علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ پس از روند بهشدت صعودی قیمت رهن و اجاره مسکن و استیصال خانوادهها برای اجاره یک سرپناه کوچک، دولت از سال ۹۹ با هدف کاهش مشکلات ناشی از افزایش اجارهبها، اقدام به پرداخت وام ودیعه مسکن کرد که پرداخت این وام در سال ۱۴۰۰ هم ادامه یافت. مبلغ این تسهیلات برای کلانشهر مشهد معادل ۴۰میلیون تومان است و بانکها موظفاند برای پرداخت این تسهیلات به متقاضیان اقدامات لازم را انجام دهند. اما اخیرا برخی از شهروندان با مشکل دریافت وام ودیعه مسکن مواجه شدهاند و حتی برخی از این شهروندان برای حل مشکلشان و پیگیری این موضوع به شهرآرانیوز نیز پیامک زدهاند.
چندیننفر از شهروندان مشهدی پیامکهای مشابهی برای شهرآرانیوز ارسال کردهاند که مضمونشان بیشتر معطوف به پر بودن سقف بانک برای پرداخت این تسهیلات است. یکی از شهروندان در پیامک خود نوشته است: بنده چندماه پیش برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن ثبتنام کردم و حدود دو هفته پیش نیز مدارکم را کامل و به بانک مورد نظر ارائه دادم، اما پس از مراجعه به بانک به من اطلاع دادند که از تهران نامهای ارسال شده مبنی بر اینکه فعلا پرداختی تسهیلات ودیعه مسکن نداشته باشید. در نهایت بانک اکنون به بنده اعلام کرده است که از این بانک برای دریافت تسهیلات خود انصراف بدهم و برای گرفتن این وام به بانک دیگری مراجعه کنم.
درهمینزمینه پس از چند روز پیگیری این موضوع از دبیر شورای هماهنگی بانکهای خراسانرضوی، این مسئول بانکی در پیامی صوتی به خبرنگار شهرآرا درباره برخی محدودیتها در اعطای تسهیلات ودیعه مسکن گفت: دلیل وجود برخی محدودیتها در اعطای تسهیلات در برخی از بانکها این است که بودجه مربوط به این تسهیلات از سوی ادارات مرکزی باید ابلاغ شود تا براساس این بودجه بانکها پرداختی داشته باشند.
حمید صفایینیکو با بیان اینکه تسهیلات مربوط به ودیعه مسکن برای دورههای مختلف تقسیمبندی شده بود، ادامه داد: فاز اول پرداخت این تسهیلات در گذشته ابلاغ شده بود و بانکهای مختلف نیز به فراخور مبلغ اعلامشده پرداختی داشتند و حتی برخی از بانکها منتظر ابلاغ بودجه بعدی از تهران هم نشدند. به عنوان نمونه بانک ملی منتظر ابلاغ بودجه بعدی نماند و تا ۲۰۰ درصد از آنچه را که ابلاغ شده بود پرداخت کردیم.
وی با تأکید بر اینکه بودجه هر بانک بهصورت جداگانه و براساس اعلام ادارات مرکزی همان بانک از تهران ابلاغ میشود، ادامه داد: اما با توجه به اینکه برخی از بانکها با محدودیت بودجه ابلاغی از طرف ادارات مرکزیشان مواجه هستند، اندکی تا ابلاغ فاز بعدی این بودجه، در پرداخت این تسهیلات دست نگه داشتهاند تا بتوانند با ابلاغ جدید، پرداختی به شهروندان داشته باشند.