قتل هولناک زن جوان به دست همسرش در بردسکن + جزئیات زلزله دهرم فارس را لرزاند (۱۸ دی ۱۴۰۳) راه‌اندازی قطار مسافری تهران- وان از بهمن ۱۴۰۳ جزئیات بررسی مصوبه کنکور در جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی (۱۸ دی ۱۴۰۳) کدام مدارس استان تهران فردا چهارشنبه (۱۹ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ همه چیز درباره ویروس جدید چینی| موردی از ابتلا به HMPV در ایران مشاهده نشده است گرامر انگلیسی را آسان بیاموزید: آموزش قواعد به زبان ساده و کاربردی درباره اخبار غم‌انگیزی که از خشک شدن تالاب انزلی به گوش می‌رسد | کسی از نیلوفر‌های انزلی خبر دارد؟ درباره سوء‌ظن که رابطه‌ها را بر هم می‌زند | ویروس بدگمانی؛ آفت رابطه نان‌های مناسب برای لاغری کدام‌اند؟ علائم هشداردهنده تومور مغزی چیست؟ حمله یک شهروند با بنزین و آتش به شهردار کرگان هرمزگان + عکس (۱۸ دی ۱۴۰۳) شناسایی ۳۴۰ کودک کار در مشهد در ۹ماهه نخست ۱۴۰۳ ۶ هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی در آستانه خودکفایی ۲۹ ماه عجیبی که قابل پیش‌بینی بود سرقت تریلی حامل ۸ دستگاه خودرو در نیشابور (۱۷ دی ۱۴۰۳) مکران، پایتخت احتمالی ایران پس‌ از تهران، کجاست؟ + ویژگی‌ها و موقعیت جغرافیایی محکومیت ۳۹ میلیارد ریالی قاچاقچی ارز در مشهد (۱۸ دی ۱۴۰۳) اقدامات بهزیستی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی درخصوص معتادان متجاهر | ایستگاهی برای ته‌خطی‌ها زلزله مهیب در چین | شمار کشته‌ها به ۹۵ تن رسید (۱۸ دی ۱۴۰۳) بازسازی جنایت دسته جمعی  در صدمتری | قتل به بهانه جلب ۶۲ درصد سالمندان اضافه وزن دارند کم‌شنوایی نوزادان در هر هزار تولد، یک تا ۳ مورد است ارائه درس دوواحدی مهارت‌های زندگی به دانشجویان ترم اول، اجباری شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳) | امروز و فردا هوا سرد می‌شود واگذاری ۹۰ درصد فعالیت‌های بهزیستی به بخش غیردولتی «شیر مادر»، ضامن سلامتی نوزاد و مادر از قصاص تا زندان؛ مجازات ۲ برادر جنایتکار که راننده مسافرکش را به قتل رساندند ۳ درصد مردم به انحراف ستون فقرات مبتلا هستند قتل دختر توسط پدرش به بهانه آبرو | عذاب وجدان ندارم آیا یوتیوب برای اساتید و دانشجویان رفع فیلتر می‌شود؟ آیا باید نگران شیوع ویروس جدید چینی باشیم؟
سرخط خبرها

نگاهی به ناگفته‌های پرونده آرمان | چرا اجرای حکم قصاص زمان برد؟

  • کد خبر: ۸۹۳۲۵
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۵
  • ۵
نگاهی به ناگفته‌های پرونده آرمان | چرا اجرای حکم قصاص زمان برد؟
از زمان ارجاع پرونده به واحد اجرای احکام تا اجرای حکم، بیش از هشت ماه زمان برده است که علت این امر نیز اصرار دستگاه قضائی برای برگزاری چندین جلسه ایجاد صلح و سازش بین اولیای دو خانواده بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ با تقاضای قصاص و عدم گذشت خانواده غزاله شکور، حکم قصاص آرمان عبدالعالی متولد ۱۹ اسفند ۷۴ که از سال ۹۲ در زندان به سر می‌برد، صبح امروز چهارشنبه ۳ آذرماه در زندان رجایی شهر اجرا شد. البته‬ رأی صادره مورد فرجام‌خواهی قرار گرفت و دیوان عالی کشور هم دادنامه رأی صادره را در تاریخ ۳۰ تیرماه ۹۵ ‬تأیید کرد.

با توجه به اینکه محکوم علیه در چند مرحله از رأی صادره تقاضای اعاده دادرسی کرد، دیوانعالی کشور طی ‏دادنامه مورخ ۱۹ بهمن ۹۸‬ با توجه به طرح برخی ابهامات از سوی مشاور دادگاه (امکان حیات غزاله شکور)، رأی صادره را نقض و جهت رسیدگی به شعبه هم عرض دیگری در دادگاه کیفری یک تهران ارجاع داد.

ابهامات مربوط به تمدید مرخصی تحصیلی و تمدید دفترچه درمانی غزاله برای دادگاه برطرف شد

این شعبه پس از طی تمامی تشریفات قانونی و استماع دفاعیات متهم و وکلای مدافع و برگزاری جلسه رسیدگی؛ پس از رفع ابهامات مربوط به تمدید مرخصی تحصیلی و دفترچه درمانی مقتول توسط والدین او، بر اساس دادنامه مورخ اول مهر سال ۹۹‬ نامبرده را به قصاص نفس محکوم کرد.

اما باز وکلای مدافع آرمان اعتراض کردند، که به همین منظور پرونده برای رسیدگی فرجامی به دیوان عالی کشور ارجاع شد که دادنامه صادره مورد تأیید قرار گرفت و پرونده در تاریخ ۱۳ اسفند سال ۹۹‬ به واحد اجرای احکام ارسال شد.

ذکر‬ این‬ نکته‬ مهم‬ است‬ که‬ از زمان ارتکاب قتل (۱۲/‏۱۲/‏۱۳۹۲) تا ارسال پرونده به اجرای احکام (۱۳/‏۱۲/‏۱۳۹۹)، پرونده به مدت ۷ سال تحت رسیدگی دقیق در واحدهای مختلف قضائی قرار داشت و از این رو، تمامی ابعاد موضوع بررسی شده است.

براساس اعلام پزشکی قانونی آرمان از سلامت روان برخوردار بود

در پرونده‌های قتل اگر قاتل بالای ۱۸ سال سن داشته باشد و بگوید که جنون دارم دادگاه او را برای معاینه سلامت روان به پزشکی قانون معرفی می‌کند ولی در پرونده‌هایی که قاتل زیر ۱۸ سال است باید سلامت روانش در پزشکی قانونی محرز شود که در این پرونده هم که قاتل در زمان ارتکاب جرم ۱۷ سال و ۱۱ ماه و ۲۳ روز سن داشته، با وجود این که وی صرفاً ۷ روز از ۱۸ سال کمتر داشته است، اما وفق مقررات و قوانین قضائی موجود، هشت روز بعد از ارتکاب قتل، در تاریخ ۲۰/‏۱۲/‏۱۳۹۲‬ به منظور آزمایش سلامت روانی به پزشکی قانونی معرفی می‌شود.

پزشکی قانونی در تاریخ ۱۷/‏۰۱/‏۱۳۹۳‬ اعلام می‌کند نامبرده در زمان ارتکاب جرم از سلامت کامل روانی برخوردار بوده و بر حرمت اعمال ارتکابی خود آگاهی داشته و علائمی از اختلالات روانی که باعث فقدان کنترل اراده و قوه تمیز او می‌شود، مشاهده نشده است.

مجدداً وضعیت مشارالیه در کمیسیون‌های پزشکی قانونی استان تهران مورد بررسی قرار گرفت که در نتیجه، کمیسیون روانپزشکی در تاریخ ۲۷/‏۰۸/‏۱۳۹۳‬ اعلام کرد هیچ گونه دلیلی بر وجود اختلال روانی که مانع قوه تمیز و تشخیص نام برده باشد، یافت نشده است.

قتل برای قضات محرز شده است

ارتکاب قتل توسط آرمان عبدالعلی در تمامی مراحل رسیدگی برای قضات مربوطه و با توجه به مستندات موجود، احراز شده و از این رو، طرح برخی ادعاها مانند در قید حیات بودن مقتوله و…، به هیچ عنوان وارد نیست؛ نتایج آزمایش‌های دی. ان. ای از آثار خونی کشف شده در منزل متهم، اقرار صریح و مکرر وی مبنی بر کوبیدن سر مقتوله به دستگیره کمد و گوشه تخت و کوبیدن چندین باره میله بارفیکس به سر مقتوله و سپس قرار دادن جسد، داخل کیسه پلاستیکی و چسب زدن به کیسه و انداختن آن در سطل زباله شهرداری، جای هیچ تردیدی برای قضات پرونده مبنی بر ارتکاب این قتل باقی نگذاشته است.

چرا اجرای حکم قصاص طولانی شد؟

از زمان ارجاع پرونده به واحد اجرای احکام تا اجرای حکم، بیش از هشت ماه زمان برده است. علت این امر نیز اسرار دستگاه قضائی برای برگزاری چندین جلسه ایجاد صلح و سازش بین اولیای دو خانواده بود که با این وجود، منتهی به سازش نشد. البته که قصاص حق خانواده اولیای دم است و مانند اعدام نیست که حق حکومت و البته (بر طبق قوانین ذیربط) باشد.

خانواده غزاله بارها نسبت به تأخیر در اجرای حکم اعتراض کردند. از آنجا که متأسفانه مجرم هیچ نشانه‌ای از محل اختفا یا دفن جسد نداده است، احساسات خانواده مقتوله نیز بیش از پیش جریحه دار شده است. با این وجود، خانواده اولیای دم اعلام کرده بودند که در صورت دادن نشانی از محل اختفا یا دفن جسد توسط قاتل، حاضر به اعلام گذشت هستند که متأسفانه محکوم علیه، از این امر خودداری کرد.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
یک پیشنهاد حقوقی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
0
0
سلام
یه پیشنهاد حقوقی
آیا اعدامی ها می توانند اعضای بدن خود را اهدا کنند؟
یا مثلا با بخشیدن یک کلیه و یک بیضه و ... از اعدام نجات پیدا کنند.
کاش از نظر فقهی یه بررسی بشود. با اهدای عضو می شه جان دیگران را نجات داد.
یا اینکه افراد اعدامی را به بیمارستان منتقل کنند و اعضای بدنشان را با رضایت خودشان اهدا کنند.
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۳
سلام دوست عزیز بیشتر افرادی که منتظر قصاص یا اعدام هستند این پیشنهاد و میدن ولی نه برای کمک یا ثواب اهدا فقط برای کاهش درد فیزیکی اعدام ، بخاطر همین مورد قبول واقع نمیشه ، مثلا یه جانی مثل آرمان که بعد تجاوز مرتکب قتل شده انصاف هست که متوجه مرگش نشه ؟
قیصر
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
0
1
به هیچ عنوان اگرجای جسدهم میگفت حتمأ اعدامش میکردن مادرغزاله گفت اگرهم بگه مجازات آرمان جای خودش منظوراینه یه پله میایم پایین که وقت بیشتری بهش میدیم اعدام جای خودش خواهدبود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۷
1
0
پدر غزاله بعد از اعدام آرمان گفت ، انتقام گرفتم ، اگه خود غزاله هم بود انتقام میگرفت
کاملا مشخصه که یه خانواده خشن و انتقام جو هستن
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۹
تو جای اونا بودی چیکار میکردی ؟
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->