وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا پایان هفته جاری جزئیات طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران اعلام شد فرودگاه مشهد، میزبان ۱۱۰ بانوی نخبه در پروازی با کادر و خلبان زن | پرواز «ایران بانو» به مشهد آمد + عکس تعویق اعلام نتایج اعتراضات آزمون کیفیت‌بخشی آموزش و پرورش وعده ساخت ۵هزار مدرسه از محل مولدسازی در خراسان رضوی خانواده فاطمی، مقدمه جامعه‌سازی بسته شدن پرونده سرقت طلای زنان در گلشهر توسط پلیس مشهد آموزش سبک زندگی سالم بر اساس آموزه‌های طب ایرانی در مراکز خدمات جامع سلامت آمار بالای سوختگی‌های سهوی با اسید به علت دسترسی آسان مردم مردم تحمل گرانی دارو را ندارند تداوم آلودگی هوا در شهرهای صنعتی کشور تا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تأمین منابع موردنیاز برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه ۱۴۰۴ + فیلم نحوه دریافت کمک‌هزینه ازدواج سازمان تأمین اجتماعی + شرایط دریافت ۱۴ درصد مرگ ناشی از سکته قلبی مربوط به آلودگی هوا است راه‌اندازی کلینیک سیار قلب در مناطق محروم آخرین اخبار از افزایش حقوق پرستاران درخواست نظام پرستاری برای مبلغ اضافه‌کاری پرستاران ۲ برادر افغان بعد از قتل سرکارگر خود متواری شدند (یکم دی ۱۴۰۳) مدارس و دانشگاه‌های کدام شهرستان‌های خوزستان فردا (یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تصادف کامیون و پراید در جاده فریمان خراسان رضوی چهار مصدوم برجای گذاشت (شنبه یکم دی ۱۴۰۳) کلاس‌های جبرانی تعطیلات تعیین تکلیف شد فوت ۷ سرباز در واژگونی اتوبوس اندیمشک + جزئیات (۱ دی ۱۴۰۳) کشف ۶۲۲ گرم تریاک از معده ۲ قاچاقچی در سبزوار (یکم دی ۱۴۰۳) ۷۰ پرونده تخلف یلدایی در خراسان رضوی گشوده شد زیباترین استوری و پیام‌های تبریک روز مادر ۱۴۰۳ + کلیپ وصول مطالبات ارزی موقوفات آستان قدس با ورود سازمان بازرسی کل کشور تمدید ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ تا چهارم دی ماه ۱۴۰۳ کاج‌های غرب‌زدگی یا بهانه‌های اندکی نشاط؟ دو هزار و ۶۱۰ مسمومیت با مونوکسیدکربن در فصل پاییز ۱۴۰۳ | فوت ۱۲۹ نفر براثر گازگرفتگی سقوط اتوبوس به دره در لرستان با ۱۰ کشته (یکم آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

این ۸ گروه نباید آویشن بخورند

  • کد خبر: ۹۰۶۳۷
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۰۵:۳۰
این ۸ گروه نباید آویشن بخورند
آویشن می‌تواند درمانی طبیعی و بی خطر برای مسمومیت، بهبود وضعیت سیستم ایمنی، درمان آکنه، سرطان روده بزرگ، باشد، اما برای برخی افراد همچون بارداران مناسب نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، آویشن از خانواده گیاه نعناع است که به شکل درختچه‌ای کوچک و پر از شاخه‌های علفی می‌باشد. آویشن گیاهی است که از خواص و مزایای زیاد آن در بهبود و درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌شود. آویشن یک آنتی اکسیدان قوی برای حفظ چربی‌های بدن در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد است. امروزه اغلب از آویشن به صورت دمنوش و یا مصارف آشپزی استفاده می‌شود. اما به طور کلی، گیاه و دمنوش آویشن در مصارف زینتی، آشپزی، مواد شوینده و مواد دارویی کاربرد زیادی دارد.

خواص آویشن

از آویشن در دوران رم باستان، برای جلوگیری از مسمومیت استفاده می‌شد، مثلا اگر شخصی دچار مسمومیت می‌شد، او را با آب آویشن حمام می‌کردند تا از تاثیرات مسمومیت جلوگیری کنند. در زمان‌های قدیم که یخچال وجود نداشت از آویشن را در پخت غذا استفاده می‌کردند تا تأثیر مخرب گوشت فاسدشده را کم کند و از بروز بیماری‌های ناشی از مصرف غذای ناسالم پیشگیری کنند. همچنین به جای آنتی بیوتیک‌های قوی امروزی، از آویشن برای درمان زخم‌ها استفاده می‌کردند.  

چنانچه در مطلب خواص آویشن به صورت کامل توضیح دادیم به طور کلی آویشن تاثیر بسیار زیادی در بهبود وضعیت سیستم ایمنی، دستگاه‌های تنفسی، گوارشی، عصبی و بخش‌های دیگر بدن دارد. تاثیر این گیاه را بر افزایش قد و طول عمر نمی‌توان نادیده گرفت. روغن این گیاه برای افزایش قدرت ذهن، تسریع گردش خون، جوانسازی پوست و بهبود سلول‌های بدن دارای خواص بسیار است. همچنین در درمان آکنه، کاهش فشار خون،  سرطان روده بزرگ، کاهش موخوره و ریزش مو نیز دارای فواید زیادی می‌باشد.  

این گیاه آنتی باکتریال دارای ویتامین K است که موجب افزایش کلیسیم، آهن و بهبود پوکی استخوان  می‌شود.  

آویشن دارای موادی به نام تیمول و کلرهگزیدین است که از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کنند.

علاو بر این بیماران کلیوی و افراد دارای تنگی نفس  می‌بایست برای بهبود و کاهش بیماری، از ترکیب یک قاشق مرباخوری عسل را با ۱۰ گرم گیاه آویشن دمنوش تهیه کرده و آن را میل کنند.

زمانی که پای سلامتی به میان می‌آید، آویشن مانند یک داروخانه مجهز، سلامت بدن را تامین می‌کند، اما همانگونه که در مطلب عوارض آویشن توضیح داده شد همین گیاه درمانی قوی برای برخی افراد مضر است.

چه کسانی نباید آویشن مصرف کنند

خواص آویشن بی شمار است، اما افرادی هستند که نباید از این گیاه دارویی فوق العاده استفاده کنند مانند: 

۱. خانم‌های باردار: 

مصرف بیش از اندازه گیاه آویشن در بارداری خطر افزایش سقط جنین را به همراه دارد.  زنان باردار و شیرده نباید بدون نظر پزشک، از مکمل‌ها و دارو‌های گیاهی استفاده کنند.

۲. افراد دچار حساسیت:

ماده شیمیایی تیمول که در آویشن وجود دارد باعث کاهش ضربان قلب، افت دمای بدن، بروز حالت تهوع، استفراغ،  سرگیجه و سردرد  می‌شود. تیمول و کارواکرول از ترکیبات شیمیایی آویشن هستند. افرادی که حساسیت دارند ممکن است پس از مصرف آویشن از تحریک غشا‌های مخاطی رنج ببرند؛ بنابراین نباید از آویشن استفاده کنند.

۳. افرادی که شیمی درمانی می‌شوند:

افرادی که شیمی درمانی می‌کنند قبل از استعمال موضعی آویشن، به شکل تیمول، که باعث جذب فلوروراسیل (داروی درمان سرطان) می‌شود با پزشک مشورت نمایند.

۴. کودکان زیر ۱۰ سال:

مصرف آویشن برای کودکان زیر ۱۰ سال خطرناک است حتی از دهانشویه‌ی لیسترین هم که حاوی آویشن است نباید به عنوان ضدعفونی کننده‌ی دهان برای کودکان مصرف شود و استفاده از آن باید تحت نظر پزشک باشد.

۵. افراد دچار آلرژی به خانواده نعناع:

برخی افراد به به گیاهانی از خانواده نعناع آلرژی دارند و مصرف آن‌ها موجب بروز حساسیت در این افراد می‌شود. مثلا در صورت وجود حساسیت به رزماری،  کرفس و پونه، ممکن است به آویشن نیز حساسیت وجود داشته باشد.  

۶. افراد دچار اختلالات انعقاد خون:

در صورت ابتلا به اختلالات انعقاد خون و یا استفاده از رقیق کننده‌ای خون، از مصرف زیاد آویشن خودداری کنید. همچنین ۲ هفته قبل از عمل جراحی باید مصرف آویشن را کنار بگذارید.  

۷. افرادی که دارو‌های جایگزین هورمونی مصرف می‌کنند:

آویشن موجب اختلال در عملکرد گیرنده‌ی پروژسترون و استروژن می‌شود؛ بنابراین در صورت مصرف دارو‌های پیشگیری از بارداری و یا دارو‌های جایگزین هورمونی، برای استفاده از آویشن با پزشک مشورت کنید.

۸. افراد مبتلا به کم و پر کاری تیروئید:

افراد مبتلا به کم و پر کاری تیروئید نباید از آویشن استفاده نمایند، زیرا بر روی غده‌ی تیروئید تاثیری منفی می‌گذارد. اما مصرف منظم آویشن ممکن است سطح هورمون تیروئید را کاهش دهد.   اگر مراحل درمانی جایگزین تیروئید را طی می‌کنید یا در حال مصرف دارو‌های ضدتیروئید هستید، باید از مصرف دم نوش آویشن پرهیز کنید.

نکته:

اگردچار سابقه ابتلا به بیماری‌های قلبی،  زخم معده یا اختلال‌های گوارشی هستید، با احتیاط عمل کنید و با تجویز پزشک آویشن مصرف کنید.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->