هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۲ و ۳ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی حجابی و بی‌بند و باری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

سرطان دست چه علائمی دارد؟

  • کد خبر: ۹۱۳۸۰
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۰
سرطان دست چه علائمی دارد؟
سرطان دست واژه‌ای کمتر آشنا برای ماست شاید تا زمانی که خبر فوت خانم دنیا فنی زاده، عروسک گردان شخصیت محبوب مان «کلاه قرمزی» بر اثر سرطان دست را نشنیده بودیم، نام سرطان دست به گوشمان هم نخورده بود. در ادامه این مطلب قصد داریم با علائم و علل ایجاد آن آشنا شویم:

به گزارش شهرآرانیوز، سارکوم نوعی سرطان نادر است که در بافت‌های متفاوتی اتفاق می‌افتد. بافت همبند به سلول‌هایی از بدن گفته می‌شود که انواع دیگر بافت را در بدن به هم متصل و پشتیبانی می‌نمایند. سارکوم‌ها در بافت همبند رشد می‌کنند. این تومور‌ها بیشتر در استخوان‌ها، ماهیچه‌ها، تاندون‌ها، غضروف‌ها، اعصاب، چربی و رگ‌های خونی بازو‌ها و پا‌ها دیده می‌شوند، اما بروز آن‌ها در سایر نواحی بدن نیز ممکن است و دور از انتظار نیست.

اگرچه بیش از ۵۰ نوع سارکوم وجود دارد، اما می‌توان آن‌ها را به دو نوع اصلی تقسیم کرد: سارکوم بافت نرم و سارکوم استخوان یا استئوسارکوم.

سارکوم بیشتر در اندام‌های تحتانی بدن رایج است. ۴۰ درصد بیماران در اندام تحتانی، ۱۵ درصد در اندام فوقانی و ۳۰ درصد در تنه، قفسه سینه و شکم درگیر تومور و سارکوم هستند.

شرایط بسیاری هستند که می‌توانند به اشتباه سارکوم پنداشته شوند. همه افراد گاه به گاه توده‌ها و برآمدگی‌هایی دارند در مچ دست، کشکک زانو و یا استخوان‌های لگن خود دارند، اما مساله مهم در این بین این است که بتوانیم میان توده‌های سرطانی و توده‌هایی که بر اثر آسیب، رشد مادرزادی یا روند طبیعی پیری به وجود آمده اند تمایز قائل شویم.

چه عواملی باعث ابتلا به سارکوم می‌شوند؟

محققان هنوز دلیل قطعی برای ابتلا به سارکوم را نیافته اند. به نظر می‌رسد که DNA سلولی پس از تولد تغییر می‌کند و منجر به سارکوم می‌شود، اما اینکه چرا این اتفاق می‌افتد، هنوز ناشناخته است. مواردی که باعث افزایش خطر ابتلا به سارکوم می‌شوند، عبارتند از:

سابقه خانوادگی و وراثت
پرتودرمانی و تشعشعات برای درمان انواع دیگر سرطان
بیماری پاژه
بیماری نوروفیبروماتوز
سندروم گاردنر
بیماری رتینوبلاستوما

علائم سرطان دست و سرطان پا

بیشتر انواع سارکوم‌ها از استخوان‌های لگن شروع می‌شوند و به دنبال آن استخوان ران درگیر می‌شود و می‌تواند به استخوان‌های دیگر، مغز استخوان و حتی اندام‌های حیاتی مانند ریه ها، قلب و کلیه‌ها سرایت کند.

اما تومور‌های بافت نرم در اطراف استخوان‌ها مانند غضروف‌ها یا ماهیچه تأثیر می‌گذارند و در بافت نرم بازوها، پاها، سر، گردن، قفسه سینه و شکم یافت می‌شوند. سارکوم‌های بافت نرم به سختی قابل تشخیص هستند، زیرا می‌توانند در هر نقطه از بدن رشد کنند.

معمولا اولین علامت وجود سارکوم در بافت نرم، وجود یک توده بدون درد است. اما با بزرگ شدن این توده، به اعصاب یا ماهیچه‌ها فشار وارد شده و درد و ناراحتی ایجاد می‌شود و بسته به محل توده ممکن است اختلالاتی در اندام‌های بدن ایجاد شود به عنوان مثال تنگی نفس به وجود آید یا ضربان قلب بالا برود و…

سارکوم بافت نرم

برخلاف سارکوم بافت نرم، استئوسارکوم می‌تواند علائم اولیه آشکاری را نشان دهد. استئوسارکوم در کودکان و نوجوانان و جوانان بیش از میانسالان شایع است به طوری که یک سوم بیماران مبتلا به سارکوم، زیر ۳۰ سال سن دارند و ۵۰ درصد این بیماران جزو کودکان می‌باشند، اما با توجه به اینکه معمولا در کودکان و جوانان فعال، درد استخوان‌ها و یا تورم عادی است، علائم استئوسارکوم ممکن است با درد‌های رشد یا آسیب ورزشی اشتباه گرفته شود.

اگر علائم درد در دست و پای کودک به صورت قرینه نیست و فقط در یکی از دست‌ها یا پا‌ها احساس می‌شود، علائم درد بعد از مدتی بهبود پیدا نمی‌کنند و یا در هنگام شب، شدیدتر می‌شوند، حتما باید با متخصص کودکان و متخصص تست سرطان مشورت نمایید.

برخی از علائم استئوسارکوم عبارتند از:

درد در استخوان آسیب دیده که در هنگام شب شدیدتر می‌شود
تورم
اختلال در عملکرد استخوان مانند حرکات ناقص پا و لنگیدن
تب خفیف، ولی مداوم
شکستگی استخوان بدون دلیل مشخص
کاهش وزن بدون دلیل موجه
خستگی و بی حالی بی دلیل
فلج ماهیچه‌ها یا از دست دادن کنترل مثانه اگر تومور نزدیک ستون فقرات باشد

منبع: جام جم آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->