اهدای «شرح نهج‌البلاغه» نوشته رهبر انقلاب به رئیس جمهور منتخب کار رسمی دولت چهاردهم؛ امروز پس از تنفیذ توسط رهبر انقلاب آغاز می‌شود حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به مزارع شبعا (۷ مرداد ۱۴۰۳) کشته شدن یک نظامی اسرائیلی دیگر در نوار غزه واکنش‌ها به کشتار «مجدل شمس» توسط اسرائیل موشک ضدهوایی "اسرائیل"، علت حادثه مجدل شمس بوده است قالیباف: عزم مجلس شورای اسلامی برای حداکثر تعامل با دولت چهاردهم است حمله حزب‌الله به سامانه پهپادی اسرائیل + فیلم (۶ مرداد ۱۴۰۳) شمار کشته‌های حمله به مجدل شمس در جولان اشغالی سوریه به ۱۱ نفر رسید دفتر ناتو در اردن مرکز هماهنگی و پشتیبانی از امنیت اسرائیل است تجمع اعتراضی علیه تعطیلی مرکز اسلامی مسلمانان در فرانکفورت آلمان تظاهرات علیه نتانیاهو در تل‌آویو ادامه دارد + فیلم (۶ مرداد ۱۴۰۳) اظهارات تحریک‌آمیز مقامات صهیونیست در پی حادثه «مجدل شمس» آیا نتانیاهو با هریس اختلاف دارد؟ حزب‌الله لبنان، حمله به «مجدل الشمس» جولان اشغالی را تکذیب کرد ۹ کشته و ۳۰ زخمی در حمله پهپادی به جولان اشغالی جنگنده سوخوی ۳۴ روسیه سقوط کرد (۶ مرداد ۱۴۰۳) شهادت سه رزمنده دیگر حزب‌الله در راه قدس (۶ مرداد ۱۴۰۳) کره جنوبی برای مذاکره با کره شمالی شرط گذاشت ناو هواپیمابر آمریکایی از ورود به دریای سرخ خودداری کرد زخمی‌شدن ۱۱ صهیونیست در حمله پهپادی به جولان اشغالی (۶ مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

گفت‌وگوی تلفنی پوتین و بایدن از بحران اوکراین تا برنامه هسته‌ای ایران

  • کد خبر: ۹۱۳۴۹
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۷
گفت‌وگوی تلفنی پوتین و بایدن از بحران اوکراین تا برنامه هسته‌ای ایران
شامگاه سه شنبه ۱۶ آذر، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در تماسی ویدئویی که بیش از دو ساعت به طول انجامید، درباره گفتگو‌های راهبردی میان دو کشور، نیرو‌های روسی در نزدیکی مرز اوکراین و همچنین تلاش‌های مشترک بر سر مسائل منطقه‌ای از جمله ایران به گفتگو پرداختند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بخش عمده این گفتگو به صورت محرمانه و پشت در‌های بسته انجام شد. این پنجمین مذاکره بین دو رئیس جمهوری از زمان ورود بایدن به کاخ سفید است. پوتین و بایدن سه بار تماس تلفنی و یک بار هم اواسط ژوئن، نشست کوتاهی در ژنو داشتند.

روسیه و آمریکا، در مسیر عادی سازی روابط؟

یوری اوشاکف، دستیار کرملین، پس از گفت وگوی پوتین با همتای آمریکایی اش، گفت: سخت است انتظار پیشرفت‌های ناگهانی را داشته باشیم، اما رؤسای جمهور تمایل خود را برای ادامه کار عملی و شروع بحث درباره موضوعات حساسی که به طور جدی مسکو را نگران می‌کند، نشان دادند؛ از جمله رفتار تحریک آمیز اوکراین و اتخاذ یک خط ویرانگر با هدف از بین بردن توافق‌های سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ که برای پایان دادن به جنگ با جدایی طلبان مورد حمایت روسیه طراحی شده بود.

وی افزود: در نتیجه روسیه به طور جدی علاقه‌مند به دریافت تضمین‌های قابل اعتماد و قانونی ثابت است که گسترش ناتو به شرق و استقرار سیستم‌های تسلیحات تهاجمی در کشور‌های مجاور روسیه را رد کند. در همین حال رئیس جمهوری آمریکا به پوتین هشدار داد که چنانچه روسیه به اوکراین حمله کند، غرب تدابیر اقتصادی قدرتمند و سایر موارد را اعمال می‌کند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، ضمن بیان این نکته، درباره سایر نتایج گفت وگوی اخیر دو رئیس جمهور به خبرنگاران گفت: هر دو طرف توافق کردند که ارتباطات را ادامه دهند؛ تحولی که می‌تواند تنش‌های جهانی را کاهش دهد. وی با اشاره به واکنش به الحاق کریمه به روسیه از اوکراین گفت: اکنون آماده انجام کار‌هایی هستیم که در سال ۲۰۱۴ انجام ندادیم. در صورت وقوع حمله، اگر متحدانمان در بالتیک درخواست قابلیت‌ها یا استقرار‌های بیشتر از ایالات متحده را داشته باشند، ایالات متحده پاسخ مثبت خواهد داد.

ایران یکی از محور‌های گفتگو

یوری اوشاکوف، دستیار پوتین، نیز درباره رایزنی رؤسای جمهور روسیه و آمریکا درخصوص ایران و برجام گفت: پوتین در اظهارات خود بر اهمیت و ضرورت اجرای پارامتر‌های اولیه مورد توافق در سال ٢٠١٥ تأکید و خاطر نشان کرده است که مواضع مسکو و واشینگتن در این زمینه چندان تفاوتی با یکدیگر ندارد. به گفته این مقام روس، جو بایدن نیز ابراز امیدواری کرده است که مذاکرات وین درباره این موضوع که اواخر نوامبر از سر گرفته شد، در فضایی سازنده‌تر پیش برود و سرانجام راه حل‌های پذیرفتنی برای همه شرکت کنندگان به دست آید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->