قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم
سرخط خبرها

فواید مصرف بیوتین برای سلامتی چبیست؟

  • کد خبر: ۸۸۳۹۵
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
فواید مصرف بیوتین برای سلامتی چبیست؟
فواید بیوتین بیشمار است. بیوتین یکی از ویتامین‌های گروه B است که در موادغذایی یافت می‌شود. این ویتامین به بدن کمک می‌کند تا مواد غذایی را به انرژی تبدیل کند و نقش‌های مهم دیگری نیز در سلامت بدن به عهده دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، بیوتین، سلامت مو و ناخن را تقویت کرده و زمینه یک بارداری سالم را فراهم می‌کند. هم چنین به مدیریت و کنترل سطح قند خون کمک می‌کند. در این مقاله به توصیف ۷ نقش بیوتین در بدن می‌پردازیم و منابع غذایی حاوی این ویتامین و ملاحظات ایمنی آن را نیز بررسی می‌کنیم.

فواید بیوتین برای سلامتی چیست؟

بیوتین جزو ویتامین‌های گروه B است که ویتامین B-۷ یا ویتامین H نیز نامیده می‌شود و حرف H از لغات آلمانی «Haar und Haut» گرفته شده که به معنی مو و پوست می‌باشد.

بیوتین یک ویتامین محلول در آب است. بدن، ویتامین‌های محلول در آب را ذخیره نمی‌کند بنابراین لازم است که این ویتامین از طریق رژیم غذایی جذب شود.

بیوتین برای کارکرد آنزیم‌های متعددی که کربوکسیلاز نامیده می‌شوند، ضروری می‌باشد. این آنزیم‌ها بخشی از فرآیند‌های مهم متابولیکی مثل تولید گلوکز و اسید‌های چرب هستند.

میزان مورد نیاز بیوتین ۳۰ میکروگرم برای بزرگسالان از جمله زنان باردار و ۳۵ میکروگرم هنگام شیردهی است.

کمبود بیوتین نسبتا نادر است، با این حال برخی افراد مانند زنان باردار و افرادی که میزان زیادی مشروبات الکلی مصرف می‌کنند، ممکن است دچار کمبود خفیف این ویتامین شوند.

همچنین خوردن تخم مرغ خام به صورت منظم می‌تواند منجر به کمبود بیوتین شود، زیرا سفیده تخم مرغ خام حاوی پروتئینی بنام آویدین است که با بیوتین پیوند می‌شود و از جذب آن در بدن جلوگیری می‌کند. پختن تخم مرغ، آویدین را غیرفعال می‌کند.

بیوتین نقش‌های متعدد مهمی در بدن دارد که از فواید بیوتین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

شکستن و تجزیه درشت مغذی‌ها

بیوتین، به بسیاری از آنزیم‌های دخیل در شکستن و تجزیه کربوهیدرات ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها در بدن کمک می‌کند، در نتیجه در تبدیل موادغذایی به انرژی موثر است.

گلوکونئوژنز: گلوکونئوژنز فرایند ساخت و تولید گلوگز از منابعی غیر از کربوهیدرات‌ها مانند اسید‌های آمینه می‌باشد و آنزیم‌های حاوی بیوتین به شروع این فرایند کمک می‌کنند.

ساخت و تولید اسید چرب: بیوتین به آنزیم‌هایی که در واکنش‌های تولید اسید‌های چرب مهم هستند، کمک می‌کند.

تجزیه اسید آمینه: آنزیم‌های حاوی بیوتین در متابولیسم چندین اسید آمینه مهم از جمله لوسین نقش دارند.

سلامت ناخن

از فواید بیوتین حفظ سلامت ناخن‌ها است. ناخن‌های سست براحتی می‌شکنند و ترک می‌خورند. کمبود بیوتین می‌تواند منجر به شکنندگی ناخن‌ها شود.

برای افرادی که از کمبود بیوتین رنج می‌برند، مصرف مکمل حاوی بیوتین می‌تواند مقاومت ناخن هایشان را بهبود بخشد. تغییر رژیم غذایی و سایر عوامل در سبک زندگی می‌تواند به اندازه برخی محصولات تجاری به بهبود سلامت ناخن‌ها کمک کند.

سلامت مو

از مهم‌ترین فواید بیوتین سلامت مو‌ها است. رژیم غذایی می‌تواند نقش مهمی در سلامت پوست و مو داشته باشد. برخی غذا‌های موثر برای داشتن موی سالم، شامل: تخم مرغ، آجیل و ماهی چرب می‌باشند. بسیاری از محصولات تقویت کننده مو، حاوی بیوتین هستند.

کمبود بیوتین می‌تواند منجر به ریزش مو شود که این نشان دهنده نقش این ویتامین در حفظ سلامت مو می‌باشد. با این وجود تعداد خیلی کمی از تحقیقات، مصرف بیوتین را در افرادی که دچار کمبود بیوتین نبودند، در سلامت مو موثر دانسته اند.

دوران بارداری و شیردهی

بیوتین برای زنان باردار یا شیرده بسیار مهم است. درحالیکه حالت علامت دار کمبود بیوتین، بندرت رخ می‌دهد، کم بودن سطوح بیوتین در طول بارداری شایع است.

در واقع حدود ۵۰ درصد از زنان باردار در ایالات متحده امریکا ممکن است دچار کمبود بیوتین حداقل به صورت خفیف باشند. کمبود خفیف بیوتین می‌تواند بر سلامت فرد تاثیر بگذارد، اما به اندازه‌ای نباشد که موجب بروز علایم قابل توجهی شود.

از آنجاییکه در دوران بارداری، بدن، بیوتین را سریع‌تر تجزیه می‌کند، پزشک‌ها بر این باورند که کمبود بیوتین در دوران بارداری شایع است. درنتیجه یک زن باردار در مقایسه با یک زن غیرباردار ممکن است به بیوتین بیشتری از طریق رژیم غذایی یا مکمل‌ها نیاز داشته باشد.

کاهش قندخون در افراد دیابتی

دیابت نوع ۲ یک بیماری متابولیک است که با بالارفتن سطح قندخون و نقص عملکرد انسولین شناخته می‌شود. کمبود بیوتین می‌تواند در فرایند تنظیم قندخون یا گلوکز تداخل ایجاد کند. برخی شواهد نشان می‌دهند که سطح بیوتین ممکن است در افراد دیابتی کمتر باشد.

مطالعات روی حیوانات نشان داده است که مکمل‌های حاوی بیوتین و پیکولینات کروم می‌تواند از مقاومت انسولین پیشگیری کند. هم چنین محققان نحوه تأثیر مکمل بیوتین را بر سطح قندخون افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، مورد مطالعه قرار داده اند. نتایج این مطالعات، متفاوت بوده است، اما برخی از آن‌ها نشان داده اند که مصرف بیوتین و پیکولینات کروم می‌تواند به درمان دیابت نوع ۲ کمک کند.

سلامت پوست

دانشمندان به طور کامل فواید بیوتین را در سلامت پوست درک نکرده اند. با این حال افرادی که از کمبود بیوتین رنج می‌برند، ممکن است مشکلات پوستی مثل قرمزی و راش پوستی را تجربه کنند.

برخی افراد معتقدند که بیوتین می‌تواند به بهبود پسوریازیس کمک کند. تاثیر این ویتامین بر پوست می‌تواند در نتیجه تاثیر آن بر متابولیسم چربی باشد.

این فرایند برای حفظ سلامت پوست مهم است و ممکن است در افرادی که سطوح پایین بیوتین دارند، این فرآیند آسیب ببیند. لازم به ذکر است که هیچ شواهدی دال بر اینکه بیوتین می‌تواند سلامت پوست را در افرادی که دچار کمبود این ویتامین نیستند، بهبود بخشد، وجود ندارد.

کمک به درمان ام. اس

مولتیپل اسکلروز یا ام. اس یک بیماری خودایمنی است که در آن پوشش محفاظ رشته‌های عصبی در مغز، نخاع و چشم آسیب می‌بیند. این پوشش محافظ، میلین نام دارد و بیوتین نقش مهمی در تولید آن برعهده دارد. مطالعات نشان داده اند که بیماران ام. اس به دوز تا ۳۰۰ میلی گرمی بیوتین در روز پاسخ مثبت نشان می‌دهند. این مکمل می‌تواند روند پیشرفت بیماری را معکوس کند و ناتوانی مزمن ناشی از بیماری را کاهش دهد.

منابع بیوتین

بیوتین در انواع موادغذایی وجود دارد. به همین دلیل کمبود این ویتامین بندرت رخ می‌دهد. غذا‌هایی که غنی از بیوتین هستند، شامل گوشت اندام‌های حیوانات مثل جگر و کلیه، مخمر، زرده تخم مرغ، پنیر، دولپه ای‌هایی مثل سویا و بادام زمینی، سبزیجات برگدار، گل کلم، قارچ ها، مغز‌ها و کره گرفته شده از مغز‌ها به علاوه باکتری‌های روده، مقداری بیوتین تولید می‌کنند. برخی افراد، مکمل‌های حاوی بیوتین یا مکمل‌های حاوی بیوتین در ترکیب با دیگر ویتامین‌ها را مصرف می‌کنند.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->