کاهش عمق دریاچه «بزنگان» خراسان‌رضوی به ۷۰ سانتیمتر امامقلی خان، فاتح هرمز | درباره نقش یکی از سرداران بزرگ ایران به مناسبت روز ملی خلیج فارس تلاش سازمان سنجش برای برگزاری موفق کنکور در هرمزگان | بیش از ۷ هزار متقاضی در بندرعباس داریم سی تی اسکن می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد چند نکته مهم درمورد امتحانات نهایی ۱۴۰۴ | چطور درس بخوانیم که نمره خوبی بگیریم؟ اقدام جدید سازمان نظام روانشناسی برای پیشگیری از خودکشی در ایران پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۲ استان طی امروز و فردا (۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تغذیه سالم و روحیه مثبت | شاه‌کلید پیشگیری از آلزایمر تغییر رنگ ناخن‌ها نشانه چیست؟ هشدار درباره دارو‌هایی که کودکان را مستعد آسم و آلرژی می‌کند استرداد کلاهبردار ۸۶۰ هزار دلاری به کشور (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) فعالیت مدارس و دانشگاه‌های کدام شهر‌های خوزستان فردا (چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) غیرحضوری است؟ هوش مصنوعی و ابتلا به آلزایمر! دستگیری قاتل ۲ ساعت بعداز ارتکاب قتل در بوشهر (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷ دهک جامعه توان پرداخت هزینه مشاوره را ندارند | ۷۶ درصد اعضای سازمان نظام روانشناسی را خانم‌ها تشکیل می‌دهند گردهمایی روز ملی روانشناس و مشاور در مشهد برگزار شد | شهروندان تنها به مشاوران دارای پروانه اشتغال مراجعه کنند + فیلم مدارس کدام شهرهای استان سیستان و بلوچستان فردا (چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) غیرحضوری است؟ افزایش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در کشور بهروز آذر: حضور بانوان در عرصه تصمیم‌گیری کشور بی‌سابقه است جزئیات انفجار در یک واحد صنعتی اصفهان + فیلم و تعداد قربانیان (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) حادثه سرویس دانش‌آموزان دختر در ارومیه ۱۱ نفر را راهی بیمارستان کرد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: امسال ۸۲ هزار نفر در آموزش‌و‌پرورش استخدام می‌شوند خدمات اورژانس اجتماعی به صورت رایگان ارائه می‌شود جذب خدمتگزاران مدرسه از طریق آزمون استخدامی برای اولین بار! آیا مراجعان به روانپزشک، «بیمار روانی» و «دیوانه» هستند؟ انجام سالانه ۵۰۰ هزار سقط جنین در کشور آمار معلمان زندانی به دلیل بدهی مالی | کدام استان‌ها بیشترین زندانی دبیر را دارند؟ تأکید سرکنسول جمهوری ترکیه بر افزایش تعداد پرواز‌ها بین مشهد و این کشور حمایت آموزش و پرورش از دانش‌آموزان حادثه دیده بندرعباس
سرخط خبرها

ارائه واکسن کرونا به شکل برچسب پوستی

  • کد خبر: ۸۸۲۲۶
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۴
ارائه واکسن کرونا به شکل برچسب پوستی
محققان انگلیسی در حال ابداع نوعی واکسن کووید-۱۹ هستند که از طریق برچسب پوستی عمل می‌کند، به طوریکه نیاز به واکسن‌های تقویتی فصلی را پایان دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان شرکت انگلیسی امرجکس (Emergex) مستقر در آکسفورد امیدوار هستند که این برچسب‌های پوستی باعث محافظت طولانی‌تری در برابر ویروس کرونا شود و به طور بالقوه نیاز به واکسن‌های تقویتی فصلی را پایان دهد.

سایر محققان نیز سرگرم فعالیت روی ساخت واکسن‌های کرونا هستند که از طریق برچسب‌های پوستی ارایه می‌شوند و در درجه اول پادتن‌هایی را برای مبارزه با این بیماری ایجاد می‌کند.

اما محققان شرکت امرجکس می‌خواهند که واکسن آن‌ها باعث واکنش سلول‌های T کشنده در بدن انسان شود که می‌تواند حتی از گسترش ویروس کرونا جلوگیری کند. این واکسن اکنون وارد مرحله یک کارآزمایی بالینی می‌شود تا روی ۲۶ نفر در لوزان سوئیس آزمایش شود.

این واکسن که به صورت یک برچسب پوستی کوچک ساخته می‌شود حاوی میکروسوزن‌های است که پوست را سوراخ می‌کنند و دز واکسن را به بدن ارایه می‌دهد. درصورتی که نتیجه این کارآزمایی موفقیت آمیز باشد، این واکسن می‌تواند تا سال ۲۰۲۵ در دسترس قرار گیرد.

واکسن‌های فعلی از جمله واکسن‌هایی که توسط شرکت‌های داروسازی آسترازنکا و فایزر ساخته شده‌اند با هدف تحریک پاسخ ایمنی آنتی‌بادی هستند. این واکسن‌ها با قرار دادن بدن در معرض پروتئین‌های اسپایک کووید فعالیت می‌کنند که توسط این ویروس برای حمله به سلول‌های بدن استفاده می‌شود.

بدین ترتیب اگر ویروس کرونا شناسایی شود، سیستم ایمنی بدن آماده است تا آنتی بادی‌های مخصوص کووید را ایجاد کند که برای جلوگیری از نفوذ عفونت کار می‌کنند، اما محققان شرکت امرجکس می‌گویند سلول‌های T که توسط این واکسن، اما به میزان کمتری ساخته می‌شوند، محافظت طولانی‌تری ارایه می‌کنند.

هدف واکسن امرجکس تحریک سلول‌های T کشنده است که سلول‌های آلوده را از بین می‌برند تا ویروس‌ها میلیون‌ها نسخه از خود را نسازند. این واکسن حاوی آنتی ژنی است که فقط در سطح سلول‌های آلوده یافت می‌شود. سپس سیستم ایمنی را تحریک می‌کند تا یک سلول T خاص را فعال کند که به دنبال سلول‌هایی با این پروتئین در سطح آن‌ها می‌شود. هنگامی که سلول‌های T یکی از سلول‌های یاد شده را پیدا می‌کنند، آن را از بین می‌برد.

محققانی که این واکسن را تولید می‌کنند، می‌گویند که آنتی ژنی که آن را هدف قرار می‌دهد معمولا جهش نمی‌یابد که باعث می‌شود این دز واکسن در برابر گونه‌های آینده کرونا نیز موثر باشد.

شرکت انگلیسی امرجکس قصد دارد واکسن کرونای خود را از طریق یک برچسب پوستی تحویل دهد، سایر شرکت‌ها نیز در حال ساخت واکسن‌های کووید۱۹ هستند که از طریق برچسب پوستی تزریق می‌شوند. در استرالیا، محققان در حال آزمایش یک مورد هستد که حاوی پنج هزار میکروسوزن است.

محققان می‌گویند سوزن‌ها آنقدر کوچک هستند که نمی‌توانند دردناک شوند و در عوض مانند یک تلنگر سریع به نظر می‌رسد.

منبع: جام جم آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->