هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

سندروم فیبرومیالژیا چگونه ایجاد می‌شود؟

  • کد خبر: ۹۱۷۳۶
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۰
سندروم فیبرومیالژیا چگونه ایجاد می‌شود؟
فیبرومیالژیا سندرمی بلند‌مدت یا مزمن است که می­‌تواند با درد در نقاط مشخص، سختی مفاصل در زمان حرکت، احساس خستگی، اختلال خواب، افسردگی و اضطراب همراه باشد. این نشانه­‌ها و عوارض تنها در صورتی به سندرم فیبرومیالژیا نسبت داده می‌­شوند که با بیماری مشخص و شناخته شده در عضوی از بدن مرتبط نباشند.

به گزارش شهرآرانیوز، فیبرومیالژیا Fibromyalgia اختلالی است که باعث ایجاد درد پراکنده در سراسر بدن، مشکلات خواب، خستگی و مشکلات خلقی می‌شود. افراد مبتلا به این اختلال به دلیل پردازش غیر طبیعی درد در مغز، معمولا نسبت به افراد دیگر به درد حساس‌تر هستند.

درد به همراه آسیب دیدگی مکرر، خشکی صبحگاهی مفاصل، خستگی بیش از حد، خواب ناکافی، اضطراب، فعالیت بدنی کم، مشکلات تمرکز، مشکلات یادآوری، افسردگی، تهوع و سرگیجه، مشکلات بینایی، درد قاعدگی، درد شکم (از جمله سندروم روده تحریک پذیر)، افزایش وزن، سردرد مزمن، مشکلات پوست، مو و ناخن، انقباض ناگهانی عضلات، ضعف از جمله مهمترین علایم این بیماری است. برخی مواقع درد شدیدی مانند خنجر زدن در بدن رخ می‌دهد. این درد معمولا هشداردهنده است. هنگامی که این درد را احساس کردید، دست از کار بکشید و استراحت کنید.

این سندروم اغلب در ۳.۴ درصد زنان و ۰.۵ درصد مردان دیده می‌شود، اما باید توجه داشت که به علت دشواری تشخیص و درک این بیماری برای افراد مبتلا و پزشکان، آمار و اعداد مرتبط با میزان شیوع این بیماری، تخمینی هستند و نمی‌توان اعداد دقیقی ارایه داد.

علت بروز این سندروم به شکل کامل مشخص نیست، اما به صورت کلی می‌توان سیستم عصبی مرکزی و غیر ارادی، هورمون ها، انتقال دهنده‌های عصبی، دستگاه ایمنی، محرک‌های خارجی، جنبه‌های روانی را به عنوان عوامل بروز این سندرم نام برد.

دستگاه عصبی مرکزی: میزان حساسیت این دستگاه، تعیین کننده میزان درک ما از درد و شدت آن است. برای این منظور، دستگاه عصبی مرکزی از راه‌ها و روش‌هایی استفاده می‌کند که نارسایی آن‌ها می‌تواند منجر به فیبرومیالژیا شود.

انتقال دهنده‌های عصبی: مولکول‌هایی هستند که پیام‌های شیمیایی را بین سلول‌های عصبی منتقل می‌کنند. نقش انتقال دهنده‌های عصبی بسیار پیچیده است. تغییرات در میزان انتقال دهنده‌های عصبی می‌تواند به آشکار شدن نشانه‌های این سندرم کمک کند.

هورمون ها: مولکول‌های انتقال دهنده‌ای هستند که در جریان خون رها می‌شوند تا پیام‌ها و دستورات متنوعی را بین بخش‌های متخلف بدن ما انتقال دهند. احتمال مشاهده اختلالات هورمونی در بیماران مبتلا به سندرم فیبرومیالژیا زیاد است. به عنوان مثال، مشاهده شده که چرخه روزانه هورمون رشد در افراد مبتلا به این سندورم می‌تواند نامنظم باشد.

اختلال خواب: به کاهش کیفیت خواب گفته می‌شود که شامل کاهش زمان خواب، عمق خواب و بیدار شدن‌های متوالی است. افراد مبتلا به فیرومیالژیا معمولا از مشکلات خواب شکایت دارند.

جنبه‌های روانی: مطالعات نشان می‌دهند که مشکلات روانی به بروز فیبرومیالژیا دامن می‌زند. اختلالات روانی در میان افرادی که درگیر فیبرومیالژیا هستند در مقایسه با بیمارانی که از دیگر بیماری‌های روماتولوژیک شکایت دارند، بیشتر است.

منبع: سیناپرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->