رئیس‌جمهور ونزوئلا: نتانیاهو هیتلر قرن بیست و یکم است ایران: به زودی حملات شدیدتری به اسرائیل انجام می‌دهیم سفیر ایران در سازمان ملل: پاسخ ایران به اسرائیل قانونی و قاطع خواهد بود حمله اسرائیل به مهرآباد تهران + فیلم (شنبه، ۲۴ خرداد ۱۴۰۴) حمله مجدد ایران به اسرائیل (شنبه، ۲۴ خرداد ۱۴۰۴) + فیلم و عکس | مرحله جدید عملیات وعده صادق ۳ هشدار دادستان خراسان رضوی به فعالان فضای مجازی | مردم فعالیت های مشکوک را گزارش نمایند اختصاصی شهرآرانیوز | واکنش مردم تهران به عملیات موفق وعده صادق ۳ (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) جزئیات حمله ایران به اسرائیل از زبان سردار وحیدی: پایگاه‌ نواتیم و تل‌نوف را هدف قرار دادیم اطلاعیه شماره ۲ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره «عملیات وعده صادق۳» حمله مجدد اسرائیل به ایران (شنبه، ۲۴ خرداد ۱۴۰۴) + عکس و فیلم رسانه‌ اسرائیلی: موشک‌های ایران تل‌آویو را در شوک فرو برد ۸ پرنده صهیونیستی شکار شد پیام توییتری پزشکیان هم‌زمان با عملیات وعده صادق ۳ در عملیات وعده صادق ۳ چه تعداد موشک به اسرائیل شلیک شد؟ نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره حمله اسرائیل به ایران آغاز شد | نماینده روسیه: حملات با حمایت فرانسه بود+ ویدئو (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی عراقچی با دبیرکل سازمان ملل درباره پاسخ به حمله اسرائیل پیام رئیس شورای عالی استان‌ها در محکومیت حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به ایران اطلاعیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره عملیات «وعده صادق۳» پدافند هوایی ایران دو جنگنده اسرائیلی F-35 را ساقط کرد | اسارت خلبان زن بقایی: طرف مقابل کاری کرد که گفتگو بی معنا شد ارامنه ایران حمله رژیم صهیونیستی به کشور را محکوم کردند مقتدایی: خانمان دشمن صهیونیستی را شخم بزنید با حکم فرمانده کل قوا امیر سرلشکر حاتمی فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران شد تماس تلفنی وزیر خارجه فرانسه با عراقچی | ژان نوئل بارو: حمله اسرائیل یاغی‌گری است کروبی: ایران امروز، با ارادهٔ آهنین ملت، هرگز تسلیم نخواهد شد| انتظار داریم ضربه ای سخت به دشمن وارد شود گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و روسیه | پوتین: تجاوزات رژیم صهیونیستی نقض آشکار قواعد بین‌المللی و محکوم است
سرخط خبرها

گفت‌وگوی تلفنی پوتین و بایدن از بحران اوکراین تا برنامه هسته‌ای ایران

  • کد خبر: ۹۱۳۴۹
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۷
گفت‌وگوی تلفنی پوتین و بایدن از بحران اوکراین تا برنامه هسته‌ای ایران
شامگاه سه شنبه ۱۶ آذر، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در تماسی ویدئویی که بیش از دو ساعت به طول انجامید، درباره گفتگو‌های راهبردی میان دو کشور، نیرو‌های روسی در نزدیکی مرز اوکراین و همچنین تلاش‌های مشترک بر سر مسائل منطقه‌ای از جمله ایران به گفتگو پرداختند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بخش عمده این گفتگو به صورت محرمانه و پشت در‌های بسته انجام شد. این پنجمین مذاکره بین دو رئیس جمهوری از زمان ورود بایدن به کاخ سفید است. پوتین و بایدن سه بار تماس تلفنی و یک بار هم اواسط ژوئن، نشست کوتاهی در ژنو داشتند.

روسیه و آمریکا، در مسیر عادی سازی روابط؟

یوری اوشاکف، دستیار کرملین، پس از گفت وگوی پوتین با همتای آمریکایی اش، گفت: سخت است انتظار پیشرفت‌های ناگهانی را داشته باشیم، اما رؤسای جمهور تمایل خود را برای ادامه کار عملی و شروع بحث درباره موضوعات حساسی که به طور جدی مسکو را نگران می‌کند، نشان دادند؛ از جمله رفتار تحریک آمیز اوکراین و اتخاذ یک خط ویرانگر با هدف از بین بردن توافق‌های سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ که برای پایان دادن به جنگ با جدایی طلبان مورد حمایت روسیه طراحی شده بود.

وی افزود: در نتیجه روسیه به طور جدی علاقه‌مند به دریافت تضمین‌های قابل اعتماد و قانونی ثابت است که گسترش ناتو به شرق و استقرار سیستم‌های تسلیحات تهاجمی در کشور‌های مجاور روسیه را رد کند. در همین حال رئیس جمهوری آمریکا به پوتین هشدار داد که چنانچه روسیه به اوکراین حمله کند، غرب تدابیر اقتصادی قدرتمند و سایر موارد را اعمال می‌کند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، ضمن بیان این نکته، درباره سایر نتایج گفت وگوی اخیر دو رئیس جمهور به خبرنگاران گفت: هر دو طرف توافق کردند که ارتباطات را ادامه دهند؛ تحولی که می‌تواند تنش‌های جهانی را کاهش دهد. وی با اشاره به واکنش به الحاق کریمه به روسیه از اوکراین گفت: اکنون آماده انجام کار‌هایی هستیم که در سال ۲۰۱۴ انجام ندادیم. در صورت وقوع حمله، اگر متحدانمان در بالتیک درخواست قابلیت‌ها یا استقرار‌های بیشتر از ایالات متحده را داشته باشند، ایالات متحده پاسخ مثبت خواهد داد.

ایران یکی از محور‌های گفتگو

یوری اوشاکوف، دستیار پوتین، نیز درباره رایزنی رؤسای جمهور روسیه و آمریکا درخصوص ایران و برجام گفت: پوتین در اظهارات خود بر اهمیت و ضرورت اجرای پارامتر‌های اولیه مورد توافق در سال ٢٠١٥ تأکید و خاطر نشان کرده است که مواضع مسکو و واشینگتن در این زمینه چندان تفاوتی با یکدیگر ندارد. به گفته این مقام روس، جو بایدن نیز ابراز امیدواری کرده است که مذاکرات وین درباره این موضوع که اواخر نوامبر از سر گرفته شد، در فضایی سازنده‌تر پیش برود و سرانجام راه حل‌های پذیرفتنی برای همه شرکت کنندگان به دست آید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->