چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور
سرخط خبرها

دو ورزشی که خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد

  • کد خبر: ۹۰۳۴۸
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۰
دو ورزشی که خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد
طبق نتایج یک مطالعه، پیاده‌روی پرقدرت روزانه یا دوچرخه سواری در سنین بالا ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از ساوند هلث نوشت: تحقیقات قبلی نشان داده است که ورزش در میانسالی و بعد از آن می‌تواند احتمال زوال عقل و نوع شایع آن آلزایمر را تا ۴۰ درصد کاهش دهد.

اکنون محققان دانشگاه کالیفرنیا می‌گویند اگر افراد در سنین بالاتر نیز ورزش کنند، می‌توان از این بیماری پیشگیری کرد.

ورزش به پیشگیری از بیماری کمک می‌کند، زیرا عملکرد شناختی را بهبود می‌بخشد، وزن بدن را پایین نگه می‌دارد و از تشکیل پلاک در شریان‌ها که یکی از دلایل اصلی زوال عقل عروقی است، جلوگیری می‌کند. اما آخرین مطالعه نشان می‌دهد که ورزش در سنین بالاتر می‌تواند التهاب مغز را که می‌تواند باعث ایجاد آلزایمر شود، نیز کاهش دهد.

محققان ۱۶۷ نفر را با میانگین سنی ۹۰ سال تا زمان مرگشان مورد مطالعه قرار دادند. آن‌هایی که به طور منظم ورزش می‌کردند فعالیت میکروگلیا، سلولی که می‌تواند باعث التهاب شود، در مغزشان کمتر بود.

دانشمندان می‌گویند که این روند به کاهش چشمگیر خطر آلزایمر کمک می‌کند. پزشکان به بزرگسالان سالم توصیه می‌کنند حداقل ۱۵۰ دقیقه ورزش متوسط یا ۷۵ دقیقه فعالیت هوازی شدید در هفته داشته باشند.

مطالعه محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان می‌دهد که پیاده‌روی پرقدرت روزانه می‌تواند به کاهش خطر ابتلاء به بیماری آلزایمر کمک کند.

به گفته محققان، موارد جهانی زوال عقل تا سال ۲۰۵۰ تقریباً سه برابر می‌شود و از ۵۷.۴ میلیون به ۱۵۲.۸ میلیون نفر می‌رسد. اما میزانی که انتظار می‌رود این بیماری افزایش یابد در نقاط مختلف جهان متفاوت است. در اروپای غربی، انتظار می‌رود که موارد ابتلاء به این بیماری تنها ۷۵ درصد افزایش یابد که عمدتاً به دلیل پیری جمعیت است، در حالی که انتظار می‌رود این موارد در آمریکای شمالی دو برابر شود. پیش بینی می‌شود بیشترین افزایش در شمال آفریقا و خاورمیانه باشد و موارد ابتلاء به این بیماری تا ۳۷۵ درصد افزایش یابد.

بیماری آلزایمر یک بیماری پیشرونده و فاسدکننده مغز است که در آن تجمع پروتئین‌های غیرطبیعی باعث مرگ سلول‌های عصبی می‌شود. فرستنده‌های حامل پیام را مختل می‌کند و باعث کوچک شدن مغز می‌شود.

با مرگ سلول‌های مغز، عملکرد‌هایی که ارائه می‌کنند از بین می‌روند که شامل حافظه، جهت‌یابی و توانایی تفکر و استدلال می‌شود.

پیشرفت بیماری کُند و تدریجی است. به طور متوسط، بیماران پنج تا هفت سال پس از تشخیص زنده می‌مانند، اما برخی ممکن است ۱۰ تا ۱۵ سال زنده بمانند.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->