لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ بیست و سومین مانور استانی زلزله و ایمنی به میزبانی ناحیه ۴ آموزش و پرورش مشهد در حالی برگزار شد که در این مانور مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی از مخاطره ۶۵ درصدی پهنه استان در برابر خطر زلزله خبر داد.
محسن نجات در مانور سراسری استانی زلزله و ایمنی با اعلام این خبر افزود: در خراسان رضوی ۹۰ گسل وجود دارد که ۲۱ گسل آن تاکنون فعال شده و در قالب زلزله به دل هم استانیهای ما لرزه و تکانه انداخته است.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته ۲۵ فقره زلزله بالای ۶ ریشتر در استان به ثبت رسیده است، ادامه داد: فرهنگ آموزش همگانی مهمترین پیام این مانور است. برگزاری مانورها پیام آمادگی ما در برابر زلزله را به همراه دارد. ما باید فرهنگ خودامدادی را توسعه دهیم و ترویج کنیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی ادامه داد: ۷۰ درصد سکونتگاههای استان در محدوده گسل قرار دارد. این آمار یعنی فقط ۳۰ درصد شرایط ایمنی در استان داریم.
نجات افزود: هم زمان با این مانور، پویش توسعه آموزش همگانی به کمک مدیریت بحران شهرداری آغاز میشودکه بر اساس آن داوطلبان دانش آموز علاقهمند به آموزش برای مواقع بحرانی میتوانند با مرکز ۱۳۷ تماس برقرار کنند و برای حضور و آموزش در این پویش اعلام آمادگی کنند.
ببینید: بیست سومین مانور سراسری زلزله وایمنی در مدارس
همچنین طرح دادرس هلال احمر در مدارس استان اجرا شده است و بر اساس آن دانش آموزان و معلمان آموزش دیده اند. امروز حرکت توسعه فرهنگ ایمنی پایدار در خراسان رضوی به سمت تبدیل به استان تاب آور است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: دغدغه دستورالعمل بیست وسومین مانور ایمنی و زلزله استان موضوع محله تاب آور و آماده است که مصداق این موضوع نیز خوشبختانه در طرح دوام ثامن شهرداری دیده میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در ادامه با تأکید بر تخریبی بودن ۱۱ درصد از مدارس استان گفت: مدارس استان در مجموع نسبت به سایر ساختمانها و ادارات از استاندارد بالایی از لحاظ ایمنی برخوردارند، اما در مجموع ۱۱ درصد مدارس ما در استان مدارس تخریبی هستند.
قاسمعلی خدابنده افزود: کشور ما روی گسل زلزله است. آمار اتفاقات زلزلهای کشور ما نسبت به میانگین دنیا زیاد است؛ بنابراین مدارس یکی از مکانهایی هستند که میتوان روی آنها بیشتر کارکرد، چون هم میتوانند خود را حفظ کنند و هم به دیگران آموزش دهند.
در اجرای این مانور درخواست داشتیم که سازمانهای خدمت رسان در محل حضور نداشته باشند و بعد از اجرای نمادین زلزله دانش آموزان با دستگاههای امدادی تماس بگیرند؛ زیرا یکی از اهداف مانور آمادگی دستگاههای خدمت رسان است.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۴ مشهد نیز با بیان اینکه این مانور بیست وسومین سال متوالی برگزار شده است، افزود: دانش آموزان از گروههای در معرض خطر در کشور زلزله خیز ما هستند؛ بنابراین باید در حوزه آموزشهای مدیریت بحران در صف اول قرار بگیرند.
سید جواد قوامی نژاد ادامه داد: آموزش دانش آموزان در حقیقت یک ظرفیت نهفته است؛ زیرا وقتی این قشر در آینده در مشاغل گوناگون قرار بگیرند، به گونهای رفتار میکنند که حساسیت جامعه را در برابر مدیریت بحران بالا ببرند. دانش آموزان در حقیقت نیروی آموزش دیده مدیریت بحران آینده هستند.