هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند شوک در دادگاه کیفری خراسان رضوی؛ فاش شدن جزئیات قتل ناموسی با نقشه‌ای شیطانی در خانه وحشت هتل‌های پنج‌ستاره جدید در مشهد احداث می‌شوند | افزایش ظرفیت اسکان پنج‌ستاره زائران تا پایان سال ۱۴۰۴ خانه‌مسافر‌ها در کمتر از ۷ روز رسمی می‌شوند | راه‌اندازی دبیرخانه دائمی شورای راهبردی گوهرسنگ‌ها در مشهد کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت در مشهد مقابل چشمان حیرت‌زده مالک! رمزگشایی از قتل مرد ۵۰ساله در بولوار شهید کریمی مشهد | قاتل معتاد در تور نورافکن پلیس و دستور محرمانه قاضی سانحه رانندگی در محور تایباد | ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد
سرخط خبرها

آیا از ضرر‌های استفاده از خلال دندان باخبرید؟

  • کد خبر: ۹۲۷۴۹
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۷
آیا از ضرر‌های استفاده از خلال دندان باخبرید؟
برخی افراد بعد از غذا و یا در طول روز برای تمیز کردن دندان‌ها به طور مداوم از خلال دندان استفاده می‌کنند، در حالی که استفاده از خلال دندان مضراتی را به همراه دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، خلال دندان اگرچه ابزار دم دستی و راحتی برای تمیز کردن دندان‌ها است، اما شاید عاقلانه‌ترین یا بی‌ضررترین انتخاب برای مواقعی که سعی دارید مواد غذایی را از لای دندان‌های خود بیرون بکشید، نباشد. در این مطلب درباره مضرات استفاده از خلال دندان صحبت خواهیم کرد و می‌خواهیم ببینیم چه روش‌های کم‌خطرتری برای بیرون کشیدن مواد غذایی از لای دندان‌ها وجود دارد.

۱- امکان دارد بشکند و بین لثه‌ها گیر کند

خلال دندان اگر از کیفیت خوبی برخوردار نباشد یا آن را زیاد فشار دهید، ممکن است بشکند. شکستن خلال دندان می‌تواند به ملتهب شدن لثه‌ها بینجامد، به خصوص اگر نتوانید آن را فوراً بیرون بکشید.

اگر نتوانید تکه شکسته خلال دندان را بیرون بکشید، ممکن است تلاش‌هایتان برای این کار باعث پارگی بیشتر بافت لثه و در نتیجه، التهاب بیشتر یا ایجاد عفونت شود، امری که می‌تواند خطرناک و دردآور باشد.

خلال دندان شکسته را باید با استفاده از آینه با احتیاط بیرون بکشید یا از فرد دیگری بخواهید که این کار را برایتان انجام دهد. اما اگر تکه‌های شکسته خلال دندان در لثه گیر کرده باشد باید به دندانپزشک یا یک متخصص مراجعه کنید تا آن را به درستی و بی‌خطر بیرون بکشد.

۲- شاید باعث بروز عفونت شود

سر تیز خلال دندان به راحتی می‌تواند لثه را پاره کند یا تصادفاً جایی از دهان را ببرد. این امر باعث ایجاد یک زخم باز می‌شود که مستعد عفونت ناشی از باکتری‌هاست.

این باکتری‌ها از هر جایی ممکن است بیایند، مثل سطح خود خلال دندان، البته اگر به طور بهداشتی نگهداری نشده باشد.

۳- قادر است به اقدامات دندانپزشکی انجام شده، آسیب بزند

خلال دندان ممکن است به کار‌هایی مثل پر کردگی و روکش دندان که دندانپزشک بر روی دندان‌های شما انجام داده صدمه بزند. اگر مشکل یا شکافی در ترمیم فعلی دندان وجود داشته باشد، استفاده از خلال دندان می‌تواند آن را تشدید کند، امری که می‌تواند به لق شدن، شکستن یا حتی کنده شدن ترمیم دندان منجر شود.

چون اگر شکافی در ترمیم دندان وجود داشته باشد که خلال دندان به آن گیر کند، خلال دندان می‌تواند این شکاف را بیشتر کند یا باعث کنده شدن ترمیم شود. مواد مورد استفاده در ترمیم‌های دندانی مثل موادی که برای پر کردن دندان به کار می‌روند، استحکام دندان طبیعی را ندارند و به همین دلیل به راحتی می‌شکنند.

توجه: جویدن خلال دندان هم برای دندان‌ها مضر است. در حقیقت، این امر می‌تواند باعث ساییده شدن مینای دندان شود، درست مانند اثری که دندان‌قروچه بر دندان‌ها دارد.

چه چیزی را جایگزین خلال دندان کنیم؟

استفاده از نخ دندان استاندارد، روش مؤثرتری برای بیرون کشیدن مواد غذایی از لای دندان است که مورد تأیید دندانپزشکان هست. بهتر است همیشه یک نخ دندان به همراه داشته باشید تا زمانی که بیرون خانه غذا می‌خورید؛ مجبور به استفاده از خلال دندان نشوید.

منبع: خبرگزاری صداوسیما

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->