پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

ملانوم و راه‌های درمان آن چیست؟

  • کد خبر: ۹۰۳۸۱
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۶
ملانوم و راه‌های درمان آن چیست؟
ملانوم وخیم‌ترین نوع سرطان پوست است که می‌تواند به سرعت در بدن پخش شده و تقریبا هر عضوی از بدن را گرفتار نماید.

به گزارش شهرآرانیوز، اگر یک خال پوستی تغییر رنگ، شکل یا اندازه بدهد ممکن است پزشکتان احتمال ایجاد ملانوم یا سرطان سلول‌های رنگدانه‌ای پوست را بدهد و برای بررسی از خال یا بافت‌های اطراف آن نمونه‌برداری کند. چنانچه در بررسی میکروسکوپی این بافت‌ها تشخیص ملانوم تایید شود، بسته به اینکه این نوع سرطان تا چه عمقی نفوذ کرده باشد، ممکن است لازم باشد با جراحی بافت‌های بیشتری برداشته شود.

در برخی از موارد، شاید لازم باشد که گره‌های لنفاوی آن ناحیه هم برداشته شوند. عملی به نام «نمونه‌برداری از گره لنفاوی نگهبان» می‌تواند نشان دهد آیا نزدیک‌ترین گره لنفاوی نزدیک به تومور حاوی سلول‌های سرطانی هست یا نه. اگر نتیجه مثبت باشد، جراحی فوری برای برداشتن گره‌های لنفاوی بیشتر می‌تواند باعث افزایش طول عمر بیمار شود.

علاوه بر جراحی، درمان‌ها برای ملانوم شامل «ایمنی‌درمانی» (تقویت دستگاه ایمنی برای مقابله با سرطان)،  شیمی‌درمانی و پرتودرمانی است. درمان‌های جدید به اصطلاح «هدفمند» شامل دارو‌هایی می‌شوند که تغییرات ژنتیکی خاصی را هدف قرار دهند که در برخی از اشکال ملانوم یافت می‌شود. برای مثال، نیمی از از سلول‌های سرطانی ملانوم ممکن است دارای جهش‌ها یا تغییرات ژنتیکی باشند که BRAF نامیده می‌شوند و باعث رشد سریع و تقسیم سریع‌تر سلول‌های سرطانی می‌شوند.

دارو‌هایی جدیدی مانند «ومورافنیب» (Zelboraf) و دابرافنیب (Tafinlar) در حال حاضر در دسترس قرار دارند که با هدف قرار دادن ژن BRAF به درمان ملانوم کمک می‌کنند.

حدود ۸۴ درصد از افرادی که دچار ملانوم پوستی تشخیص داده می‌شوند در مرحله اول یا «لوکالیزه» تومور هستند، یعنی سلول‌های سرطانی به  فراتر از محل اولیه‌شان گسترش پیدا نکرده‌اند. در چنین افرادی میزان بقای ۵ سالانه بیماران عالی و حدود ۹۸ درصد است. اما اگر سلول‌های سرطانی به محل‌های مجاور سرایت کند، این میزن بقا کاهش پیدا می‌کند و به ۶۲ تا ۷۶ درصد می‌رسد.

همچنین مانند همه اشکال دیگر سرطان، اگر تومور به اندام‌های دوردست انتشار یافته باشد، میزان کلی بقای بیماران به شدت افت می‌کند و به حدود ۱۶ درصد می‌رسد.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->