آیت‌الله علم‌الهدی: هم‌افزایی میان دستگاه‌های اجرایی و شهرداری‌ها عامل توسعه شهری است | سازمان همیاری حلقه اتصال دولت و شهرداری‌هاست دعوت به تظاهرات ضدصهیونیستی در سوریه در واکنش به اظهارات نتانیاهو مشخصات و قابلیت‌های جنگنده یاک ۱۳۰ تنش بین زلنسکی و ترامپ بر سر ذخایر معدنی بالاگرفت همکاری‌های امنیتی، محور مذاکرات رهبران سومالی و لیبی کره شمالی: هیچ‌گاه برای لغو تحریم‌ها التماس نخواهیم کرد هیئت بلندپایه طالبان عازم ایران شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) سرباز‌های دارای مهارت تخصصی، از یک ماه کسری‌خدمت تا بخشش اضافه‌خدمت دریافت می‌کنند ابراز نگرانی شدید سازمان ملل درباره افزایش حملات در کرانه باختری (۶ اسفند ۱۴۰۳) بررسی بخش دوم بودجه سال ۱۴۰۴ در مجلس در دو نوبت صبح و عصر از فردا (۷ اسفند ۱۴۰۳) دیدارهای دیپلماتیک عراقچی در ژنو (۶ اسفند ۱۴۰۳) ویدئو | شهید سید هاشم صفی‌الدین: کلید هر موفقیتی در مقاومت لبنان به دست رهبر انقلاب اسلامی است رئیس نمایندگی لهستان در تهران به وزارت خارجه ایران احضار شد نتایج یک نظرسنجی جدید فاش کرد: نارضایتی آمریکایی‌ها از عملکرد ترامپ یک مجری رادیو، معاون اف‌بی‌آی در دولت ترامپ شد لغو تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه جزئیات سفر لاوروف به تهران اعلام شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) انفجار در کنسولگری روسیه در شهر مارسی فرانسه (۶ اسفند ۱۴۰۳) آغاز مراسم رسمی تدفین شهید سید هاشم صفی‌الدین (۶ اسفند ۱۴۰۳) «جنگنده یاک ۱۳۰» در رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش به پرواز درآمد تأکید رئیس‌جمهور تاجیکستان بر استفاده از هوش مصنوعی در نیروهای مسلح شانزدهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه و بلاروس + جزئیات قالیباف: نبرد مقاومت با داعش و رژیم صهیونیستی، تثبیت امنیت لبنان را درپی داشت تحریم ۷۰ شهروند و ۷۹ نهاد روسی توسط استرالیا تعطیلی ۴۹ مدرسه در کره جنوبی درپی کاهش جمعیت اختلاف‌ها در رژیم صهیونیستی بالا گرفت | نتانیاهو از پسرش کتک خورد روز تاریخی تشییع سیدحسن نصرالله مخالفت ۶۰ درصد صهیونیست‌ها با ازسرگیری جنگ در غزه
سرخط خبرها

گفت‌وگوی تلفنی پوتین و بایدن از بحران اوکراین تا برنامه هسته‌ای ایران

  • کد خبر: ۹۱۳۴۹
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۷
گفت‌وگوی تلفنی پوتین و بایدن از بحران اوکراین تا برنامه هسته‌ای ایران
شامگاه سه شنبه ۱۶ آذر، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در تماسی ویدئویی که بیش از دو ساعت به طول انجامید، درباره گفتگو‌های راهبردی میان دو کشور، نیرو‌های روسی در نزدیکی مرز اوکراین و همچنین تلاش‌های مشترک بر سر مسائل منطقه‌ای از جمله ایران به گفتگو پرداختند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بخش عمده این گفتگو به صورت محرمانه و پشت در‌های بسته انجام شد. این پنجمین مذاکره بین دو رئیس جمهوری از زمان ورود بایدن به کاخ سفید است. پوتین و بایدن سه بار تماس تلفنی و یک بار هم اواسط ژوئن، نشست کوتاهی در ژنو داشتند.

روسیه و آمریکا، در مسیر عادی سازی روابط؟

یوری اوشاکف، دستیار کرملین، پس از گفت وگوی پوتین با همتای آمریکایی اش، گفت: سخت است انتظار پیشرفت‌های ناگهانی را داشته باشیم، اما رؤسای جمهور تمایل خود را برای ادامه کار عملی و شروع بحث درباره موضوعات حساسی که به طور جدی مسکو را نگران می‌کند، نشان دادند؛ از جمله رفتار تحریک آمیز اوکراین و اتخاذ یک خط ویرانگر با هدف از بین بردن توافق‌های سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ که برای پایان دادن به جنگ با جدایی طلبان مورد حمایت روسیه طراحی شده بود.

وی افزود: در نتیجه روسیه به طور جدی علاقه‌مند به دریافت تضمین‌های قابل اعتماد و قانونی ثابت است که گسترش ناتو به شرق و استقرار سیستم‌های تسلیحات تهاجمی در کشور‌های مجاور روسیه را رد کند. در همین حال رئیس جمهوری آمریکا به پوتین هشدار داد که چنانچه روسیه به اوکراین حمله کند، غرب تدابیر اقتصادی قدرتمند و سایر موارد را اعمال می‌کند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، ضمن بیان این نکته، درباره سایر نتایج گفت وگوی اخیر دو رئیس جمهور به خبرنگاران گفت: هر دو طرف توافق کردند که ارتباطات را ادامه دهند؛ تحولی که می‌تواند تنش‌های جهانی را کاهش دهد. وی با اشاره به واکنش به الحاق کریمه به روسیه از اوکراین گفت: اکنون آماده انجام کار‌هایی هستیم که در سال ۲۰۱۴ انجام ندادیم. در صورت وقوع حمله، اگر متحدانمان در بالتیک درخواست قابلیت‌ها یا استقرار‌های بیشتر از ایالات متحده را داشته باشند، ایالات متحده پاسخ مثبت خواهد داد.

ایران یکی از محور‌های گفتگو

یوری اوشاکوف، دستیار پوتین، نیز درباره رایزنی رؤسای جمهور روسیه و آمریکا درخصوص ایران و برجام گفت: پوتین در اظهارات خود بر اهمیت و ضرورت اجرای پارامتر‌های اولیه مورد توافق در سال ٢٠١٥ تأکید و خاطر نشان کرده است که مواضع مسکو و واشینگتن در این زمینه چندان تفاوتی با یکدیگر ندارد. به گفته این مقام روس، جو بایدن نیز ابراز امیدواری کرده است که مذاکرات وین درباره این موضوع که اواخر نوامبر از سر گرفته شد، در فضایی سازنده‌تر پیش برود و سرانجام راه حل‌های پذیرفتنی برای همه شرکت کنندگان به دست آید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->