انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از همراه داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده و بحث تنش‌زا پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت چهار نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت چرا برخی بیماران در اورژانس بیمارستان معطل می‌مانند؟ کشف ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های خراسان‌رضوی
سرخط خبرها

ایمنی «دوز دوم واکسن کرونا» چندماه دوام دارد؟

  • کد خبر: ۹۱۳۳۵
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۷
ایمنی «دوز دوم واکسن کرونا» چندماه دوام دارد؟
مسعود مردانی گفت: به ما ثابت شده است که واکسن‌های ساخته شده براساس پلتفرم ویروس ضعیف شده مانند سینوفارم، برکت یا بهارات چهارماه بعد از دز دوم معمولاً دیگر آنتی بادی برای محافظت ندارند.

به گزارش شهرآرانیوز، «مسعود مردانی» عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در ارتباط با وضعیت شیوع کرونا در کشور گفت: وضعیت کنترل بیماری کرونا خوشبختانه بسیار مطلوب است و موارد جدید بیماری و میزان مرگ و میر رفته رفته رو به کاهش است.

مردانی افزود: همچنین بستری در بیمارستان‌ها بسیار کاهش پیدا کرده است و آی سی یو‌ها بیشتر بیماری غیر کووید می‌پذیرند و بیماران کرونایی که نیاز به آی سی یو داشته باشند، بسیار کم شده است و به طور کلی روند رو به کاهش کاملاً محسوس است.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه با اشاره به خطر بازگشایی‌های سراسری افزود: با بازگشایی‌ها و شرکت مردم در تجمعات و مسافرت‌هایی که ممکن است کاری یا تفریحی باشد حتماً دغدغه در مورد افزایش موارد ابتلا وجود دارد و باید تجربه کشور‌های اروپایی را مدنظر داشته باشیم. در کشور‌های اتحادیه اروپا مانند آلمان، بلژیک، فرانسه و اتریش، به معنای واقعی کلمه بازگشایی‌ها صورت گرفت و فکر کردند کرونا تمام شده است؛ بنابراین در حال حاضر دوباره با طغیان بیماری کرونا در این کشور‌ها مواجه هستیم، درحالی که حتی بسیاری از این کشور‌ها واکسیناسیون سراسری کرونا را مدت‌ها پیش از ما انجام داده بودند، اما افزایش موارد ابتلا به کرونا دوباره اتفاق افتاد.

مردانی ادامه داد: دوم اینکه به ما ثابت شده است که واکسن‌های ساخته شده براساس پلتفرم ویروس ضعیف شده مانند سینوفارم، برکت یا بهارات چهارماه بعد از دز دوم معمولاً دیگر آنتی بادی برای محافظت ندارند؛ بنابراین ممکن است افرادی که این واکسن‌ها را دریافت کرده اند، بعد از این مدت گرفتار بیماری شوند. براین اساس اساتید توصیه می‌کنند که افرادی که حتی دو دوز واکسن شان را زده اند، حتماً چهارماه بعد دز دوم نسبت به تزریق واکسن یادآور اقدام کنند. زیرا در غیر این صورت، ممکن است دوباره مبتلا شوند.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: نکته دیگر حائز اهمیت این است که افرادی که واکسن نزده اند، هرچه سریعتر به مراکز تزریق واکسن مراجعه کنند. از طرفی افرادی که واکسیناسیونشان کامل انجام شده است، تا کنترل کامل بیماری باید حتما رعایت پروتکل‌ها از جمله زدن ماسک، فاصله گذاری اجتماعی، شستشوی دست و عدم شرکت در تجمعات را در نظر داشته باشند.

او در پاسخ به این سوال که آیا برای مقابله با جهش‌های جدید ویروس کرونا لازم نیست افرادی که دو دوز واکسن ویروس کشته شده دریافت کرده‌اند، از پلتفرم‌های دیگری برای افزایش ایمنی زایی نسبت به این ویروس استفاده کنند، گفت: یکی از پیشنهاداتی که مطرح شده، این است که افرادی که دوز اولیه واکسن شان، براساس پلتفرم ویروس ضعیف شده مانند سینوفارم یا برکت و بهارات بوده است، از پلتفرم‌های دیگری استفاده کنند. یکی از پلتفرم‌هایی که توصیه می‌شود «وکتور بیس»‌ها و یا واکسن‌های «پروتئین بیس» هستند که آینده واکسن کرونا را در دنیا رقم می‌زنند و می‌توانند برای دوز یادآور این واکسن‌ها استفاده شود.

مردانی افزود: ما در کشور دو تا سه واکسن پروتئین بیس داریم. مانند واکسن پاستوکووک، اسپایکوژن و واکسن نورا که در آینده به واکسن‌های مورد استفاده اضافه خواهند شد. این ثابت شده است برای افرادی که می‌خواهند دوز یادآور تزریق کنند استفاده از واکسن‌هایی با این پلتفرم‌ها می‌تواند موثر باشد.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با رد این مساله که ورود احتمالی سویه «اومیکرون» به کشور، می‌تواند دستاورد‌های به دست آمده از واکسیناسیون گسترده در ایران را از بین ببرد، گفت: سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که به نظر نمی‌رسد سویه اومیکرون تهدید جدی برای دنیا باشد و بیشتر مواردی که تاکنون از ابتلا به این سویه گزارش شده است، موارد سبک و کم علامت بیماری کرونا بوده اند.

مردانی در ارتباط با میزان نظارت بر موارد مشکوک ابتلاء به این سویه در مرز‌های کشور گفت: تمام اقدامات احتیاطی مانند زمانی که اوج کرونا بوده است، باید ادامه پیدا کند و اینگونه نیست که فکر کنیم به این دلیل که موارد بیماری کم شده است، دیگر کار ما برای مقابله با همه گیری کرونا نیز به پایان رسیده است.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->