ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطر افسردگی را دو برابر کند پرهیز از ایجاد شوک دمایی در اولین لحظات گرمازدگی هشدار نارنجی هواشناسی برای سه استان کشور صادر شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) تکرار حماسه مدافعان سلامت در جنگ ۱۲ روزه | لزوم بازنگری در سرمایه انسانی حوزه بهداشت استخدام ۲۰۰ عضو هیئت علمی قراردادی در دانشگاه فرهنگیان تصویب شد اعلام جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۵ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در شمال و شمال‌غرب کشور پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ۲۵ سال حبس در انتظار ارسال کنندگان فیلم و تصویر به شبکه‌های معاند فعالیت فرودگاه‌های کشور به حالت عادی بازگشت (پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

این ۸ گروه نباید آویشن بخورند

  • کد خبر: ۹۰۶۳۷
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۰۵:۳۰
این ۸ گروه نباید آویشن بخورند
آویشن می‌تواند درمانی طبیعی و بی خطر برای مسمومیت، بهبود وضعیت سیستم ایمنی، درمان آکنه، سرطان روده بزرگ، باشد، اما برای برخی افراد همچون بارداران مناسب نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، آویشن از خانواده گیاه نعناع است که به شکل درختچه‌ای کوچک و پر از شاخه‌های علفی می‌باشد. آویشن گیاهی است که از خواص و مزایای زیاد آن در بهبود و درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌شود. آویشن یک آنتی اکسیدان قوی برای حفظ چربی‌های بدن در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد است. امروزه اغلب از آویشن به صورت دمنوش و یا مصارف آشپزی استفاده می‌شود. اما به طور کلی، گیاه و دمنوش آویشن در مصارف زینتی، آشپزی، مواد شوینده و مواد دارویی کاربرد زیادی دارد.

خواص آویشن

از آویشن در دوران رم باستان، برای جلوگیری از مسمومیت استفاده می‌شد، مثلا اگر شخصی دچار مسمومیت می‌شد، او را با آب آویشن حمام می‌کردند تا از تاثیرات مسمومیت جلوگیری کنند. در زمان‌های قدیم که یخچال وجود نداشت از آویشن را در پخت غذا استفاده می‌کردند تا تأثیر مخرب گوشت فاسدشده را کم کند و از بروز بیماری‌های ناشی از مصرف غذای ناسالم پیشگیری کنند. همچنین به جای آنتی بیوتیک‌های قوی امروزی، از آویشن برای درمان زخم‌ها استفاده می‌کردند.  

چنانچه در مطلب خواص آویشن به صورت کامل توضیح دادیم به طور کلی آویشن تاثیر بسیار زیادی در بهبود وضعیت سیستم ایمنی، دستگاه‌های تنفسی، گوارشی، عصبی و بخش‌های دیگر بدن دارد. تاثیر این گیاه را بر افزایش قد و طول عمر نمی‌توان نادیده گرفت. روغن این گیاه برای افزایش قدرت ذهن، تسریع گردش خون، جوانسازی پوست و بهبود سلول‌های بدن دارای خواص بسیار است. همچنین در درمان آکنه، کاهش فشار خون،  سرطان روده بزرگ، کاهش موخوره و ریزش مو نیز دارای فواید زیادی می‌باشد.  

این گیاه آنتی باکتریال دارای ویتامین K است که موجب افزایش کلیسیم، آهن و بهبود پوکی استخوان  می‌شود.  

آویشن دارای موادی به نام تیمول و کلرهگزیدین است که از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کنند.

علاو بر این بیماران کلیوی و افراد دارای تنگی نفس  می‌بایست برای بهبود و کاهش بیماری، از ترکیب یک قاشق مرباخوری عسل را با ۱۰ گرم گیاه آویشن دمنوش تهیه کرده و آن را میل کنند.

زمانی که پای سلامتی به میان می‌آید، آویشن مانند یک داروخانه مجهز، سلامت بدن را تامین می‌کند، اما همانگونه که در مطلب عوارض آویشن توضیح داده شد همین گیاه درمانی قوی برای برخی افراد مضر است.

چه کسانی نباید آویشن مصرف کنند

خواص آویشن بی شمار است، اما افرادی هستند که نباید از این گیاه دارویی فوق العاده استفاده کنند مانند: 

۱. خانم‌های باردار: 

مصرف بیش از اندازه گیاه آویشن در بارداری خطر افزایش سقط جنین را به همراه دارد.  زنان باردار و شیرده نباید بدون نظر پزشک، از مکمل‌ها و دارو‌های گیاهی استفاده کنند.

۲. افراد دچار حساسیت:

ماده شیمیایی تیمول که در آویشن وجود دارد باعث کاهش ضربان قلب، افت دمای بدن، بروز حالت تهوع، استفراغ،  سرگیجه و سردرد  می‌شود. تیمول و کارواکرول از ترکیبات شیمیایی آویشن هستند. افرادی که حساسیت دارند ممکن است پس از مصرف آویشن از تحریک غشا‌های مخاطی رنج ببرند؛ بنابراین نباید از آویشن استفاده کنند.

۳. افرادی که شیمی درمانی می‌شوند:

افرادی که شیمی درمانی می‌کنند قبل از استعمال موضعی آویشن، به شکل تیمول، که باعث جذب فلوروراسیل (داروی درمان سرطان) می‌شود با پزشک مشورت نمایند.

۴. کودکان زیر ۱۰ سال:

مصرف آویشن برای کودکان زیر ۱۰ سال خطرناک است حتی از دهانشویه‌ی لیسترین هم که حاوی آویشن است نباید به عنوان ضدعفونی کننده‌ی دهان برای کودکان مصرف شود و استفاده از آن باید تحت نظر پزشک باشد.

۵. افراد دچار آلرژی به خانواده نعناع:

برخی افراد به به گیاهانی از خانواده نعناع آلرژی دارند و مصرف آن‌ها موجب بروز حساسیت در این افراد می‌شود. مثلا در صورت وجود حساسیت به رزماری،  کرفس و پونه، ممکن است به آویشن نیز حساسیت وجود داشته باشد.  

۶. افراد دچار اختلالات انعقاد خون:

در صورت ابتلا به اختلالات انعقاد خون و یا استفاده از رقیق کننده‌ای خون، از مصرف زیاد آویشن خودداری کنید. همچنین ۲ هفته قبل از عمل جراحی باید مصرف آویشن را کنار بگذارید.  

۷. افرادی که دارو‌های جایگزین هورمونی مصرف می‌کنند:

آویشن موجب اختلال در عملکرد گیرنده‌ی پروژسترون و استروژن می‌شود؛ بنابراین در صورت مصرف دارو‌های پیشگیری از بارداری و یا دارو‌های جایگزین هورمونی، برای استفاده از آویشن با پزشک مشورت کنید.

۸. افراد مبتلا به کم و پر کاری تیروئید:

افراد مبتلا به کم و پر کاری تیروئید نباید از آویشن استفاده نمایند، زیرا بر روی غده‌ی تیروئید تاثیری منفی می‌گذارد. اما مصرف منظم آویشن ممکن است سطح هورمون تیروئید را کاهش دهد.   اگر مراحل درمانی جایگزین تیروئید را طی می‌کنید یا در حال مصرف دارو‌های ضدتیروئید هستید، باید از مصرف دم نوش آویشن پرهیز کنید.

نکته:

اگردچار سابقه ابتلا به بیماری‌های قلبی،  زخم معده یا اختلال‌های گوارشی هستید، با احتیاط عمل کنید و با تجویز پزشک آویشن مصرف کنید.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->