تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید
سرخط خبرها

با این روش‌ راحت و سریع بخوابید!

  • کد خبر: ۸۸۲۵۰
  • ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۰
با این روش‌ راحت و سریع بخوابید!
خبر خوب آن که شیوه‌هایی برای خوابیدن و زود خواب‌ رفتن، مبتنی بر مطالعات علمی وجود دارد که با کمی تمرین می‌توان به سرعت بر این مشکل فایق آمد. این ترفندها واقعا مثل کلید خاموشی بدن عمل می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، استرس می‌تواند باعث شود نتوانید به راحتی به خواب روید. زمان خواب وقتی است که تمام مشکلات و دغدغه‌ها، حمله به ذهن را شروع می‌کنند و به نظر می‌رسد نمی‌توانید با این افکار، کاری کنید. انگار فکر و ذهن‌تان علیه شما شورش کرده است.

ظهور ناگهانی افکار منفی و نگرانی می‌تواند مانع خوابتان شده و بی‌خوابتان کند. اگر این موقعیت‌ها برایتان آشناست پس باید تکنیکی که در ادامه ذکر می‌شود را یاد بگیرید تا در عرض کمتر از یک دقیقه به خواب بروید!

به خواب رفتن در کمتر از یک دقیقه با تکنیک ۴-۷-۸

این متد توسط استاد دانشگاه هاروارد، اندرو ویل طراحی شده و واقعا ساده است:. با بینی‌تان به مدت ۴ ثانیه دم بگیرید تا ریه‌هایتان کاملا پُر شوند.. نفس را تا ۷ ثانیه نگه دارید.. سپس به آرامی و تا ۸ ثانیه بازدم انجام دهید.
این الگوی تنفس را با نهایتا ۴ بار تنفس شروع کرده و کم‌کم در عرض یک ماه تا نهایتا ۸ بار تکرار ادامه دهید تا اثرش را ببینید. روز بعد یادتان نخواهد بود چه زمانی تنفس‌تان عادی شد و به خواب رفتید. این شیوه کمکتان می‌کند در کمتر از یک دقیقه به خواب بروید.

چرا این شیوه موثر است؟

رمز این شیوه در هفت ثانیه‌ای نهفته است که شما نفس‌تان را نگه می‌دارید. دلیلش هم این است که نگه داشتن نفس، ضربان قلب را پایین می‌آورد، بنابراین اضطرابتان کم می‌شود و آرام می‌گیرید.

یعنی نگرانی‌هایتان دست از حمله کردن به ذهنتان می‌کشند: ریلکسیشن، در‌ها را بر افکار منفی می‌بندد و به آن‌ها اجازه‌ی ورود نمی‌دهد. ضمنا این شیوه تنفس به کیفیت خوابتان نیز کمک می‌کند. وقتی ضربان قلبتان پایین می‌آید، بدنتان به خوبی اکسیژن‌گیری می‌کند و این برای استراحت خوب و باکیفیت، لازم است.

افرادی که اضطراب دارند معمولا سطحی نفس می‌کشند و ضربان قلب آن‌ها بالاتر و نامنظم‌تر است و در نتیجه، بدن به خوبی اکسیژن‌گیری نمی‌کند. یعنی وقتی از خواب بیدار می‌شوند، خسته‌تر از زمان پیش از خواب هستند.

با تکنیک ۴-۷-۸ نه تنها از بی‌خوابی خلاص می‌شوید بلکه کیفیت خوابتان بهتر می‌شود، زیرا تمام عضلات و ارگان‌هایتان به خوبی اکسیژن‌رسانی می‌شوند.

فواید به خواب رفتن در کمتر از یک دقیقه

جذاب‌تر می‌شوید
پوست شما با خواب باکیفیت‌تر زیباتر می‌شود. زیرا عمیق خوابیده‌اید و سیستم هورمونی‌تان عملکرد بهینه خواهد داشت که نتیجه آن جوان سازی پوست و تقویت سلول‌هاست.

برای اینکه بدن شما در بهترین حالت خود کار کند، به استراحت مناسب نیاز دارد. اگر به سختی به خواب می‌روید یا خوابتان به اندازه کافی عمیق نیست، پس بدنتان استراحت باکیفیتی را که نیاز دارد دریافت نمی‌کند.

مطالعات زیادی نشان می‌دهند عملکرد مغز وقتی دچار کمبود خواب هستیم، تدریجا افت می‌کند و در نهایت منجر به مشکل در تمرکز و ضعف در درک و فهم می‌شود

کمتر غذا می‌خورید
یک خواب خوب شبانه، استرس طی روز را کم می‌کند. اگر بتوانید در کمتر از یک دقیقه به خواب بروید، استرستان کاهش پیدا کرده و دست‌کم وقتی از خواب بیدار می‌شوید استرس نخواهید داشت.

اضطراب و استرس باعث می‌شود بیشتر از نیازتان غذا بخورید. زیرا لذت آنی که ما در زمان خوردن چیزی که دوست داریم تجربه می‌کنیم، می‌تواند موقتا استرس را تسکین دهد؛ اما قطعا منجر به افزایش وزن ناخواسته می‌شود.

بهتر یاد می‌گیرید
یکی از اساسی‌ترین عملکرد‌های مغز، یاد گرفتن است. ما مدام در حال یاد گرفتن هستیم: وقتی در مسیرمان به اخبار گوش می‌دهیم، متوجه تغییری در رفتار دوستمان می‌شویم و وقتی کتابی می‌خوانیم.

برای انجام همه این کارها، مغز این عضو خاص نیاز به هشت ساعت استراحت دارد. کمتر از این اندازه خوابیدن یا خوب نخوابیدن، مغز را وادار می‌کند سخت‌تر از حد نیاز کار کند. مطالعات زیادی نشان می‌دهند عملکرد مغز وقتی دچار کمبود خواب هستیم، تدریجا افت می‌کند و در نهایت منجر به مشکل در تمرکز و ضعف در درک و فهم می‌شود.

اعتماد بنفس‌تان بیشتر می‌شود
با خواب خوب و کافی علاوه بر اینکه جذاب‌تر می‌شوید، انرژی بیشتری هم در طول روز خواهید داشت. انرژی بیشتر کمک می‌کند نگرشتان نسبت به افرادی که با آن‌ها روبرو می‌شوید مثبت‌تر شود، حتی در موقعیت‌های سخت.

از آنجایی که ذهنتان بهتر و سریع‌تر می‌تواند یاد بگیرد، مهارت حل مسئله‌تان نیز افزایش یافته و بهتر می‌توانید مشکلات و مسائل را حل و فصل کنید. نتیجه‌ی همه‌ی این‌ها، رسیدن به یک اعتماد بنفسِ سالم و کافی است.

اگر دچار مشکل بی‌خوابی هستید توصیه می‌کنیم روش ۴-۷-۸ امتحان کنید، زیرا نه تنها کمکتان می‌کند از نگرانی‌ها رها شوید بلکه بهتر می‌توانید به هدف‌هایتان برسید و حتی مشکلاتی را که شب‌ها فکرتان را مشغول می‌کند حل خواهید کرد.

منبع: تبیان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->