ایران و افغانستان، طرح‌های مشترک محیط‌زیستی اجرا خواهند کرد ۱۳ لژیونر فوتسال افغانستان در باشگاه‌های ایران، عراق و عربستان نمایشگاه هنری «حس همسایگی ۲» با مشارکت ایران و افغانستان گشایش یافت در دیدار با نماینده ویژه کشور نروژ در امور افغانستان تأکید شد؛ حمایت از میزبانی ایران از پناهندگان افغانستانی ویدئو| دعوت تاجران افغانستانی از عراقچی برای حضور در ولایات افغانستان فرماندار تایباد: حکومت سرپرست طالبان توجه ویژه‌ای به مرز دوغارون دارد | دوغارون هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند
سرخط خبرها

یاحقی: برای رهنورد زریاب ایران و افغانستان فرقی نداشت

  • کد خبر: ۹۲۶۸۱
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۵
یاحقی: برای رهنورد زریاب ایران و افغانستان فرقی نداشت
دکتر محمدجعفر یاحقی استاد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: زریاب مال ما است، چنانکه جمال زاده مال ما است. برای رهنورد زریاب ایران و افغانستان فرقی نداشت

به گزارش شهرآرانیوز؛ مراسم گرامی‌داشت اولین سالروز درگذشت رهنورد زریاب در با عنوان «راوی رازهای شرق» به میزبانی قطب علمی فردوسی و شاهنامه و انجمن پایندان، روز یکشنبه (۲۸ آذر) با حضور محمدجعفر یاحقی، محمدکاظم کاظمی، شمس‌الحق آریانفر، سیداسحاق شجاعی، یامان حکمت تقی‌آبادی و نجیب بارور در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی برگزار شد.

دکتر جعفر یاحقی استاد دانشگاه فردوسی مشهد و میزبان این برنامه درباره شخصیت رهنورد زریاب گفت: به نظر من مرحوم رهنورد زریاب نویسنده توانا و متفاوتی بود، من یک پشتوانه‌ای در کار ایشان دیدم. وقتی آثار ایشان را خواندم متوجه شدم که این آدم چقدر فرهیخته و سخندان است، و با متون و آثار کلاسیک ادبی ایران و افغانستان آشنا است.

وی تصریح کرد: برای ایشان ایران و افغانستان فرقی نداشت، برای ما هم معنی ندارد، زریاب مال ما است، چنانکه جمال زاده مال ما است. ایشان در آغاز داستان‌هایش نقل قولی از کتاب های ادبی دارند و این نشان می‌دهد که فرهیختگی خاصی در زبان و نگاه زریاب بود که کمتر نویسنده‌ای آنها را دارد.

یاحقی تاکید کرد: بدون تردید شعر و نثر امروز ما نمی‌تواند منهای گذشته باشد. و شاعران و نویسندگانی که با آثار معاصر و کلاسیک خود آشنا هستند توانمندتر هستند. بدون شک زریاب یکی از آنها بود و اشاره‌هایی که در نوشته‌های زریاب است نشان می‌دهد که او هم مسائل روز جهان را می‌داند، هم به مسائل تاریخی و فرهنگی را می‌شناسد. فرهنگ برای او یک هویت شده بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->