مهدی عسکری | شهرآرانیوز؛ برخلاف گذشته، قرار است فضای شهری با نشاط و شادابی بیشتری برای همه جلوه نمایی کند. بانوان نیز به عنوان نیمی از جامعه شهری باید سهم برجسته و بارزی در استفاده از امکانات موجود در شهر داشته باشند؛ از این رو قرار است مدیریت شهری و شورای شهر، برای ایجاد فضای ویژه اختصاصی بانوان در پارکها و بوستانهای شهر، اقدامات متعددی را در دستور کار قرار دهد.
دراین راستا، سحرگاه دیروز شهردار مشهد به همراه دو عضو شورای شهر ضمن بازدید از بوستان ملت، از معاونت خدمات شهری و معاونت فرهنگی درخواست کرد زیر نظر کمیسیون ورزش و جوانان و کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای شهر، ظرف یک ماه آینده یک بسته اجرایی و فرهنگی را برای فضاهای ورزشی اختصاصی بانوان، چه از نظر بهسازی و چه از نظر توسعه ای، با همه استانداردهای موجود طراحی و تدوین کنند.
سیدعبدا... ارجائی در حاشیه این بازدید بیان کرد: آسایش، آرامش و نشاط جامعه بستگی به این دارد که همه ارکان خانواده بتوانند فضاهای مناسبی را در شهر برای ورزش و تفریح داشته باشند.
وی افزود: یکی از مشکلات ما کمبود فضای ورزشی ویژه بانوان در شهر است که امیدواریم در مدت زمان معقولی همه پارکهای بالای پنج هکتار در مشهد را مجهز به این فضاها کنیم. شهردار مشهد گفت: امیدواریم برای همه پارکها در شهر فضای مناسبی را اختصاص و فضاهای گذشته را نیز ارتقا دهیم.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد نیز در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه بسیاری از پارکهای ساخته شده دارای فضای اختصاصی برای استفاده بانوان نیست، افزود: برای اصلاح رویه موجود، از شهردار مشهد خواسته ایم که مدیریت شهری برنامه جامعی برای بهسازی وضعیت پارکهای موجود برای بانوان شهر ارائه دهد؛ برنامهای که باید شامل ایجاد یا توسعه فضای اختصاصی بانوان، ایجاد زمینه برای اجرای مداوم برنامههای فرهنگی و همچنین تجهیز پارکهایی باشد که با وجود داشتن فضای اختصاصی بانوان، از کمبود امکانات رنج میبرند.
فاطمه سلیمی ادامه داد: طبق وعده مدیریت شهری، قرار است ظرف مدت یک ماه، بسته جامعی در قالب لایحه به شورای شهر ارائه شود و در کمیسیون بانوان و خانواده مورد بررسی قرار گیرد.
وی درباره کم و کیف اجرای بسته پیشنهادی مدیریت شهری در پارکها و بوستانهای شهر گفت: فضا و مساحت هر پارک با پارک یا بوستان دیگر تفاوت دارد و باید زمینه برای اجرای ورزشهای عمومی یا اختصاصی بانوان در این بوستانها وجود داشته باشد؛ به عنوان مثال ممکن است در یک بوستان زمینه برای ایجاد فضای دوچرخه سواری بانوان مهیا باشد و در پارک دیگری بتوان زیرساختها برای یک ورزش دیگر را فراهم کرد.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه در بوستانها و پارکهای موجود، اصل بر بهسازی و ایجاد زیرساخت برای استفاده بانوان است، افزود: در پارکهایی که در دستور احداث است نیز قید طرح مطالعات برای ایجاد فضای اختصاصی بانوان مد نظر قرار دارد. سلیمی تصریح کرد: لایحه مورد نظر به دقت در شورای شهر مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در صورت متناسب نبودن با نیاز بانوان، تا زمان تأمین موارد مورد نیاز به مدیریت شهری برگشت داده خواهد شد.
وی با بیان اینکه در اصلاح بودجه شهرداری مشهد، برای طراحی بوستانهای ویژه بودجه مورد نیاز را مد نظر قرار خواهیم داد، بیان کرد: در ارائه این خدمت، مدیریت شهری و شورای شهر، ایجاد نشاط و رفع نیازهای بانوان برای حضور در پارکها را مد نظر قرار داده است.