فوت دختر یازده‌ساله در کاشمر براثر ضرب‌وجرح بوده است در آغوش مرگ و در بند فقر: قصه تلخ کارگران سالن تشریح پزشکی قانونی توقیف پراید با راننده یازده‌ساله در اصفهان + عکس اعلام اولویت‌ها و هزینه اولیه حج ۱۴۰۴ جهانگیر: اجل مهلت نداد حکم شارمهد اجرا شود تهاتر بدهی‌های دارویی سازمان غذا و دارو و تأمین اجتماعی افراد تحصیل‌کرده کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند بررسی یکی از علل سقط جنین در خانواده‌ها پیش‌بینی شروع پیک اول آنفلوانزا از اواخر آذر ۱۴۰۳ آغاز فاز جدید رتبه‌بندی معلمان از مهرماه ۱۴۰۴ تحول نظام سلامت در ایران در گرو هوش مصنوعی است این متن را با صدای آهسته بخوانید! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳) | کاهش دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه‌ای در انتظار استان پرونده سرم‌های آلوده دیالیز روی میز دستگاه قضا ۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی عملکرد پزشکی قانونی خراسان رضوی در شش ماه اول ۱۴۰۳ | ۱۶۱ مرگ داغ در بهار و تابستان کاهش ابتلای بانوان به سرطان پستان و تخمدان از جمله تأثیرات مثبت فرزندآوری است چرا گردشگران ایرانی فقط استانبول و آنتالیا را برای سفر انتخاب می‌کنند؟ تنها مکان مطمئن برای عرضه دارو «داروخانه» است کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است  کشف ۵۷ کیلوگرم زعفران تقلبی در طرقبه‌شاندیز (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پایان رفاقت بیست‌ساله با قتل ناموسی در مشهد تداوم بارش باران در برخی استان‌ها (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تزریق واکسن «روتاویروس» تا ۳ هفته آینده در سراسر کشور آخرین آمار بازماندگان از تحصیل در خراسان رضوی چقدر است؟ رسیدگی به اعتراضات پرونده‌های کد «۱۹» و «۵» آزمون‌های استخدامی آموزش و پرورش تا پایان آذرماه مردمی‌سازی، هدف اصلی در امر مبارزه با مواد مخدر در خراسان رضوی آزمون دکتری ۱۴۰۴ وزارت بهداشت چه زمانی برگزار می‌شود؟ با ترک سیگار طول عمر خود را افزایش دهید ۵۶ درصد زایمان‌های کشور سزارین است
سرخط خبرها

آیا تاخیر در دریافت دوز دوم، اثربخشی واکسن را از بین می‌برد؟

  • کد خبر: ۹۱۲۲۲
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۵
آیا تاخیر در دریافت دوز دوم، اثربخشی واکسن را از بین می‌برد؟
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تاکید کرد: افرادی که در تزریق دوز دوم تاخیر داشته‌اند، دقت کنند چنانچه که این روند ادامه یابد مانند این است که واکسیناسیونی انجام نداده‌ایم و عملا واکسن اثربخشی و کارایی خود را از دست می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سید محمد علوی اظهار کرد: با توجه به استنادات علمی که وجود دارد، نباید به این شرایطی که به شدت ناپایدار است اعتماد کنیم.

 وی افزود: برخی فکر می‌کنند زمانی که یکی دو نوبت واکسن تزریق کردند، همه چیز تمام شده است، گاهی مسئولان نیز در جلسات ماسک خود را برمی‌دارند که این موارد پیغام بدی برای مردم دارد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در دنیا موج جدیدی از کرونا شکل گرفته است بنابراین خواه ناخواه مدتی پس از آن، ما نیز به این موج دچار می‌شویم.

علوی عنوان کرد: در حال حاضر بسیار در مورد واکسیناسیون مانور داده شده و گفته می‌شود که در حال کنترل بیماری هستیم؛ این مساله بسیار خطرناک است، زیرا اطمینان کاذبی در افرادی که واکسن دریافت کرده‌اند، ایجاد می‌شود.

وی بیان کرد: واکسیناسیون صددرصد موثر نیست و بهترین واکسن دنیا حدود ۹۰ درصد ایمنی ایجاد می‌کند. واکسنی که در ایران در حال استفاده است حدود ۷۰ درصد ایمنی ایجاد می‌کند و در بهترین حالت حتی اگر صددرصد مردم واکسن دریافت کنند هنوز بیماری تا ۳۰ درصد منتقل می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: واکسیناسیون لازم است، اما کافی نیست. کاهش مرگ و ابتلا تنها ناشی از واکسیناسیون نیست و نباید گفته شود شرایط آبی تنها به دلیل واکسیناسیون است. مشاهده شده در شهر‌هایی که پروتکل‌های بهداشتی رعایت نمی‌شد و ماسک استفاده نمی‌کردند، زودتر آبی شده‌اند بنابراین این شرایط می‌تواند به دلیل سیر طبیعی اپیدمی باشد.

وی با بیان اینکه نوع ایمنی که در این بیماری ایجاد می‌شود زودتر از بین می‌رود، افزود: این سوش جدید مقداری واکسن‌گریزی دارد و آنتی بادی نیز کمتر علیه این سوش، موثر است. بدتر از این مساله این است که افرادی که به این سوش مبتلا می‌شوند، کسانی هستند که قبلا به کرونا مبتلا شده بودند بنابراین مبتلایان فکر نکنند به دلیل اینکه به کرونا مبتلا شده‌اند، ایمن هستند و حتما باید واکسیناسیون را کامل کنند.

علوی افزود: نباید به یک دوز یا دو دوز واکسن اکتفا شود و دوز یادآور نیز باید در زمان مقرر دریافت شود. اکنون اطلاعات دیگری در مورد واکسیناسیون وجود دارد و حتی از تزریق نوبت چهارم واکسن صحبت می‌شود، زیرا یک نوبت واکسن ایمنی آنچنانی ایجاد نمی‌کند. واکسیناسیون کامل در برخی واکسن‌ها دو دوز و در برخی سه دوز است. با توجه به اینکه اکثر واکسن‌های تزریق‌شده سینوفارم هستند، افراد بالای ۴۰ سال باید دوز سوم واکسن را تزریق کنند البته زمان تزریق دوز سوم بر اساس شرایط، تغییر می‌کند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز  با بیان اینکه آنتی بادی ناشی از واکسن به تدریج پس از شش ماه کاهش می‌یابد و سپس ایمنی کمتر می‌شود، گفت: تاکنون بیش از ۳ میلیون واکسن به خوزستانی‌ها تزریق شده است و ۶۰ درصد کل جامعه واکسن را دریافت کرده‌اند.

وی افزود: زمانی که از واکسیناسیون صحبت می‌شود، منظور ایمنی کافی برای جلوگیری از ابتلا است که آستانه ایمن‌بخشی در برابر دلتا، واکسیناسیون کامل ۸۵ درصدی جامعه است. اکنون واکسیناسیون کامل در خوزستان ۴۵ درصد است بنابراین تنها نصف راه واکسیناسیون را آمده‌ایم.

علوی بیان کرد: جمعیت هدف واکسیناسیون خوزستان بر اساس افراد بالای ۱۲ سال، ۸۰ درصد افراد جامعه است، زیرا ۲۰ درصد زیر سن واکسیناسیون هستند بنابراین اگر صددرصد افراد بالای ۱۲ سال خوزستان واکسینه شوند، ۸۰ درصد جامعه واکسینه شده‌اند.

وی گفت: در حال حاضر ۵۶ درصد افراد بالای ۱۲ سال خوزستان دو دوز واکسن دریافت کرده‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به وضعیت واکسیناسیون ۱۲ تا ۱۷ ساله‌ها، بیان کرد: در خوزستان ۴۸۲ هزار و ۴۳ شهروند ۱۲ تا ۱۷ ساله داریم که ۳۷۶ هزار نفر معادل ۷۸ درصد این جمعیت، یک مرحله واکسن دریافت کرده‌اند و پوشش کامل واکسیناسیون این گروه سنی ۵۲ درصد است، اما پوشش واکسیناسیون بر اساس دانش‌آموزان ثبت نام شده که حدود ۴۲۵ هزار نفر هستند، حدود ۸۸.۵ درصد است که واکسیناسیون کامل این دانش‌آموزان ۵۲ درصد است و باید این افراد واکسیناسیون خود را کامل کنند تا حضور آن‌ها در کلاس‌ها مشکلی ایجاد نکند.

وی با اشاره به بالا بودن تاخیری‌های دوز دوم در برخی شهرستان‌ها، افزود: در حال حاضر حدود ۴۵۰ هزار تاخیری در خوزستان داریم یعنی نوبت این افراد رسیده، اما هنوز برای دریافت دوز دوم اقدام نکرده‌اند.

علوی گفت: شادگان با ۵۱ درصد، خرمشهر ۳۱ درصد، اندیکا ۲۹ درصد، آبادان ۲۸ درصد و حمیدیه بیشترین تاخیری‌ها را دارند که این ارقام بسیار بالا است. دهدز، مسجدسلیمان و اندیمشک کمترین تاخیری در تزریق دوز دوم را با ۸ تا ۱۰ درصد داشته‌اند.

وی با تاکید بر دریافت سریع واکسن برای افرادی که در تزریق دوز دوم تاخیر داشته‌اند، گفت: اگر این روند در تاخیر دریافت دوز دوم ادامه یابد مانند این است که واکسیناسیونی انجام نداده‌ایم و عملا واکسن اثربخشی و کارایی خود را از دست می‌دهد.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->