به گزارش شهرآرانیوز، کبابها جزو غذاهای پرطرفدار بین ما ایرانیها هستند، از هر نوع و مدلی که باشند. کباب سرداشی، غذای بومی و سنتی همدانی ها، یکی از همین خوشمزههاست که حتما باید امتحانش کنید. اگر میخواهید پیش از درستکردن، مزه آن را حدس بزنید، باید بگویم قدری شبیه کباب تابهای خودمان است با این تفاوت که در تهیه کباب سرداشی از سیبزمینی استفاده و داخل فر یا تنور پخته میشود. در قدیم، افراد مایه کباب را در منزل آماده میکردند. سپس ظرف آن را به نانواییهای سنگکی میبردند تا برای آنها داخل تنور یا به قولی «سرداش» بپزند.
زمان تهیه: ۶۰ دقیقه
گوشت چرخکرده گوسفندی: ۴۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۳ عدد
سیبزمینی متوسط: ۲ عدد
گوجهفرنگی: یک عدد
نمک و فلفل: به میزان لازم
کره: به میزان لازم
پیاز و سیبزمینی را رنده کنید و آب آنها را خوب بگیرید.
گوشت چرخکرده را با سیبزمینی و پیاز رندهشده درون چرخگوشت بریزید و چرخ کنید.
نمک، فلفل و ادویههای دیگری را که دوست دارید، به مواد اولیه کباب اضافه کنید و آنقدر ورز بدهید که چسبندگی مناسبی پیدا کند.
سینی فر یا کف تابه را با مقداری کره چرب کنید. مایه کباب را روی سطح آن پهن کنید. در صورتی که گوشت کمچرب است، در این مرحله مقداری روغن به آن اضافه کنید.
یک سیبزمینی و یک گوجهفرنگی را ورقهورقه کنید و آنها را روی سطح مخلوط گوشت بچینید. میتوانید انواع فلفل دلمه و فلفل تند را هم قطعهقطعه کنید و کنار گوشت قرار دهید.
فر را با دمای ۱۴۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و سینی یا تابه را داخل آن قرار دهید. مخلوط کباب باید بین یک تا ۲ ساعت داخل فر قرار بگیرد تا مغزپخت شود و ورقههای سیبزمینی و گوجهفرنگی هم برشته شوند.
*برای مزهدار کردن گوشت میتوانید از ادویههایی مانند سماق، مرزنجوش، دارچین و زردچوبه استفاده کنید. همچنین استفاده از زعفران هم به کباب شما عطر دلچسبی میدهد.
*قراردادن چند شاخه کوچک رزماری کنار گوشت در مرحله پخت، عطر بسیار خوبی به کبابتان میدهد.