وزیر امورخارجه آمریکا: اولویت‌مان مقابله با مهاجران است بازجویی از کارکنان دولت آمریکا درباره وفاداری به دونالد ترامپ حکم جدید رئیس جمهور برای جواد ظریف جنجال اتحادیه اروپا با ترامپ بر سر حمایت از اوکراین استاندار خراسان رضوی با معاون وزیر امور خارجه دیدار کرد یک شهروند افغانستانی عامل حمله با چاقو در آلمان بود بیانیه شورای امنیت ترکیه: تجاوزات اسرائیل مانع ثبات در منطقه است حضور استاندار خراسان رضوی در منزل شهید برونسی گروسی: ترامپ خواهان توافق هسته‌ای جدید با ایران است ظریف و وزیر خارجه قطر در داووس دیدار کردند زلنسکی با رئیس رژیم صهیونیستی دیدار کرد پیام تسلیت رئیس‌جمهور به اردوغان و ابراز همدردی با دولت و ملت ترکیه پزشکیان: دشمنان خواب مشکل‌آفرینی در ایران را به گور خواهند بر‌د پس از هلاکت ۸۶ نظامی رژیم صهیونیسیت تیپ «گیوعاتی» از غزه عقب‌نشینی کرد+ فیلم جنگ تجاری ترامپ علیه چین و اروپا کلید خورد دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر منصوب شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) استاندار خراسان رضوی: کمک‌های بین‌المللی به ایران نسبت به خدمات ما به مهاجرین ناچیز است ویدئو| پزشکیان: ما وارث ناترازی برق و گاز هستیم «شهرام یزدانی» مشاور آموزشی رئیس‌جمهور شد حمله نیرو‌های تشکیلات خودگردان فلسطین به بیمارستان «الرازی» در جنین (۳ بهمن ۱۴۰۳) ظریف: برجام می‌توانست ۱۵ سال ایران را از سلاح هسته‌ای دور نگه دارد| مشاورین ترامپ برداشت غلط داشتند نه شخص ترامپ پزشکیان به مردم خوزستان برای حل مشکلات قول داد + فیلم ویدئو | آیا حکم قطعی برای امیر تتلو صادر شده است؟ سازمان‌ملل درباره نسل‌کشی صهیونیست‌ها در کرانه‌ باختری هشدار داد (۳ بهمن ۱۴۰۳) سخنگوی قوه قضائیه: نقش قره‌حسنلو در شهادت شهید عجمیان احراز نشده است | هنوز حکم قطعی برای تتلو صادر نشده است رئیس جمهور وارد استان خوزستان شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) + فیلم پزشکیان: آلودگی هوا، ترافیک و سختی معیشت گریبان تهران را گرفته است تظاهرات مردم پاکستان علیه محدودیت تردد با افغانستان
سرخط خبرها

نگاهی به طرح انتقال بخشی از اختیارات وزارتخانه‌ها به استانداران

  • کد خبر: ۹۱۹۸۳
  • ۲۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۴
نگاهی به طرح انتقال بخشی از اختیارات وزارتخانه‌ها به استانداران
طرح انتقال بخشی از اختیارات وزارتخانه‌ها به استانداران، نخستین بار توسط احمد وحیدی، وزیر کشور، مطرح شد. به اعتقاد او قرار است رویکرد ناظر بر اداره کشور از وزارتخانه محور به استاندار محور تغییر کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یعنی کشور باید استاندار محور اداره شود، نه وزارتخانه محور و برای این منظور، بخشی از اختیارات وزارتخانه‌ها به استانداران تفویض می‌شود و وزارتخانه‌ها بیشتر نقش حمایتی و نظارتی خواهند داشت.

به گفته وحیدی، دولت برنامه دارد «صندوق‌های توسعه و پیشرفت استانی» ایجاد کرده و «منابع دولتی و ملی» و «منابع ناشی از فروش اموال و سایر درآمد‌ها در استان ها» را در این صندوق واریز کند؛ همچنین دولت در این راستا اولین گام را برداشته و در بودجه ۱۴۰۱، بودجه استانی با محوریت اختیار عمل بیشتر استانداران در نظر گرفته شده است.

افزایش اختیارات استانداران در لایحه بودجه ۱۴۰۱

هادی قوامی، معاون وزیر اقتصاد، در باره این موضوع به «باشگاه خبرنگاران جوان» گفت: توجه به سند آمایش، تفویض اختیارات به استانداران و تمرکز بر ظرفیت‌های بومی استان‌ها و شهرستان ها، حذف اطلاعات ناکارآمد و پاسخ گو کردن دستگاه‌ها درباره میزان تحقق اهداف، از ویژگی‌های لایحه بودجه ۱۴۰۱ است.

قانون چه می‌گوید؟

در قانون برنامه پنجم توسعه نیز به واگذاری اختیارات به استانداران اشاره شده است. قانون گذار در ماده ۱۸۱ این قانون مقرر کرده است: «به منظور ارتقای نظام برنامه ریزی کشور با لحاظ نمودن دو اصل آمایش سرزمین و پایداری محیطی در تمامی فعالیت‌های توسعه‌ای و سرمایه گذاری‌های ملی و استانی، ایجاد هماهنگی بخشی، منطقه‌ای و بخشی منطقه‌ای و رعایت عدالت در توزیع منابع و فرصت ها، توسعه متوازن مناطق، ارتقای توانمندی‌های مدیریتی استان‌ها و انتقال اختیارات اجرایی به استان‌ها و تمرکز امور حاکمیتی در مرکز، ساز و کار‌ها و شاخص‌های لازم به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.»

همچنین در ماده ۱۸۶ این قانون به دولت اجازه داده شده که «نسبت به تدوین برنامه جامع تقسیمات کشوری، دربردارنده شاخص‌های ناظر بر بازنگری واحد‌های تقسیماتی موجود برای ایجاد سطوح تقسیمات کشوری جدید با جهت گیری عدم تمرکز و تفویض اختیار به مدیران محلی و تقویت نقش استانداران به عنوان نمایندگان عالی دولت در استان‌ها اقدام کند.»

بر این اساس در قانون برنامه پنجم توسعه بر تفویض اختیارات تأکید شده است؛ موضوعی که دولت‌های گذشته برای اجرای آن هیچ گامی برنداشته اند.
همچنین طبق اصل ۱۲۷ قانون اساسی، رئیس‏ جمهور می‏ تواند در موارد خاص‏، بر حسب‏ ضرورت‏ با تصویب‏ هیئت‏ وزیران‏، نماینده‏ یا نمایندگان‏ ویژه‏ با اختیارات‏ مشخص‏ تعیین‏ کند. در این‏ موارد تصمیمات‏ نماینده‏ یا نمایندگان‏ مذکور در حکم‏ تصمیمات‏ رئیس‏ جمهور و هیئت وزیران‏ خواهد بود.

تفویض اختیارات چه سودی برای کشور دارد؟

استاندار سابق خراسان جنوبی در گفتگو با «باشگاه خبرنگاران جوان» بر این باور است که به دلیل مسائل و مشکلات در استان ها، همه استانداران متقاضی این تفویض اختیارات هستند. حمید ملانوری معتقد است که تفویض اختیارات به استانداران به تسریع در امور کمک می‌کند.

تخصیص تسهیلات استانی به استانداران تفویض شود

استاندار پیشین خراسان شمالی نیز با بیان اینکه در استان‌ها مسئولیت امور برعهده استانداران است، اما کار تعویض مدیران با وزراست، گفت: می‌توان اختیار تغییر مدیران را به استانداران داد تا با انتخاب مدیرانی همفکر، کار‌ها را با سرعت و هزینه کمتری پیش ببرند. محمدرضا صالحی در گفتگو با «میزان»، درباره ضرورت افزایش اختیارات استانداران، گفت: اولین گام برای ایجاد تغییرات مثبت و رو به جلو در استان ها، امکان تغییر مدیران استانی توسط استانداران است که می‌تواند در قالب افزایش اختیارات استانداران موردتوجه واقع شود.

وی با بیان اینکه بسیاری از استانداران، افراد با تجربه و توانمندی هستند که می‌توانند با همان اعتبارات استانی در نظر گرفته شده، کار‌های بزرگی انجام دهند، به مسئولیت تسهیلات و نحوه جابه جایی آن در استان‌ها نیز اشاره کرد و گفت: ممکن است یک استان در زمینه اشتغال با مشکلاتی روبه رو باشد، اما استان دیگر معضلاتی در بخش‌های صنعت، آبرسانی و مسکن داشته باشد.

متأسفانه همه تصمیم گیری‌ها به صورت متمرکز در تهران صورت می‌گیرد، به طور مثال، مبلغی را برای اشتغال در نظر می‌گیرند و اگر استاندار به این مبلغ دست بزند، باید جواب گو شود. بر طبق قانون، استاندار حق جابه جایی منابع مالی را ندارد.
صالحی در ادامه تأکید کرد: اعتبارات مالی باید به صورت کلی به یک استان اختصاص یابد و در اختیار استاندار قرار بگیرد تا براساس تشخیص اولویت ها، منابع مالی و تسهیلات به امور مختلف اختصاص یابد و در اختیار سرمایه گذاران قرار گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->