رضایت مندی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی از خدمات نوروزی شهرداری مشهد حسامی: حل مسائل اساسی شهری باید ازجمله اهداف زیست‌بوم نوآوری باشد مدیریت شهری مشهد از برنامه‌های خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند اعزام کاروان ۳۰۰ نفره راهیان نور شهرداری مشهد به مناطق عملیاتی غرب کشور نگرانی از حمله ملخ‌ها به روستا‌های مشهد، بی‌اساس است | اعلام آخرین وضعیت از مناطق درگیر رونمایی از مدل بهینه زیست‌بوم نوآوری مدیریت شهری مشهد + فیلم طراحی و اجرای مدرن‌ترین زمین بازی کودکان در مشهد | تلفیق بازی، یادگیری و خلاقیت راه‌اندازی زیپ لاین، کابل گلایدر، دوچرخه کابلی و پل ماجراجویی در چهار بوستان بزرگ مشهد قصه ناتمام دیوارهای شهرک شهید بهشتی مشهد | ماجرای دیواری که مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است شهردار مشهد مقدس: اگر روش‌های نوین به کمک مدیریت شهری نیاید، امکان اداره شهر را نخواهیم داشت ویدئو | آغاز مسافرگیری فاز اول خط ۳ متروی مشهد از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: دو فوریت طرح اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، برای برقراری فوق‌العاده خاص کارکنان و کارگران شهرداری‌ها تصویب شد شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کرد: نام‌گذاری ۴ سالن ورزشی به نام شهدا | نوسازی ناوگان ون فرسوده و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون «وانا» + فیلم سرویس‌دهی رایگان خط دو متروی مشهد در سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد، در مرز آلودگی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: در دوره ششم، باید گره‌های چندده‌ساله شهر مشهد باز شود ساختمان ستاد و فرماندهی آتش‌نشانی مشهد در آستانه بهره‌برداری حاشیه هایی از ترافیک پل شهید عباسپور مشهد تمرکز بر حداکثر بهره‌وری منابع آبی موجود برای فضای سبز مشهد در سال ۱۴۰۴ تور مجازی فاز اول خط سه مترو مشهد | با ابر پروژه خط ۳ قطارشهری مشهد بیشتر آشنا شوید
سرخط خبرها

۱۴ داستان برای شهر قصه‌گو

  • کد خبر: ۸۷۸۴۲
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۰
۱۴ داستان برای شهر قصه‌گو
مهدی یک‌پسر - دبیر جشنواره هنر‌های شهری

تاکنون راهی طولانی پیموده‌ایم و از پس ۱۳ سال نمایش آثار هنر شهری در مشهد، تجربه‌هایی به‌دست آورده‌ایم که اکنون قرار است در چهاردهمین سال مهمانی هنرمندان در سفره آغاز قرن جدید گشوده شود. باید گذشته را سرمشق فردا قرار دهیم و برای جهان‌شهری که رؤیای شیرین برکت و کرامت را در سر دارد، فصلی جدید از کتاب هنر شهری بگشاییم.

همه ما آرزوی شهری آراسته به هنر اصیل بر تراز ممتاز داریم تا بر سواد بصری و معنوی مخاطبانمان بیفزاییم و همچنان برای شهرمان مایه افتخار و آبرو باشیم. خوب می‌دانیم که برای رسیدن به این خواسته، باید کیفیت را بر کمیت ترجیح دهیم، با کار گروهی و هم‌افزایی هنرمندان وارد میدان شویم و با بهینه‌کردن سازوکار‌ها در مدیریت‌شهری امکان حضور حرفه‌ای را فراهم کنیم. این است که خیلی‌هایمان انتظار داریم گام‌هایی بلندتر از پیش برای رشد این درخت پربار برداشته شود و ایده‌ها و راه‌حل‌های جدیدی به میدان بیاید.

دوستان شما حدود یک‌ماه است که با هم‌فکری و استفاده از تجربه به‌دنبال پاسخ همین انتظار بوده‌اند و اینک نتیجه آن را برای چهاردهمین دوره جشنواره چنین رقم زده‌اند؛ آثار هنری هنرمندان در قاب نوروزگان، جلوه‌هایی نو از تجارب ارزشمند پیشین و در ۴ بخش آذین‌های شهری و دیوارنگاری که صحنه‌ای بزرگ برای حضور همه هنرمندان است؛ آن‌ها که می‌خواهند با خلاقیتی بیش‌ازپیش رنگ‌وروی نوروزگان را بر درودیوار شهر و محله‌های آن بنشانند؛ با آراستن مناظر، مبلمان و مناظر شهری، با پیراستن خلاقانه نازیبایی‌ها، با تکثیر نماد‌های هنر اسلامی و ایرانی، در روز‌هایی که بهار و طبیعت در تلاقی روز‌های گرامی شعبان و رمضان قرار گرفته است.

امسال یادمان‌ها و هنر‌های نمایشی راهی را در پیش خواهند گرفت که به ۱۴ نقطه مهم شهر ختم می‌شود؛ مکان رویداد‌های چهارده‌گانه با محورشدن یادمان‌ها در شهر. یادمان‌های تعاملی امسال براساس یک داستان و سوژه مشخص طراحی می‌شود و پیرامون آن‌ها نمایش و سرود با همان داستان اجرا خواهد شد، تا شهر ما ۱۴ داستان را به یاد آورد و به شهری قصه‌گو تبدیل شود؛ قصه‌هایی که به آن‌ها افتخار می‌کنیم و از دریچه آن‌ها با زائران حرم مطهر رضوی گفتگو خواهیم کرد.

اما افزودن پیشوند «بین‌المللی» دیگر اتفاق این دوره است. باور همه ما این است که مشهدی‌ها از پیشگامان هنر شهری در ایران عزیز هستند. پس گفتن از رقابت بین‌المللی کاستن از حضور ایشان نیست. زیرا آن‌قدر توانمند شده‌اند تا به هماوردی با هنرمندانی فراتر از جغرافیای خود بیندیشند، همچنان‌که سخن‌راندن از جهان‌شهر نیز نیازمند حضور و ارتباط جهانی است.

همه ما مشهدالرضایی‌ها دوست داریم که شهرمان میعادگاه عرض ارادت هنرمندان اقوام و ملت‌های گوناگون به ساحت حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) با والاترین آثار باشد و همان‌گونه که اینجا پایتخت دل‌هاست، نقطه‌ای کانونی در هنر فاخر شهری باشد.

پس این‌بار همه ما از طراح و نقاش و معمار و مجسمه‌ساز، تا نویسنده و بازیگر و تولیدکننده محتوا، در گروه‌های حرفه‌ای جمع می‌شویم و شانه‌به‌شانه هنرمندان دیگر شهر‌ها و کشور‌ها توانمندی‌مان را در ترازی بالاتر اثبات خواهیم کرد و با طراحی و اجرای فضا‌های مفهومی داستان‌دار، اتفاقی جدید را برای شهرمان می‌سازیم. امید است به مدد الهی با چنین اتفاقی بر رونق فرهنگ و هنر شهرمان بیفزایم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->