شهرآرانیوز - یکی از پروژههای مهم سازمان صداوسیمای استان خراسان رضوی که مراحل تولیدش از نیمه گذشته، فیلم تلویزیونی «بلندتر از همه درختها»، به تهیهکنندگی غلامحسین حیدری، نویسندگی مهدی رضازاده و کارگردانی مصطفی احمدیفر، است. این پروژه به سفارش صداوسیمای استان خراسان رضوی در قالب فیلم بلند تلویزیونی طراحی شده و اثری متفاوت در میان تولیدات تلویزیون استان است، زیرا بر اساس شخصیت بازیگری از بین افراد کوتاهقامت تولید شده و در صورت برخورداری از کیفیت هنری مناسب، میتواند اتفاق تازهای در تلویزیون ایران لقب بگیرد.
براساس توضیحات مطرح شده در این نشست خبری، تصویربرداری حدود ۷۰ درصد از فیلم تلویزیونی «بلندتر از همه درختها»، در منطقه اسجیل گلمکان، انجام شده و بخشهای باقیمانده نیز در آینده نزدیک مقابل دوربین خواهد رفت. نشست خبری این پروژه، روز گذشته در مشهد برگزار شد. در این نشست، علاوه بر تهیهکننده و کارگردان فیلم، علیرضا سوزنچی و رضا صابری، دو بازیگر پیشکسوت خراسانی فیلم «بلندتر از همه درختها» نیز حضور داشتند و به سؤالات خبرنگاران پاسخ دادند. در ادامه گزارشی میخوانید از مهمترین نکاتی که در این نشست خبری مطرح شد.
در این نشست، مصطفی احمدیفر، از شروع شکلگیری ایده اصلی پروژه در سال ۹۷ صحبت کرد و برای این رویه که در سینما و تلویزیون ایران اغلب نقشهای فرعی و کماهمیت برای بازیگران کوتاهقامت در نظر گرفته میشود، ابراز ناخرسندی و تأسف کرد. وی در ادامه توضیح داد: پروژه «بلندتر از همه درختها» برای نخستین بار این قانون نانوشته را زیر پا گذاشته و با سنتشکنی کردن در انتخاب موضوع و بازیگر، به دنبال ادای احترام به کوتاهقامتان و نیز بازنمایی استعدادهای این گروه است.
احمدیفر با بیان اینکه کوتاهقامت بودن قهرمان فیلم «بلندتر از همه درختها» مهمترین شاخصه آن است، به مرور خاطراتش از همراهی با این گروه پرداخت. او همچنین درباره زمان فیلم، عوامل، پروژه قبلی خودش به نام «عکس پاییزی» که با هدف حمایت از مفاخر مشهد و استان ساخته شده و خط کلی قصه «بلندتر از همه درختها» صحبت کرد.
کارگردان «بلندتر از همه درختها» پیشتر در گفتوگوی اختصاصی با شهرآرا نیز گفته بود داستان یک فرد کوتاهقامت به نام دکتر بهادری را روایت میکند که در رشته پزشکی فارغالتحصیل شده و اصرار دارد که به کار درمانی در یک روستا بپردازد. قهرمان قصه در ابتدا و به دلیل شرایط فیزیکیاش از این کار منع میشود، اما با پیگیری و تلاش، با اعزام او به محلی در نزدیکی گلمکان موافقت میشود تا به درمان بیماران بپردازد، اما مردم منطقه هم در ابتدا نسبت به او، در مقام پزشک، تردیدهایی دارند که به مرور، اوضاع تغییر میکند.
احمدیفر تجربیات مشترک خودش و نویسنده فیلم با کوتاهقامتان را یکی از عوامل مهم در شکلگیری ایده این فیلم توصیف کرد و توضیحاتی را هم درباره لوکیشنهای اثر بیان کرد. او همچنین بافت زیبای این منطقه را مناسب تولید چنین فیلمی دانست.
این کارگردان ابراز امیدواری کرد که فیلم تلویزیونی «بلندتر از همه درختها» به عنوان یک نقطه شروع شرایطی فراهم بیاورد که کوتاهقامتان بتوانند در عرصههای مختلف فرهنگی، هنری، ورزشی و... استعدادهای خود را به فعلیت برسانند.
غلامحسین حیدری، تهیهکننده فیلم تلویزیونی «بلندتر از همه درختها»، نیز از تشکیل شدن انجمن تهیهکنندگان فیلم مشهد سخن گفت و هدف از شکلگیری این انجمن را حمایت از هنرمندان بومی مشهد و افراد برجسته در عرصه فیلم بیان کرد. وی در ادامه به مقایسه فعالیتهای هنرمندان استان خراسان رضوی با دیگر استانها پرداخت و نبود همدلی در بین مسئولان و هنرمندان را یکی از دلایل کم بودن تولیدات فاخر سینمایی در استان خراسان رضوی دانست.
در این بخش، رضا صابری و علیرضا سوزنچی هم به بحث وارد شدند و جلسه فضای داغتری به خود گرفت. صابری به طور مشخص از نبودن همدلی در بین هنرمندان صحبت کرد و توضیح داد: اگر ارتباط متقابل و همکاری بین اهالی هنر شکل بگیرد، در شرایط کنونی هم امکان تولید آثار مهم وجود دارد. علیرضا سوزنچی نیز، با اشاره به تجربه قبلی خود در کنار مصطفی احمدیفر در فیلم «عصر پاییزی»، ناآشنا بودن برخی مسئولان با فضای فرهنگ و هنر را مورد انتقاد قرار داد و نمونهای از واکنشهای نسنجیده یکی از مدیران را نقل کرد.
غلامحسین حیدری، در پاسخ به سؤالی درباره حمایتهای انجام شده از پروژه «بلندتر از همه درختها» از محدودیتهای مالی سخن گفت و به بیان انتظارات خود و اهالی هنر از مسئولان شهری مشهد پرداخت.
او با اشاره به عنوان «پایتخت فرهنگی جهان اسلام» برای شهر مشهد، بر لزوم رفع موانع تولید آثار فرهنگی فاخر درباره هویت این شهر تأکید کرد. صدور پروانه ساخت در استان نیز یکی دیگر از محورهای مورد بحث این نشست بود که تهیهکننده و کارگردان فیلم «بلندتر از همه درختها» مورد اشاره قرار داد و مثالهایی هم درباره مشکلات صدور پروانه برای فیلمهای بومی مشهد و خراسان در پایتخت مطرح کرد.
علاوه بر مشکلات نظام اداری در عرصه تولید آثار فرهنگی، مسائلی از قبیل ناهماهنگیهای ناشی از رعایت نشدن سلسله مراتب، ارجحیت داشتن روابط بر قوانین، همچنین لزوم حمایت از هنرمندان برجسته مشهدی برای ادامه کار خود در این شهر و جلوگیری از مهاجرت هنرمندان به پایتخت، دیگر نکاتی بودند که در این نشست به آن اشاره شد.
گپ و گفت با کارگردان فیلم «بلندتر از همه درختها» که این روزها در مشهد جلوی دوربین رفته است