هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای تشدید گرما در خراسان رضوی و ۳۰ استان دیگر عروسک‌های لبوبو چطور برای نسل زد تبدیل به یک نماد اجتماعی شد؟ تشخیص زودهنگام افسردگی با یک دماسنج ساده! آیا ادارات بوشهر روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه (۷ و ۸ مرداد) تعطیل است؟ درباره انواع خطرناک بیماری هپاتیت و راه های پیشگیری و درمان | عفونت زرد فشار خون خودتان کم نشود آقای وزیر! مسقف شدن پارکینگ‌های عمومی با پنل‌های خورشیدی رئیس سازمان محیط زیست: بحران‌های محیط زیستی با راهکارهای ضربتی برطرف نمی‌شوند خودداری برخی مشاوران املاک از ارائه برگه رسمی معامله | قولنامه هست، اما هولوگرام ندارد! به فرد گرمازده آب‌قند و شربت ندهید ذخایر خونی خراسان رضوی رو به کاهش است رئیس سازمان هواشناسی: خشکسالی با بارورسازی ابر‌ها درمان نمی‌شود آیا استعفای رئیس صندوق بازنشستگی کشوری صحت دارد؟ خسارت ۱۴ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات بر نظام سلامت زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد موزه ملی ملک پس از جنگ ۱۲ روزه بازگشایی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چرا کسانی که حجامت کرده اند، نمی توانند خون اهدا کنند؟

  • کد خبر: ۹۳۲۶۰
  • ۰۳ دی ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۲
چرا کسانی که حجامت کرده اند، نمی توانند خون اهدا کنند؟
سازمان انتقال خون همواره بر سلامت اهداکنندگان خون و فرآورده‌های آن تاکید دارد و برخی افراد به دلایل مختلف برای حفظ سلامت خود به طور موقت یا دایم از اهدای خون معاف هستند، اما سوالی که همیشه مطرح است، این است که آیا افرادی که حجامت کرده‌اند، می‌توانند خون اهدا کنند؟

به گزارش شهرآرانیوز، حجامت به عنوان یک روش درمان سنتی  از حدود ۲۰۰ سال قبل از میلاد مسیح مورد توجه جامعه بشری و ادیان الهی و رهبران دینی بوده است و در اسلام نیز اشاراتی بر این دستاورد دانش بشری شده است. در این عمل خون خارج شده از بدن دور ریخته می شود. اما امروزه علم و دستاوردهای نوین دانش بشر در خدمت این روش درمانی قرار گرفته اند، به طوریکه می توان در افراد واجد شرایط با اهداء یک واحد خون سالم و تهیه فرآورده های مختلف از آن، جان چندین بیمار نیازمند به خون را نجات داد.

افرادی که حجامت می کنند تا یک سال از اهدای خون معاف هستند

سخنگوی سازمان انتقال خون روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: به دلیل حفظ سلامت خون اهداکنندگان و دریافت کنندگان و همچنین به دلیل اینکه عروق کسانی که حجامت می کنند باز شده است، این افراد تا یک سال از اهدای خون معاف هستند.

بشیر حاجی بیگی خاطرنشان کرد: کسانی که حجامت می کنند به قصد درمان این کار انجام می دهند، در حالی که اهدای خون یک عمل نوع دوستانه است که با خلوص نیت و به منظور کمک به بیماران نیازمند به خون انجام می شود.

وی با بیان اینکه نه حجامت را نفی می کنیم و نه از این اقدام حمایت می کنیم، گفت: سازمان انتقال خون همواره بر سلامت اهدا کنندگان خون و فرآورده های آن تاکید دارد.

سخنگوی سازمان انتقال خون افزود: این سازمان با انجام مشاوره و معاینات دقیق هنگام اهدای خون و رعایت اصول بهداشتی و پزشکی در اهدا، نگهداری و توزیع آن، سلامت آن را تضمین کرده است، مصاحبه و معاینه پزشکی پیش از اهدای خون از ارکان مهم حفظ و ارتقاء سلامت محصولات خونی است که با مشارکت صادقانه و صبورانه داوطلبان صورت می گیرد.

حاجی بیگی گفت: پزشکان سازمان انتقال خون با انجام مصاحبه ای محرمانه به ارزیابی سوابق مختلف پزشکی، اهدای خون و به ویژه رفتارها و عادات داوطلبان می پردازند و نتیجه غربالگری پزشکی منجر به اهدای خون و یا معافیت از اهدای خون داوطلبان می شود.

چرا شخصی که حجامت کرده نمی تواند اهدای خون کند؟

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: مطابق پذیرفته های علمی در همه جای دنیا انجام هرگونه عمل تهاجمی پزشکی و یا غیرپزشکی باعث عدم پذیرش موقت داوطلب برای اهدای خون می شود و انجام عمل حجامت هم که در واقع نوعی فرآیند تهاجمی محسوب می شود، باعث معافیت یک ساله داوطلب از اهدای خون می شود و مبنا بر این اساس استوار است که حتی انجام چنین عملی در یک مرکز بهداشتی درمانی باز هم ممکن است سبب ورود و انتقال عوامل بیماری زای خطرناک قابل انتقال از راه خون به بدن شخص شود.

موارد معافیت دائم و موقت از اهدای خون چیست؟

وی با بیان اینکه معافیت از اهدای خون ممکن است موقت و یا دائم باشد، درباره معافیت موقت، گفت: معافیت موقت از اهدای خون موجب ممانعت از پذیرش داوطلبان در مدت زمان مشخصی می شود که داوطلب اهدا، پس از طی این زمان دوباره واجد شرایط مراجعه و بررسی خواهد بود.

حاجی بیگی ادامه داد: اما معافیت دائم موجب ممانعت دائمی و تا آخر عمر داوطلب از پذیرش و اهدای مجدد خون است.

وی تاکیدکرد: نکته مهم در معافیت های اهدای خون آن است که افراد معاف شده تحت هر شرایطی نباید در زمان معافیت اقدام به مراجعه و اهدای خون کنند، چرا که در این صورت اهدای خون می تواند تهدید جدی برای سلامت خودشان و یا دریافت کنندگان خون آنان باشد.

سخنگوی سازمان انتقال خون خاطرنشان کرد: از زمان ورود هر میکروب به بدن تا تشخیص آلودگی، مدت زمانی طول می کشد که به آن «دوره پنجره» می گویند و در این محدوده زمانی، تشخیص آلودگی به میکروب با هیچ فناوری آزمایشگاهی ممکن نیست.

وی ادامه داد: رفتارهای پرخطر و غیر بهداشتی با احتمال انتقال آلودگی های میکروبی به بدن همراه است، بنابراین در صورتی که افراد از زمان انجام این رفتارها تا بررسی آزمایشگاهی در دوره پنجره آلودگی باشند، تشخیص آلودگی به میکروب میسر نیست و ممکن است در عین حالی که افراد از نظر آزمایشگاهی به طور کاذب سالم تشخیص داده می شوند، آلوده به میکروب باشند و با اهدای خون و مصرف فرآورده های آن موجب انتقال این آلودگی به دیگران شوند.

موارد معافیت دائم از اهدای خون چیست؟

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت :برخی از موارد معافیت دائم شامل:  ابتلا به بیماری های زمینه ای مانند: بیماری های قلبی- عروقی، بیماری های شدید ریوی و آسم، سکته مغزی، دیابت قندی وابسته به انسولین، سابقه ابتلا به  بیماری های عفونی مانند هپاتیت B، C، و ایدز، تزریق مواد مخدر است که در معافیت دائم فرد به لحاظ حفظ سلامت خود و یا گیرنده خون اجازه ندارد تا پایان عمر خون اهدا کند.

موارد معافیت موقت از اهدای خون چیست؟

وی تصریح کرد: برخی  موارد معافیت موقت عبارتند از ابتلا به بعضی از بیماری ها مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا، اقدامات دندانپزشکی اخیر حداکثر تا ۷۲ ساعت، مصرف برخی داروها مانند آنتی بیوتیک ها، آسپرین و... دریافت واکسن، حالات خاص مانند: بالا و پائین بودن فشار خون، بارداری، شیردهی، سقط جنین، داشتن برخی رفتارهای پرخطر مانند ارتباط جنسی حفاظت نشده، حجامت، خالکوبی، طب سوزنی و سوراخ کردن گوش.

چه کسی نباید خون اهدا کند؟

حاجی بیگی گفت: در تزریق خون به بدن یک بیمار باید اطمینان یابیم که به او صدمه ای نمی زنیم و در عین حال سلامت اهداء کننده خون را نیز به خطر نمی اندازیم، از این رو تمامی مراکز اهدای خون برای خون دادن شرایطی را در نظر می گیرند که بعضی از این شرایط برای حفظ سلامت فرد اهدا کننده و برخی دیگر برای حفظ سلامت گیرنده خون است.

شرایط اهدای خون

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت :‌ حداقل سن برای اهدای خون  ۱۸ سال تمام و حداکثر ۶۰ سال (اهداکنندگان مستمر(با سابقه حداقل دو بار اهدای خون در سال) تا ۶۵)، حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم، فواصل اهدا خون هر ۸ هفته یک بار مشروط به آنکه تعداد دفعات آن در طول یک سال برای آقایان از ۴ بار و برای خانم ها از ۳ بار تجاوز نکند از جمله شرایط اهدای خون است.

وی اعلام کرد: همچنین همراه داشتن اصل کارت شناسایی (شناسنامه، گواهینامه، گذرنامه و برای اهداکنندگان بار اول کارت ملی الزامی است) برای اهدا کنندگان خون ضروری است.

حاجی بیگی گفت: درصورت وجود این سابقه آلرژی ها: تب یونجه و ...، مصرف دارو، سابقه بیماری های قلبی و عروقی ـ ریوی ـ کلیوی ـ کبدی، سابقه تزریق خون و فرآورده های آن، سابقه غش ـ صرع ـ تشنج، سابقه اعتیاد به مواد مخدر تزریقی، سابقه اعمال جراحی، سابقه رفتارهای پر خطر (تماس جنسی خارج از چارچوب خانواده)، سابقه خالکوبی ـ حجامت ـ تاتو و  سابقه زردی یا یرقان در خود و خانواده، حتما پزشک انتقال خون را در جریان قرار دهید.

وی تاکید کرد: هموطنان نوعدوست  که همیشه یاری رسان سازمان انتقال خون و نجات دهنده جان بیماران نیازمند به خون و فرآورده های آن هستند به خاطر داشته باشند که نیاز به خون وفرآورده های آن همیشگی  است و برخی از  عزیزان مانند تالاسمی ها و هموفیلی ها از مصرف کنندگان همیشگی خون هستند و ازسویی دیگر مصدومان حوادث و سوانح گوناگونی نظیر تصادفات رانندگی، سوختگی ها و اعمال جراحی، خانم های باردار در حین زایمان، نوزادان و بخصوص نوزادان نارس نیز نیازمند به خون هستند و از طرفی بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی یا اشعه درمانی قرار دارند هم از مصرف کنندگان خون و فرآورده های آن هستند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->