معلمان مدارس غیردولتی تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان قرار می‌گیرند مقدمه و بستر توانمندسازی کودکان کار باید فراهم شود | آمار و ارقام دقیقی از کودکان کار در ایران نداریم افزایش نسبی دما طی امروز و فردا در بیشتر نقاط کشور (۱۴ تیر ۱۴۰۳) سازماندهی ۱۲هزار معلم در نظام دوری برای سال تحصیلی جدید | کدام معلمان وارد نظام دوری می‌شوند؟ ۱۰ مورد از حادثه سازترین تخلفات رانندگی| رانندگی با عینک برای چه کسانی اجباری است؟ پسر جوان به جنایتش اعتراف کرد| خفه کردن پدر با کمربند و چاقو زدن به او جزئیات قتل هولناک زن صیغه‌ای به دست نگهبان شب در مشهد سرنوشت باورنکردنی جوان کارتن خواب مشهدی| پدر و مادرم پزشک هستند برخورد ۲ خودرو در جاده مشهد - نیشابور یک فوتی و پنج مصدوم در پی داشت (۱۳ تیر ۱۴۰۳) هشدار: مرگ‌ومیر بیماری هاری به مرز خطر رسیده است انتقال پیکر ۹ نفر از حجاج فوت‌شده به ایران (۱۳ تیر ۱۴۰۳) خروج حدود ۶۰ درصد حجاج ایرانی از مکه (۱۳ تیر ۱۴۰۳) سازمان غذا و دارو هشدار داد: خطر ابتلا به سرطان به علت برنزه کردن پوست یک فوتی و چهار مصدوم بر اثر برخورد دو خودرو در مشهد+تصاویر (۱۳ تیرماه ۱۴۰۳) آیا مصرف مکمل‌های غذایی تاثیری در پیشگیری یا بهبود علائم تب دانگی دارد؟ احکام رتبه‌بندی بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ صادر شد جمع‌آوری ۱۶۲ معتاد متجاهر در مشهد (۱۳ تیر ۱۴۰۳) واریز علی الحساب ۳ میلیون تومان به حساب بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | بازنشستگان حساب خود را چک کنند (۱۳ تیر ۱۴۰۳) تب دنگی در مشهد سیر افزایشی ندارد | احتمال آلودگی بالا پشه آئدس از شهریور ۱۴۰۳ به سلامتی خود در دهه ۳۰ زندگی اهمیت بیشتری دهید
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

معالجه زودهنگام بیماری پارکینسون با دستورالعمل جدید

  • کد خبر: ۸۹۰۸۶
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۵
معالجه زودهنگام بیماری پارکینسون با دستورالعمل جدید
متخصصان علوم پزشکیِ کانادا و آمریکا در یک دستورالعمل جدید، سه روش درمان دارویی را برای معالجه زودهنگام بیماری پارکینسون ارائه کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، این متخصصان دستورالعمل مربوط به درمان مشکلات حرکتی در افراد مبتلا به پارکینسون را در مراحل اولیه بیماری به روز کرده اند.

توصیه‌های درمانی جدید "آکادمی نورولوژی آمریکا" بر درمانی دارویی "دوپامینِرژیک" تمرکز دارد که سطح دوپامین را افزایش داده یا اثرات دوپامین را شبیه سازی می‌کند.

پارکینسون یک اختلال حرکتی است و زمانی ایجاد می‌شود که سلول های عصبی مغز، قادر به تولید دوپامین کافی نیستند.

یکی از متخصصان این مطالعه از دانشگاه کلگری در ایالت آلبرتای کانادا گفت: تحقیقات موجود در مورد اثربخشی و خطرات احتمالی داروها در درمان علائم حرکتیِ افراد مبتلا به بیماری پارکینسون اولیه را به دقت بررسی کردیم و مشاهده شد که "لوودوپا"، معمولا بهترین درمان برای کنترل این علائم است.

در دستورالعمل جدید آمده است که متخصصان مغز و اعصاب باید در مورد مزایا و خطرات درمان اولیه با سه گزینه درمانی به بیماران مشاوره دهند که این سه گزینه عبارتند از:

- لوودوپا، دارویی که در مغز به دوپامین تبدیل می شود.

- آگونیست‌های دوپامین که اثرات دوپامین را شبیه سازی می کنند. آگونیست (Agonist) ماده‌ شیمیایی است که در یک سلول با اتصال به گیرنده‌های آن سلول باعث پاسخ و واکنش آن سلول می‌شود. آگونیست اغلب تقلیدکننده عمل یک ماده طبیعی در بدن است.

- مونوآمین اکسیداز B یا MAO-B، داروهای بازدارنده که از تجزیه دوپامین توسط آنزیمی به نام MAO-B جلوگیری می‌کنند.

بنابر این گزارش، درمان با داروی لوودوپا در کاهش علائم حرکتی در بیماران پارکینسون که در مراحل اولیه بیماری هستند بهتر از آگونیست‌های دوپامین یا بازدارنده‌های MAO-B است.

با این حال، لوودوپا و همچنین سایر داروها با عوارض جانبی همراه هستند؛ بنابراین مهم است فردی که به تازگی بیماری پارکینسون در او تشخیص داده شده، پیش از تصمیم گیری در مورد انتخاب بهترین رژیم درمانی، درباره همه گزینه ها از متخصص مغز و اعصاب، مشاوره دریافت کند.

داروی لوودوپا بیشتر از آگونیست های دوپامین باعث ایجاد عارضه جانبی موسوم به "دیسکینزی" در پنج سال اول درمان می شود با این حال میزان دیسکینزی شدید یا ناتوان کننده در آن زمان کم است. دیسکینزی به حرکات انقباض غیرارادی و نامنظم صورت، بازوها، پاها یا تنه گفته می‌شود.

در دستورالعمل جدید آمده است که متخصصان مغز و اعصاب باید کمترین دُز موثر لوودوپا را برای به حداکثر رساندن فواید و به حداقل رساندن خطر دیسکینزی تجویز کنند.

در حالیکه آگونیست‌های دوپامین کمتر باعث ایجاد دیسکینزی می‌شوند با این حال طبق دستورالعمل‌های جدید، احتمال ایجاد اختلالات کنترل تکانه در صورت انتخاب این شیوه درمانی به مراتب بیشتر است. اختلال کنترل تکانه از دسته اختلالات اضطرابی است که فرد دچار رفتار اجباری و وسواس گونه مثلا اجبار به خرید کردن یا خوردن می شود.

این دستورالعمل هشدار می دهد که این داروها همچنین با خطر بیشتر خواب آلودگی بیش از حد در طول روز مرتبط هستند و بنابراین افرادی که در مشاغل خاصی فعالیت می‌کنند ممکن است با مشکلات بیشتری از این عوارض جانبی روبرو شوند.

همچنین گفته می شود که بیماران هنگام مصرف آگونیست‌های دوپامین و بازدارنده های MAO-B بیش از زمان مصرف داروی لوودوپا احتمال دارد که درمان خود را به دلیل عوارض جانبی متوقف کنند و بیمارانی که از بازدارنده‌های MAO-B مصرف می‌کنند احتمالا طی دو تا سه سال به درمان بیشتری نیاز دارند.

به نقل از خبرگزاری یونایتدپرس، در پایان این دستورالعمل تاکید شده است که در نهایت انتخاب دارو برای شروع درمان، تصمیم مشترکی بین بیمار مبتلا به بیماری پارکینسون، متخصص مغز و اعصاب و نیز پرستار او است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->