یادی از زنده‌یاد دکتر جمال‌الدین مستقیمی، پدر علم آناتومی ایران | کاشف کالبد‌ها مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تغییر کرد | عزل «محترمانه» فیروزی پس از حادثه کودک کاشمری حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟ مراقبت‌های دوره‌ای کودکان باید براساس زمان طلایی تشخیص بیماری‌ها باشد آیا تأمین‌اجتماعی برای واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از بانک‌های دیگر قرض گرفته است؟ مرگ مشکوک ۲ کودک پس از مصرف ماکارونی در تهران چالش‌های مراقبت از  سالمندان در خانه کشف ۲۶ فقره سرقت قطعات خودرو در شهر مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از  تعیین سقف پذیرش در برخی مراکز درمانی | ماجرای سقف گذاری بیمه چیست؟ کشف ۵۰ میلیارد ریال لوازم جانبی قاچاق تلفن همراه در ترمینال مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند هفت‌نفره سرقت و مالخری اموال مسروقه در مشهد | تعویض موادمخدر با کالای سرقتی بررسی قوانین فرزندخواندگی و حمایت از کودکان بی‌سرپرست در کشور زنجیره تولید و تأمین دارو با کمبود نقدینگی مواجه است بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳) | آغاز بارش باران از فردا تا شنبه پرداخت دو ماه علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق برای بازنشستگان لشکری (۶ آذر ۱۴۰۳) + زمان ابلاغ احکام حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟ جزئیات بیمه عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی | مبلغ پرداختی به خانواده‌های بازنشستگان فوت‌شده چقدر است؟ ۵ ماده غذایی مفید برای فصل سرما آمار نگران کننده ابتلا به ایدز در کشور مشهد جزو شهر‌های موفق کشور در درمان زخم‌ها و اسکار‌های ناشی از بیماری سالک است آیا احکام جدید متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در آذرماه ۱۴۰۳ صادر می‌شود؟ جزئیات تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد | افزایش سقف تعهدات بستری فوق‌تخصصی به ۸۵ میلیون تومان پیش‌بینی کاهش دما و ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی شنبه (۱۰ آذر ۱۴۰۳) بهترین رژیم غذایی برای درمان کبد چرب چیست؟ ۲ دارویی که باعث التهاب روده می‌شوند، کدام‌اند؟ آخرین وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند مخوف آدم‌ربایان بی‌رحم در پایتخت اختلاف خانوادگی برچسبی خطرناک برای خشونت خانگی
سرخط خبرها

روزانه چقدر مجاز به مصرف شیرینی هستیم؟

  • کد خبر: ۸۸۰۸۷
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۵
روزانه چقدر مجاز به مصرف شیرینی هستیم؟
شیرینی همیشه معادل خوشی بوده است. معادل لبخند و شادی و آرزو‌های برآورده شده و امیدواری برای تمام شدن روز‌های تلخ. اما آیا می‌توانیم چشممان را به روی ضرر‌های احتمالی آن ببندیم؟

به گزارش شهرآرانیوز، هر ساله در تاریخ ۱۴ نوامبر "روز جهانی دیابت" در کشور‌ها و مناطق مختلف دنیا با برگزاری مراسم و رویداد‌های گوناگون و با هدف آگاهی بخشی بیشتر درباره این بیماری گرامی داشته می‌شود.

بر اساس آخرین آمار‌های منتشر شده از سوی فدراسیون بین المللی دیابت، حدود ۵۳۷ میلیون نفر از جمعیت بزرگسال جهان مبتلا به دیابت هستند.

این درحالیست که سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز به تازگی اعلام کرده است که تعداد افراد مبتلا به دیابت در جهان رو به افزایش است و با این حال ده‌ها میلیون نفر در شرایط کنونی قادر نیستند انسولین مورد نیاز خود را تامین کنند.

شعار امسال فدراسیون بین المللی دیابت «دسترسی به مراقبت‌های دیابت» اعلام شده و در عین حال با توجه به دشواری‌هایی که در روند درمان و کنترل علائم فراگیر و تهدید کننده این بیماری وجود دارد، همواره تاکید شده که یکی از راه‌های موثر برای مقابله با آن، پیشگیری از طریق انتخاب سبک زندگی سالم است و همچنین یکی از فاکتور‌های بسیار مهم و حیاتی در امر پیشگیری، توجه به الگوی تغذیه‌ای صحیح و مبتنی بر مواد غذایی سالم و طبیعی عنوان می‌شود.

تمام غذا‌های حاوی کربوهیدرات مانند میوه ها، سبزیجات، غلات و لبنیات شامل شکر هستند. در حالی که وعده‌های غذایی کاملِ حاوی قند طبیعی، همچنان برای سلامتی مفید هستند، اما مطالعات موردی مختلف نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد شکر با خطر ابتلا به تعدادی از بیماری‌ها مرتبط است که می‌توان از آن‌ها اجتناب کرد.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) توصیه می‌کند که مصرف "شکر افزوده به مواد غذایی" نباید بیش از دو قاشق چای خوری (۱۰ گرم) در روز باشد، زیرا مصرف بیش از حد شکر می‌تواند باعث ایجاد یا تشدید مشکلات مختلف سلامتی شود. همچنین شکر افزوده به غذا‌ها و نوشیدنی‌ها و نیز قند‌هایی که به طور طبیعی در عسل، شربت‌های طبیعی و آبمیوه‌های شیرین‌نشده، اسموتی‌ها و پوره‌ها یافت می‌شوند، نباید از پنج درصد کالری دریافتی روزانه فرد بیشتر شوند.

بنابر استاندارد‌های فعلی بزرگسالان نباید بیش از ۳۰_۳۵ گرم "قند آزاد" (شامل تمام قند‌های افزوده به مواد غذایی و شیرینی طبیعی موجود در خوردنی‌های مانند آبمیوه طبیعی) در روز مصرف کنند. همچنین کودکان بین چهار تا شش سال نیز نباید بیش از ۱۹ گرم قند آزاد در روز مصرف کنند در حالی که کودکان بین هفت تا ۱۰ ساله می‌توانند ۲۴ گرم قند آزاد استفاده کنند.

چند راهکار برای کاهش مصرف شکر در رژیم غذایی

۱. سعی کنید بیشتر کالری خود را از غذا‌های نشاسته‌ای (غلات کامل)، میوه‌ها و سبزیجات دریافت کنید تا یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید.
۲. از دارچین، جوز هندی، عصاره بادام، وانیل، زنجبیل یا لیمو به جای شکر استفاده کنید.
۳. به جای نوشیدنی‌های گازدار شیرین، آب، شیر کم چرب، رژیم غذایی بدون قند یا نوشیدنی‌های بدون شکر را انتخاب کنید. در حالی که شیر با چربی کامل و شیر کم چرب حاوی میزان مساوی از قند هستند، انتخاب شیر کم چرب، میزان مصرف چربی اشباع شده را کاهش می‌دهد.
۴. خلاق و مبتکر بوده و به دنبال دستورالعمل غذا‌های متنوع باشید. تنوع بی پایانی از غذا‌های لذیذ بدون نیاز به مصرف شکر وجود دارد!

به یاد داشته باشید که افزودن شکر به مواد غذایی به غیر از شکر طبیعی اقلام در حد اعتدال مضر نیست و تنها در صورت مصرف بیش از اندازه از شکر است که سلامتی افراد به خطر می‌افتد.  افراد باید قبل از ایجاد هر گونه تغییر اساسی در رژیم غذایی با یک پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنند.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->