند.

سر درد حاصل از فشار بارومتریک همچنین دلایل دیگر هم دارد که برای بعضی از آن‌ها تئوری عروقی میگرنی مطرح می‌شود. این تئوری بیان می‌کند که رگ‌های خونی در مغز گشاد می‌شوند و این اتفاق در دوران نوسانات فشار بارومتریک رخ می‌دهد و سپس منقبض می‌شوند و درد میگرن را تشدید خواهند کرد.

نور زیاد

نور زیاد معمولاً عاملی برای ایجاد میگرن در بسیاری از بیماران است که شامل پالس‌های الکترومگنتیک با شدت کم و زمان کوتاه می‌شوند و علائم سر درد را تحریک می‌کنند. روز‌های خیلی پر نور معمولا دمای بالاتری دارند و خطر کم آبی را در بدن افزایش می‌دهند و هر دو عاملی برای افزایش خطر میگرن هستند.

نور خورشید و گرما

همه سردرد‌ها به خاطر هوای سرد یا هوای بد ایجاد نمی‌شوند. برای بعضی از افراد میگرن ممکن است در یک روز با آب و هوای خیلی مطلوب هم اتفاق بیفتد. به عنوان مثال روز‌های آفتابی و گرم هم می‌تواند برای افرادی که میگرن دارند، مشکل ساز باشد.

ترکیب چند عامل

بسیار مهم است به این نکته توجه کنیم که ارتباطی بین میگرن‌ها، فشار بارومتریک و نور خورشید وجود دارد و هنوز علت دقیق آن‌ها مشخص نشده است. اگر از بیماران بپرسید، آن‌ها احتمالاً اشاره کنند در روز‌هایی که آب و هوا کمی بارانی بوده، سر درد بیشتری داشتند، اما بعضی از آن‌ها در روز‌هایی که فشار بارومتریک بالا و پایین بوده، وضعیت بدتری پیدا کرده اند.

پزشکان به این قضیه اشاره کرده اند که این موضوع تحت تاثیر چند عامل قرار می‌گیرد و محرک‌های مختلفی می‌توانند عامل تحرک میگرن باشند.

منبع: نمناک 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->