رکورد معاملات شمش طلا شکسته شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) وضعیت بازار طلا مشهد پس از انتخابات ریاست جمهوری چگونه خواهد بود؟ بررسی قیمت جدیدترین گوشی‌های موبایل دو سیم کارت (۱۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت انواع خودرو‌های خارجی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | کاهش ۴.۵ درصدی سوزوکی سیاز افزایش ۱۱۹ درصدی حقوق و دستمزد کارگران در سه سال اخیر | حقوق کارگران طی ۳ سال گذشته متناسب با تورم افزایش یافت قیمت انواع خودرو‌های داخلی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | ادامه روند کاهش قیمت‌ها شرایط دریافت ارز اربعین ۱۴۰۳ اعلام شد | خرید دینار از بانک مرکزی با صرفه دومیلیون‌تومانی نسبت‌به بازار آزاد روی خوش بورس برای دومین روز متوالی | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۱۷ تیر ۱۴۰۳) مروری بر قواعد محاسبه و پرداخت اجاره‌بها | کرایه خانه را چگونه بپردازیم؟ سکه طرح جدید در مشهد ۳۰۰ هزار تومان ارزان‌تر شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز طلا، سکه، دلار، ارز دیجیتال (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | هیجان دیروز فروکش کرد سقف ثبت سفارش بازرگانان جدید ۱۰۰ هزار دلار شد هشدار بازرسی مشهد به مشاوران املاک بدون پروانه‌کسب: اجازه تبلیغات ندارید حراج حضوری شمش طلای مرکز مبادله امروز، ۱۷ تیرماه، برگزار می‌شود + جزئیات فروش فوق‌العاده سایپا (خودرو کوییک GXR-L) از روز سه‌شنبه (۱۹ تیر ۱۴۰۳) + جزئیات آغاز ثبت سفارش خودرو‌های وارداتی برای جانبازان از امروز یکشنبه (۱۷ تیر ۱۴۰۳) + لینک سامانه انتصاب معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی  استقبال بازارهای مالی از رئیس جمهور | بورس سبز پوش شد پاسخ به سوالات در مورد «طرح طبقه‌بندی مشاغل» | شرایط پرداختِ مابه‌التفاوت به کارگران چیست؟ نرخ امروز میوه و صیفی‌جات اعلام شد | کدو و بادمجان مناسب غذا‌های تابستانی را چند بخریم؟ (۱۷ تیر ۱۴۰۳) مطالبه‌های کارگران از رئیس‌جمهور منتخب نرخ سود بین‌بانکی کاهشی شد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) نخستین قرارداد پولی میان ایران و روسیه امضا شد زمان برگزاری پانزدهمین حراج سکه طلا مشخص شد | متقاضیان چقدر واریز کنند؟ با ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان نقدینگی چه موبایل‌هایی می‌توان خرید؟ (۱۶ تیر ۱۴۰۳) واکنش مثبت ۸۸ هزار واحدی شاخص بورس به پایان انتخابات | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

زعفران گران می‌شود

  • کد خبر: ۸۸۲۰
  • ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۰۶:۴۵
زعفران گران می‌شود
مدیر تعاون روستایی استان: برای تاریخ پرداخت مبالغ به زعفران‌کاران قولی نداده‌ام
شهامت - هر‌چند پیش از این پرداخت نقدی ۳۰ درصد از مبلغ خرید حمایتی زعفران در رسانه‌ها مطرح شده بود، رئیس سازمان تعاون روستایی استان به شهرآرا گفت که قولی درباره تاریخ پرداخت مبالغ به زعفران‌کاران نداده است. ایرج ناصری مقدم در نشست خبری دیروز خود با تأکید بر اینکه همه‌چیز به تخصیص اعتبار از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بستگی دارد، این را هم گفت که وعده پرداخت نقدی به کشاورزان باعث شده است در آخرین جلسه کمیته راهبری با برخی فرمانداران با تندی صحبت کند. او با استناد به تجربه خرید حمایتی ۴۱ هزار تن گوجه فرنگی و پرداخت مبلغ آن چند ماه زودتر از وعده داده‌شده به کشاورزان، ابراز امیدواری کرد پرداخت‌ها در اسرع وقت انجام شود. ناصری مقدم تأکید کرد: مطمئن باشید که رسوب پول در حساب‌های دولتی نفعی به حال دستگاه مربوط ندارد و از مزایایی مثل سود بانکی برخودار نمی‌شود. به محض قطعی شدن قرارداد با زعفران‌کاران، درج اطلاعات در سامانه ساتراپ و واریز وجه از سوی سازمان مدیریت، مبالغ به کشاورزان پرداخت می‌شود. او ورود وزارت جهاد کشاورزی به خرید‌های حمایتی، تضمینی و توافقی را حسب احساس وظیفه این وز‌ارتخانه و برای جلوگیری از متضرر شدن کشاورزان دانست، اما در برابر سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه چرا وزارتخانه به میزان کشت و جلوگیری از مازاد تولید زعفران ورود نمی‌کند، پاسخ به این سؤال را در حیطه وظایف و اختیاراتش ندانست. ناصری مقدم بر خلاف شنیده‌های ما از بازار آزاد که حاکی از سقوط قیمت زعفران است، ورود دولت به بازار زعفران را مؤثر و باعث افزایش قیمت زعفران مطرح کرد. او افزود: شاخص ما برای ارزیابی قیمت‌ها بازار بورس است. پیش از ورود ما به خرید حمایتی، قیمت زعفران ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود. الان این مبلغ به ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. رئیس سازمان تعاون روستایی خراسان‌رضوی به تمهید ۱۸ مرکز خرید زعفران حمایتی در استان اشاره کرد و گفت: تاکنون ۸ مرکز فعال شده است و بقیه به‌زودی فعال می‌شود. او با بیان اینکه تاکنون (صبح دیروز) حدود ۸ تن زعفران خریداری شده است، دریافت حواله خرید از جهاد کشاورزی شهرستان، ارائه مدارک به تعاون روستایی، بررسی نو بودن زعفران تولیدی از سوی کارشناسان مستقر در مراکز خرید، نمونه‌گیری از زعفران ارائه‌شده برای ارسال به آزمایشگاه و پلمب زعفران تا دریافت پاسخ آزمایشگاه مراحل اجرای طرح برشمرد. ناصری مقدم به شهرآرا در مورد هزینه‌های آزمایشگاه نیز این‌طور پاسخ داد: با ۱۰ آزمایشگاه که شاخص‌های مدنظر اداره‌کل استاندارد را داشتند قرارداد بستیم. آن‌ها موظف‌اند ظرف ۴۸ تا ۵۲ ساعت نتیجه را اعلام کنند. هزینه هر آزمایش ۱۵۰ هزار تومان است که کشاورز باید بپردازد. اگر مشخصات کیفی نمونه تأیید شد، در موقع پرداخت مبلغ خرید حمایتی، هزینه آزمایشگاه کسر می‌شود. اگر نمونه تأیید نشد، زعفران‌کار مبلغ را می‌پردازد و زعفران را تحویل می‌گیرد. او با رد صحبت برخی کشاورزان مبنی بر زمان‌بر بودن روند کار در جهاد کشاورزی و مراکز خرید تعاون روستایی افزود: فرایند حدود یک ساعت زمان می‌برد. ناصری مقدم به کشاورزان توصیه کرد برای فروش محصول خود عجله نکنند و به میزانی که پول لازم دارند زعفران تحویل بدهند، زیرا تجربه بازار نشان می‌دهد که زعفران گران می‌شود.
رئیس سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی در مورد فروش زعفران در بازار بورس نیز این‌طور توضیح داد: کشاورز زعفران را به بورس عرضه می‌کند و رسید می‌گیرد. آزمایش‌ها انجام و زعفران در محیطی امن نگهداری می‌شود. اگر در بورس با قیمت بالاتر از خرید حمایتی فروش رفت، پول به حساب کشاورز واریز می‌شود، اما اگر طی ۳ روز عرضه در بازار بورس با نرخ یادشده فروش نرفت، با موافقت کشاورز، به تعاون روستایی فروخته می‌شود. او در پاسخ به سؤالی در مورد سرنوشت زعفران‌های خریداری‌شده، تصمیم‌گیری در این باره را به قطعی شدن میزان خرید و نظر کمیته راهبری استان متشکل از جهاد کشاورزی، انجمن صنفی کشاورزی، تعاون روستایی و سازمان صمت منوط دانست. ناصری مقدم از برگزاری افتتاحیه تالار بورس زعفران در تربت حیدریه در روز سه‌شنبه خبر داد و بدون تعیین تاریخ گفت: افتتاح تالار بورس پسته و زیره نیز در دستور کار است. به گفته وی، ایجاد یک شرکت سهامی خاص با ماهیت استارت‌آپی برای عرضه محصولات کشاورزی استان در دستور کار است که ۷۰ درصد سهام آن متعلق به اتحادیه‌های روستایی، تولید و کشاورزی استان و ۳۰ درصد مربوط به بخش خصوصی است. این شرکت حداکثر تا هفته آینده راه‌اندازی خواهد شد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->