به گزارش شهرآرانیوز - سرود در سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی ایران و همچنین در دوران دفاع مقدس از جایگاه ویژه و تأثیرگذاری در فرهنگ عمومی مردم ایران برخوردار بوده است. از این رو، جمعی از هنرمندان و مسئولان فرهنگی شهر مشهد، در ماههای اخیر برای احیای این هنر انقلابی در تکاپو هستند.
نخستین جلسه هماندیشی و تصویب شیوهنامه انتخابات شورای مرکزی خانه سرود مشهد، ۴ آبان امسال در محل فرهنگسرای ترافیک، با حضور جمعی از هنرمندان عرصه موسیقی و سرود برگزار شد و شیوهنامه برگزاری انتخابات این مجموعه مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت. در این جلسه هماندیشی و تصویب آییننامه انتخابات شورای مرکزی خانه سرود مشهد، اعضا به طور دقیق بر روی بررسی متن پیشنویس شیوهنامه برگزاری انتخابات متمرکز شدند و این سند را که در ده فصل (شامل ۱۹ ماده و ۱۰ تبصره) تدوین شده بود، مورد موشکافی قرار دادند.
همچنین به تازگی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر مشهد مقدس در نشست هماندیشی دستگاههای اجرایی فعال در حوزه سرود گفت: تکیه بر ظرفیت سرود و شعرهای مذهبی و آیینی، هنرمندان را در مسیر تعالی و رشد قرار میدهد.
حجتالاسلام منصوریان با تأکید بر لزوم احیای سرود در مشهد که از پیشینه غنی برخوردار است، ادامه داد: هنرمندان مشهدی تجربههای بسیاری در عرصه سرود کسب کرده و به مقام استادی رسیدهاند که باید از آنها تجلیل شود.
به گفته این مقام مسئول، با بهکارگیری ظرفیت سرود میتوان زمینه کار و فعالیت نوجوانان و جوانان و بهرهگیری آنها از هنر ذاتی و خدادادیشان را در مسیر درست و انقلابی فراهم کرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، ظرفیت اجرای گروهی سرود را فرصت مغتنمی دانست و ادامه داد: گروههای سنی مختلف، با انگیزههای تربیتی و معنوی، در مکانهایی، چون کانونها و مساجد گرد هم میآیند و همین امر بازخورد اجتماعی بسیار خوبی برای مخاطبان خود دارد.
به گفته حجتالاسلام منصوریان، شهروندان میتوانند از این هنر لذت ببرند، بینند و بشنوند و فرزندان خود را به گام برداشتن در این مسیر تشویق کنند.
او همچنین درباره تبیین سیاستهای شورای ششم درباره مقوله سرود، گفت: براساس رویکرد حوزه فرهنگی، خانه سرود را احیا و جلسات مختلفی با تشکلهای این حوزه برگزار کردیم. امیدواریم بتوانیم خانه سرود یا مرکز فرهنگی مردمی سرود را هم راهاندازی کنیم.
مهدی حجتی، فعال فرهنگی و دبیر اجرایی این رویداد نیز در گفتگو با شهرآرا ضمن بیان اینکه این جلسه نخستین نشست هماندیشی درباره سرود مشهد با حضور مسئولان اجرایی است اظهار کرد: انجمن خانه سرود مشهد با هدف انسجامبخشی و واگذاری هنر اصیل سرود به صاحبان اصلی آن شکل گرفته است، مشهدمقدس در عرصه سرود یکهتاز کشوری است و همیشه پیشتاز بوده است.
به گفته او انجمن خانه سرود، باعث همگرایی و همافزایی بین تمام گروههای سرود است. با بهرهگیری از ظرفیت سرود میتوان به مقابله با آسیبهای اجتماعی و دغدغههای مدیریت شهری و کمیسیون فرهنگی پرداخت.
هادی حاجیزاده، دبیر کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر مشهد مقدس نیز با بیان اینکه اشاعه و ترویج سرود، تأکید مقام معظم رهبری بوده است، تأکید کرد: اگر به دنبال سرودهای فاخر هستیم، باید به سرودهای ۴۰ سال قبل برگردیم و متأسفانه در سالهای اخیر، نگاه فنی، دقیق و کیفی به این موضوع حاکم نبوده است. درباره مقوله سرود باید نگاه فنی و تخصصی و کیفی حاکم شود.
او تصریح کرد: مشهدمقدس مدعی پایتخت فرهنگی جهان اسلام و جهانشهر است، پس اثرگذاریهای ما باید فراتر از بعد شهری و استانی و ملی و در سطح بینالمللی باشد.