سخنگوی وزارت امور خارجه: به همسایگان هشدار می‌دهیم مراقب سوءاستفاده دشمن باشند رئیس شورای عالی استان‌ها: برخی دستگاه‌های اجرایی نقش شورا‌ها را کم‌رنگ می‌کنند | مجمع شهرداران کلانشهر‌ها می‌تواند به جامعه شورایی کشور کمک کند عضو کمیسیون ورزش و جوانان شورای اسلامی شهر مشهد: شهرداری و شورای شهر نقش حمایتی ورزش را بر عهده دارند | خانه‌های ورزش در نقاط مختلف مشهد راه‌اندازی می‌شود عضو شورای اسلامی شهر مشهد: توسعه فضا‌های ورزشی، گامی مهم برای نشاط و سلامت جامعه است قدیمی ترین خانه تاریخی مشهد کجاست؟ نگاهی به زندگی میرزا ابراهیم رضوی، واقف بزرگ سادات رضوی که در کوهسنگی مدفون است شهردار مشهد مقدس: کُشتی مشهد باید جایگاه واقعی‌اش را پیدا کند | از ۲۲ پروژه کلان‌ ورزشی در مشهد بهره‌برداری می‌شود + فیلم برپایی ۷۰ ایستگاه صلواتی و موکب خدمت‌رسان در مسیر بارگاه منور رضوی خریداران غیر بومی خانه در مشهد شانس بیشتری دارند فضاسازی مسیر جاماندگان اربعین از میدان ۱۵ خرداد تا حرم مطهر رضوی کیفیت هوای مشهد در وضعیت «قابل‌قبول» (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اولویت‌های خراسان رضوی در مسیر پیگیری کمیسیون اصل ۹۰ | فراهم سازی زیرساخت‌های مسیر زیارت برای زائران پیاده دهه آخر ماه صفر عملکرد موفق نیرو‌های خدمات شهری مشهد در نجف اشرف |  کاهش چشمگیر زباله با برنامه‌ریزی دقیق + فیلم آئین بزرگداشت چهلمین روز شهادت سرلشکر شهید کاظمی در مشهد فردا (پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴) قدردانی حجت‌الاسلام ماندگاری از خدمات خالصانه پاکبانان مشهدی در نجف اشرف| خدمت به زائران، خود نوعی زیارت است+ فیلم قرعه کشی طرح فروش ایران خودرو در مرداد ۱۴۰۴ برگزار شد + تعداد متقاضیان شهردار مشهد مقدس: مجموعه ورزشی شهید بوکانی فردا افتتاح می‌شود | گامی مهم برای توسعه کشتی در مشهد توجه ویژه حوزه املاک شهرداری مشهد به استحصال اراضی بزرگ‌مقیاس شهر برای تأمین منابع مالی نگاهی به تاریخچه ایوان «تلگراف خانه» و کاشی های آن
سرخط خبرها

خط ۴ مترو مشهد در ردیف اعتباری دولت

  • کد خبر: ۸۹۸۷۶
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۵
خط ۴ مترو مشهد در ردیف اعتباری دولت
به‌تازگی شهرداری مشهد توانسته است به‌عنوان اولین شهر ایران مجوز تبصره ۷۷۷ را از سازمان برنامه‌وبودجه کشور و وزارت کشور دریافت کند. با گرفتن این مجوز امکان استفاده از منابع دولتی برای ساخت خط ۴ قطارشهری فراهم می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به‌تازگی شهرداری مشهد توانسته است به‌عنوان اولین شهر ایران مجوز تبصره ۷۷۷ را از سازمان برنامه‌وبودجه کشور و وزارت کشور دریافت کند. با گرفتن این مجوز امکان استفاده از منابع دولتی برای ساخت خط ۴ قطارشهری فراهم می‌شود.

پیش از این برای آغاز ساخت خطوط قطارشهری در شهر‌ها و استفاده از منابع دولتی برای ساخت آن نیازی به گرفتن چنین مجوزی نبود، اما براساس مصوبه سال ۱۳۹۹ سازمان برنامه‌وبودجه کشور، شهرداری‌ها برای ساخت خطوط جدید قطارشهری باید خط ریلی مدنظر را با طرح‌های جامع و تفصیلی شهر منطبق کنند تا بتوانند با گرفتن مجوز تبصره ۷۷۷ از مزایای دولتی بهره‌مند شوند.

در همین زمینه، مدیرعامل شرکت قطارشهری مشهد در گفتگو با شهرآرا بیان کرد: اوایل سال ۱۳۹۹ سازمان برنامه‌و‌بودجه و وزارت کشور بخشنامه‌ای را تصویب کردند که یکی از تبصره‌های این بخشنامه با عنوان تبصره ۷۷۷ درباره قطارشهری مهم است. براساس تبصره ۷۷۷، شهرداری‌های کشور مقید شده‌اند برای بهره‌مندی از کمک‌های دولتی در طرح‌های ریلی جدیدشان مجوز مربوط به این تبصره را دریافت کنند. در غیر این صورت اعتباری با عنوان سهم دولت به شهر‌ها تعلق نمی‌گیرد.

کیانوش کیامرز افزود: تبصره ۷۷۷ متشکل از موارد گوناگونی است. بدین صورت که اجرای عملیات ساخت یک خط ریلی با طرح‌های جامع و تفصیلی به‌روزشده شهر‌ها منطبق باشد تا مشخص شود آیا خط‌های ریلی که برای شهر طراحی شده است، تأیید شده و برای شهر لازم‌اند یا نه.

وی در ادامه بیان کرد: استفاده از منابع دولتی برای خطوطی که عملیات اجرایشان پیش از تصویب این تبصره آغاز شده بود، مانند خط ۳ قطارشهری مشهد با مشکلی روبه‌رو نمی‌شود، اما برای اجرای خطوط جدید مانند خط ۴ قطارشهری مشهد، گرفتن مجوز این تبصره لازم است.

خوشبختانه باتوجه‌به اینکه در مشهد اتفاقات خوبی رخ داده بود و پس از بیش از ۱۰ جلسه کارشناسی با وزارت کشور و برگزاری نشست‌های تخصصی بین شهرداری مشهد، شورای همتای استان و استانداری و گرفتن مشاور، چهارشنبه هفته گذشته در نشستی با حضور معاون عمرانی استانداری خراسان‌رضوی، معاون عمران، حمل‌و نقل و ترافیک شهردار مشهد، رئیس کمیسیون عمران، حمل ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد و مدیرعامل شرکت قطارشهری مشهد با معاونان سازمان برنامه‌وبودجه کشور و وزارت کشور، شهرداری مشهد توانست به‌عنوان اولین شهر در کشور مجوز تبصره ۷۷۷ را برای خط ۴ قطارشهری مشهد دریافت کند.

اختصاص اوراق مشارکت مجزا برای خط ۴

وی افزود: باتوجه‌به گرفتن این مجوز، شهرداری مشهد می‌تواند در بودجه سال ۱۴۰۱ کشور از ظرفیت اوراق مشارکت برای خط ۴ قطارشهری، اوراقی جداگانه منتشر کند. بنابراین، سهم اوراق شهر مشهد برای ساخت خطوط ریلی شهری در مشهد افزایش خواهد یافت.

پیشنهاد بودجه ۴ هزار میلیاردی قطارشهری در سال ۱۴۰۱

کیامرز ادامه داد: ما برای ساخت خطوط ریلی مشهد پیشنهاد ۴ هزارمیلیارد تومانی بودجه را برای بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری مشهد ارائه داده‌ایم که از این میزان و در صورت تخصیص اوراق، هزارمیلیارد سهم دولت است و ۳ هزار میلیارد دیگر را شهرداری باید از تسهیلات بانکی یا به‌صورت غیرنقد تأمین کند.

آخرین وضعیت حفاری در خطوط ۳ و ۴ قطارشهری

مدیرعامل شرکت قطارشهری مشهد در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت حفاری خطوط ۳ و ۴ قطارشهری مشهد گفت: اکنون دستگاه حفار خط ۳ در جبهه شرقی، حوالی میدان صباست و تا پایان این قسمت از خط فقط یک کیلومتر دیگر باقی مانده است.

وی افزود: این دستگاه روزانه بین ۶ تا ۱۰ متر حفاری می‌کند و سرعتش کمی کاسته شده است. دلیل کاهش سرعت دستگاه حفار هم به نوع خاک منطقه سیدی مربوط است، اما برنامه ما این است که تا پایان سال حفاری این بخش از کار تمام شود.

کیامرز افزود: دستگاه حفار مستقر در خط ۴ نیز حدود ۴۴۰ متر حفاری کرده و از منطقه مهر مادر به‌سمت خواجه‌ربیع درحال حرکت است.

وی درباره آخرین وضعیت ساخت ۶ کیلومتر مرحله اول خط ۳ قطارشهری مشهد نیز گفت: ساخت این قسمت خط ۳ از میدان شهدا تا پایانه امام‌رضا (ع) نیز به‌خوبی پیش می‌رود و اکنون بیشتر اقدامات برای تکمیل ایستگاه‌های اصلی میدان شهدا، باب‌الجواد (ع) و پایانه امام‌رضا (ع) است، اما عملیات ساخت ایستگاه‌های گذری این ۶ کیلومتر یعنی ایستگاه‌های شارستان، ۱۵ خرداد، بسیج و دانش هم درحال انجام است.

مدیرعامل شرکت قطارشهری مشهد تأکید کرد: درمجموع پیشرفت فیزیکی ۶ کیلومتر از خط ۳ قطارشهری مشهد در بخش سازه‌ای بیش از ۶۲ درصد است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->