ایمان فرهمندی: عملکرد مدیریت شهری در حوزه حمل‌ونقل و عمران در ۲۰ روز اخیر جهادی بود تردد نیم میلیون خودرو در پارکینگ‌های تحت مدیریت شهرداری مشهد در تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ قلندر شریف: فاز اول بوستان «جهان شهر» در بهار ۱۴۰۴ به بهره برداری می‌رسد رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: سال ۱۴۰۴، سال تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و اولویت‌دار است مدیرکل راه‌آهن خراسان رضوی: بیش از ۷۰ درصد قطار‌های مسافری کشور در نوروز ۱۴۰۴، در مسیر‌های منتهی به مشهد تردد کردند درباره مجسمه‌های قدیمی ساخته شده توسط غلامرضا رحیم‌زاده‌ارژنگ | تندیس‌های گم‌شده آقای ارژنگ بازدید بیش از ۱۳ هزار نفر از خانه داروغه مشهد در نوروز ۱۴۰۴ تأکید عضو شورای اسلامی شهر مشهد بر اتمام عملیات حفاری خطوط مترو در سال ۱۴۰۴ اسکان موقت و اضطراری بیش از ۹۲ هزار نفر در مشهد در تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ هوای کلانشهر مشهد امروز آلوده است (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) نگاهی به حال و هوای شهر مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | بهار تمام عیار عزم مدیریت شهری برای زمینه‌سازی و تحقق «سرمایه‌گذاری برای تولید» پایان باشکوه نورنما در مشهد | خاطره‌ای فراموش‌نشدنی از یک جشن خانوادگی برای ۱۵ هزار زائر و مجاور خرابی تاب در شهربازی بوستان غدیر مشهد؛ ۴ مصدوم و تعلیق فعالیت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) اقدامات فرهنگی و هنری مشهد باید در شأن شهری بین‌المللی باشد | برگزاری رویداد «نورنما» با مشارکت ۲۰۰ هنرمند مشهدی ادامه روند عملیات اجرایی پروژه احداث سطح سوم تقاطع خیام مشهد (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) افزایش حداقلی قیمت بلیت اتوبوس در مشهد تصویب شد (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) جمع‌آوری ۱۴۹۰ تن زباله از منطقه ثامن مشهد در ایام نوروز زائران خروج از مشهد را به ساعات پایانی تعطیلات نوروز موکول نکنند بازگشت محدودیت‌های ترافیکی مشهد به روال عادی از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ شهردار مشهد خبر داد: کاشت ۱۸۰ هزار گل لاله در پارک‌های شهر به مناسبت برگزاری کنگره ۱۸ هزار شهید استان
سرخط خبرها

مشهدالرضا، پایتخت وحدت

  • کد خبر: ۸۷۴۴
  • ۲۰ آبان ۱۳۹۸ - ۰۳:۳۳
مشهدالرضا، پایتخت وحدت
غلامرضا بنی اسدی روزنامه نگار
مشهد‌الرضا، پایتخت معنوی ایران، می‌تواند و باید هم پایتخت وحدت باشد. شهری که به نام امام اخلاق و گفتگو، شوکتی بهشتی یافته است، در این ساحت هم می‌تواند و باید پرچم‌دار تقریب و وحدت در همه ساحت‌ها باشد.
شناخت از مشهد و اشراف به وضعیت رنگین‌کمانی پیروان مذاهب زیست‌کننده بر این پهنه جغرافیایی، این اقتضا را به عنوان راهبردی دینی و ملی دارای ضرورتی مضاعف می‌کند. ضرورتی که، چون با اولویت بدان نگریسته شود، خواهیم دید که می‌تواند مدلی موفق از همدلی، همگرایی و همراهی، فرادید طراحان و برنامه‌ریزان ملی قرار دهد. فراتر از تنوع قومی و مذهبی ایرانی، مشهد میزبان پرشمار مهاجران از ملیت‌های دیگر نیز هست که در فرهنگی واحد به نام مشهد‌الرضا به هم‌جوشی می‌رسند و هر کدام جزئی از پیکره واحد می‌شوند که بر محور دین نبوی به حرکت درمی‌آید. علاوه بر این همگرایی شکل‌گرفته مذهبی و قومیتی، شاهد همراهی جریان‌های سیاسی با خاستگاه‌ها و سویه‌های فکری متفاوت هستیم که باز بر این پهنه، جلوه‌هایی از وحدت را دارند تحقق می‌بخشند.
ما در مشهد شاهد تعامل تمام‌ساحتی جریان‌های متفاوت فکری و سیاسی هستیم که، چون به جایگاه مدیریتی و تصمیم می‌رسند، بدون دخالت دادن نگاه سیاسی، سیاست‌های مدیریتی خود را برای ارتقا و فعلیت دادن به ظرفیت‌های شهر، به انجام می‌رسانند. این همراهی احترام‌برانگیز تا جایی است که یکی از نمایندگان مجلس می‌گفت اصفهانی‌ها به همگرایی برای اصفهان- بدون دخالت دادن گرایش‌های سیاسی- معروف‌اند، اما همدلی و همکاری مشهدی‌ها برای پیشرفت شهر امام رضا (ع) و خدمت به مجاوران و زائران امام رئوف، خیلی بیشتر از اصفهانی‌هاست. نگاه به سابقه دوساله اخیر هم این گزاره را تأیید می‌کند که ما توانسته‌ایم شمایی زیبا از وحدت در عین کثرت را به تماشا بگذاریم. این البته بدان معنا نیست که همه چیز سرجای خود است و هیچ‌کس خارج از دستگاه نمی‌نوازد، بلکه بیانگر آن است که رویه فراگیر و هدف روشن اکثریت بر همراهی است و با چشم بستن بر برخی تک‌نوازی‌ها و تند‌گویی‌ها و سنگ‌افکنی‌ها، به جرئت می‌توان گفت وحدت و همراهی ایجادشده، احترام‌برانگیز است و هم می‌توان پرامیدتر به افق‌های پیش رو نگریست و باور کرد که می‌توان با گرایش‌های مختلف، هدفی واحد را دنبال کرد و کنار هم بر سفره امام رضا (ع) نشست و از محضر حضرتش آموخت که با گفتگو می‌توان افتراق‌ها را به همگرایی تبدیل کرد. با رواداری و مروت می‌توان دل‌ها را به هم نزدیک کرد و با انصاف می‌توان نقد‌ها را عیاری صادقانه و گره‌گشا داد تا نتیجه این تعامل را مردم در عملمان ببینند که به هر گرایشی که میل داشته باشیم و در هر حزبی که نام نوشته باشیم، برای منافع شهر امام رضا (ع) که «معیارشهر» اسلامی و پیشانی نظام است، همه کنار هم هستیم. این «باهم بودن» را برای «ایرانِ شهیدان»، نیز با ضریب بالاتر، تجربه می‌کنیم. این همگرایی در جامعه هم ترجمه عملی و عینیِ خود را دارد؛ بنابراین می‌بینیم که تنوع مذهبی و قومی، تکثر سیاسی و جریانی، نه‌تن‌ها هرگز جنبه تهدید پیدا نکرده و نمی‌کند، بلکه به فرصتی باشکوه برای توسعه و پیشرفت تبدیل می‌شود. با توجه به برون‌داد عینی همدلی‌ها و همیاری‌ها و موفقیتِ حرکت‌ها و برنامه‌هاست که می‌گوییم مشهدالرضا، پایتخت معنوی ایران، می‌تواند و باید پایتخت وحدتِ تمام‌ساحتی بر اساس الگوی انقلابی هم باشد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->