علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ سالها بود که وضعیت نابهسامان کال اسماعیل آباد نه تنها مشکلات منظری و بهداشتی برای ساکنان این محله ایجاد کرده بود، بلکه حضور معتادان در این کال، آنجا را به مرکزبرخی آسیبهای اجتماعی تبدیل کرده بود. ازهمین رو با ورود نهادهای مختلف و در یک اقدام بین بخشی قرار شد پروژه بهسازی این کال اجرا شود.
۲۸ مرداد ۱۳۹۹ مدیرعامل شرکت آب منطقهای در نشستی خبری از آغاز عملیات بهسازی این کال خبر داد. پیش از این تاریخ، شهرداری مشهد در اقدامات مقطعی سعی کرد برخی معضلات این منطقه را حل کند، اما درنهایت با هماهنگ شدن دستگاههای مختلف در خراسان رضوی و سپردن کار به شهرداری مشهد، عملیات بهسازی این کال به شکل ویژهای از تابستان ۱۳۹۹ آغاز شد و درحالی که قرار بود یک ساله به پایان برسد، با اضافه شدن بخشهایی دیگر به پروژه، بهره برداری کامل از این پروژه کمی به تأخیر افتاد.
دراین میان مدیرعامل سازمان عمران شهرداری مشهد هم اعلام کرده است که مسیل بهسازی شده اسماعیل آباد تا پایان سال در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
امیر سیاوش حجازی در گفتگو با شهرآرا اظهار کرد: سامان دهی کال اسماعیل آباد از دغدغههای مردم منطقه، گردشگرانی که به منطقه سپاد میآمدند و درعین حال دغدغه همه مردم مشهد و مسئولان استانی و شهری بود؛ برهمین اساس طبق مصوبه شورای تأمین استان، هیئت اجرایی ویژهای برای سامان دهی کال اسماعیل آباد تشکیل شد.
مدیرعامل سازمان عمران شهرداری مشهد افزود: عملیات اجرایی پروژه مسیل اسماعیل آباد به طول ۱۵۰۰متر از پشت پاسگاه سپاد با هدف کمک به مناطق کم برخوردار و در راستای جمع آوری آبهای سطحی این منطقه و کاهش مشکلات این محدوده در آذر ۱۳۹۹ آغاز شد.
وی با اشاره به بافت شکل گرفته مسکونی در این مسیل گفت: بافت مسکونی بستر کال سبب دغدغههای فراوانی برای مسئولان شهری و استانی شده بود؛ در صورت بروز یک اتفاق، بافت مسکونی این منطقه با خطرات زیادی روبه رو میشود و حل وفصل این موضوع نیز یکی دیگر از اهداف بهسازی کال اسماعیل آباد به شمار میرود؛
ازاین رو وجود ۱۴۰ پلاک به عنوان اصلیترین معارض پیش روی پروژه قلمداد میشد که خوشبختانه این معارضات با انجام عملیات تملکی با همکاریهای بین بخشی بدون مشکل و با تفاهم با مالکان به سرانجام مطلوب رسیده است.
مدیرعامل سازمان عمران شهرداری مشهد ادامه داد: همچنین با هدف بهبود دسترسی به منطقه اسماعیل آباد، معبری یک کیلومتری به عرض ۱۲متر همراه با دو دهنه پل ۲۵متری به عرض ۱۲متر، ۵۰۰متر دیوار حایل بتنی ۵/۳ متری و طرح دفع آبهای سطحی نیز در اسماعیل آباد اجرا میشود.
حجازی گفت: این پروژه در ابتدا قرار بود تابستان به پایان برسد، اما باتوجه به طراحی جدید و اضافه شدن بخشهایی به آن، درمجموع از ۶۳ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است و طبق برنامه ریزی ها، انتهای زمستان امسال آماده بهره برداری میشود و در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.