خبرنگار نیویورک تایمز خطاب به مجری صداوسیما: انشالا نجف ببینمت ویدئو | شهروندان مشهدی، دست‌اندرکاران صندوق‌های اخذ رأی ویدئو | توصیه‌های على‌اکبر صالحى به آن‌هایی که هنوز تصمیمى براى رأى‌دادن نگرفته‌اند عذرخواهی وزیر کشور از ایرانیان خارج‌ازکشور که امکان شرکت در انتخابات را نداشته‌اند انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ تا چه ساعتی تمدید شد؟ تاکنون در خراسان‌رضوی، ٨۵ درصد افراد با کارت‌ملی و ١۵ درصد با شناسنامه رأی دادند ماجرای جمع‌آوری سازه تبلیغاتی یکی از نامزد‌های انتخابات ریاست‌جمهوری در مشهد چه بود؟ اطلاعیه شماره ۲۱ و ۲۲ ستاد انتخابات کشور (۸ تیر ۱۴۰۳) رئیس کمیته آموزش ستاد انتخابات خراسان‌رضوی: شبیه‌سازی فرایند انتخابات چند روز قبل از آغاز رأی‌گیری، در مشهد انجام شد + فیلم پلیس فتا تهران خبر داد: احضار ۴ نفر به‌دلیل دست‌کاری در نظرسنجی‌های انتخاباتی بیشترین تخلفات انتخاباتی در مشهد تاکنون شامل چه مواردی بوده است؟ گزارش المیادین از برگزاری انتخابات در ایران ۴۰ روز پس از شهادت رئیس‌جمهور کاندیدا‌ها کجا رأی دادند و پس از آن چه کردند؟ + عکس اطلاعیه شماره ۲۰ ستاد انتخابات کشور (۸ تیر ۱۴۰۳) فرماندار مشهد: مشارکت مردم در انتخابات نسبت به گذشته ٢٠ درصد افزایش یافته است در تمامی شعب اخذ رأی مشهد، امنیت کامل برقرار است ویدئو | نحوه درخواست شعبه سیار در سراسر کشور مدیرکل ثبت‌احوال خراسان‌رضوی: هیچ فرد واجد شرایط اخذ رأی نباید از شعبه برگردد استقرار صندوق اخذ رأی در ایستگاه مترو شریعتی مشهد
سرخط خبرها

پیش شرط‌هایی برای احیای برجام | تغییر باید در رفتار صورت گیرد، نه در متن برجام

  • کد خبر: ۸۸۸۳۵
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۲
پیش شرط‌هایی برای احیای برجام | تغییر باید در رفتار صورت گیرد، نه در متن برجام
در شرایطی که دولت بایدن، در سیاست اعلامی خود، از اشتیاق به بازگشت به مذاکرات هسته‌ای در راستای بازگشت به برجام خبر می‌دهد، در سیاست اعمالی اش، همان سیاست نادرست فشار حداکثری دونالد ترامپ را با تمدید و تشدید تحریم‌ها ادامه می‌دهد. کارشناسان کشورمان معتقدند که تغییر باید در رفتار طرف‌ها صورت گیرد، نه در متن برجام.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ایالات متحده بار دیگر در حال تمدید تدابیر محدودکننده‌ای است که پیش از این، علیه هواپیمایی ماهان ایران و تعدادی از شرکت‌های پیشین همکار آن مستقر در بریتانیا، اردن، عراق، امارات، سوریه، ترکیه و فرانسه اعمال شده بود.

اما علی رغم این سیاست متناقض آمریکا، ایران برای حضور در مذاکرات هسته‌ای وین، از پیش، موضع خود را به صورت شفاف بیان کرده است؛ موضعی که شامل پیش شرط‌هایی می‌شود و در روز‌های گذشته، تحلیلگران و چهره‌های بسیاری، آن‌ها را تشریح کرده اند.

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با «باشگاه خبرنگاران جوان»، با تشریح موضع کشورمان در مذاکرات هسته‌ای پیش رو گفت: ایران اصرار دارد که نباید چیزی در برجام تغییر کند، به ویژه در متن نخست آن. همچنین مسائل غیربرجامی نباید مطرح و از طرفی تحریم‌ها باید برداشته شود و در این صورت است که ایران هم به جای اول در تعهداتش بازمی گردد.

وی افزود: ایران برخلاف غرب می‌خواهد در همان نقطه که برجام توافق شده بماند؛ از این رو فردای برجام مهم‌تر از خود برجام است. حرف ایران این است که تغییر باید در رفتار صورت گیرد، نه متن برجام. توافقی داریم که مکتوب است و اگر همه به متنی که داریم برگردیم و به همین شکلی که هست، آن را اجرا کنیم، همه چیز درست می‌شود و نگرانی همه برطرف می‌شود.

در نتیجه ایران دو ملاحظه دارد، یکی تضمین‌هایی که می‌خواهد از آمریکا برای خارج نشدن از برجام بگیرد و دیگری راستی آزمایی برداشته شدن تحریم ها. منوچهر متکی، وزیر پیشین امور خارجه کشورمان، نیز در گفتگو با «مهر» درباره شرط بازگشت آمریکا به برجام گفت: اگر قرار است آمریکایی‌ها به برجام برگردند، باید شرط اصلی ورود به این بازی، یعنی پایبندی به اجرای تعهدات خودشان، را بپذیرند. اگر آمریکایی‌ها و کشور‌های دیگر عضو ۱+۵ سابق بپذیرند که همه تعهدات خودشان را عمل کنند، ما هم به اجرای برجام فکر می‌کنیم.

ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، نیز درباره شرط ایران برای بازگشت به تعهدات برجامی اش گفت: بدون لغو تحریم‌ها امکان اینکه ایران به توافق برجام برگردد، وجود ندارد. وی با بیان اینکه مذاکرات وین با دستور کار لغو تحریم‌ها انجام خواهد شد، افزود: پیشنهاد‌هایی که انتفاع اقتصادی ایران در آن در نظر گرفته نشود، مورد توجه مذاکره کنندگان قرار نخواهد گرفت.

انتفاع اقتصادی ایران باید به صورت مؤثر و قابل اندازه گیری باشد. همچنین احمد راستینه، نماینده شهرکرد در بهارستان، درباره پیش شرط‌های ایران در مذاکرات هسته‌ای به «فارس» گفت: جمهوری اسلامی مذاکره می‌کند که با لغو همه تحریم ها، آمریکا همه تعهداتش را برای آغاز مذاکرات عملیاتی کند. تضمین مورد نیاز جمهوری اسلامی هم برای این مهم، آن است که کشور‌های اروپایی، سیاست مستقلی از آمریکا درباره برجام داشته باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->