هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

بیشتر از ۳۰ دقیقه چرت نزنید!

  • کد خبر: ۹۳۴۹۰
  • ۰۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۵
بیشتر از ۳۰ دقیقه چرت نزنید!
چرت زدن در طول روز می‌تواند در الگو‌های خواب شبانه‌تان اختلال ایجاد کند که این در نتیجه می‌تواند به سلامت کلی‌تان صدمه وارد کند.

به گزارش شهرآرانیوز، اگر با نزدیک شدن به اواسط روز خسته و بدخلق می‌شوید، شاید یک چرت کوتاه دقیقاً همان چیزی باشد که به آن نیاز دارید.

در حقیقت، چند بار چرت زدن طی هفته ممکن است حتی در بلند مدت برای سلامت تان مفید هم باشد. اما هر چرت زدنی روزتان را نمی‌سازد و نباید آن را جایگزین ۷ الی ۸ ساعت خوابی کنید که شب‌ها باید داشته باشید.
 
در ادامه می‌خواهیم ببینیم چه نوع چرت زدنی برای ما فایده دارد و به شما یاد خواهیم داد که چطور یک چرت اثربخش داشته باشید.

نباید بیشتر از ۲۰ تا ۳۰ دقیقه چرت بزنید

کارشناسان می‌گویند در اغلب مواقع یک چرت کوتاه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه‌ای می‌تواند جایگزینی سالم برای قهوه‌ای باشد که برای سرحال آوردن خودتان می‌نوشید.

در حقیقت یک خواب حدوداً ۳۰ دقیقه‌ای می‌تواند خلق و خو و حافظه‌ی شما را بهبود بخشد. چرت زدن به این مدت کوتاه، عوارض خستگی مانند کج خلقی، بی انگیزه شدن و خواب آلودگی را هم بهبود بخشد.

دانشمندان در تحقیقی به آثار چرت زدن بر روی شرکت کنندگان پژوهش پرداختند. آن‌هایی که ۳۰ دقیقه چرت می‌زدند بهبود خلق و خو را تجربه کرده بودند. اما چرت ۱۰ دقیقه‌ای یا کمتر باعث بدتر شدن خلق و خو شده بود.

چرت طولانی‌تر مؤثر نیست

چرت خیلی طولانی و همینطور چرت‌های عصرگاهی می‌توانند برخورداری از یک خواب باکیفیت شبانه را برایتان دشوارتر سازند.

دیر چرت زدن شاید در لحظه خستگی تان را از بین ببرد، اما می‌تواند باعث شود شب دیگر چندان خواب آلوده نباشید و سخت‌تر به خواب روید.

خواب بیشتر از ۳۰ دقیقه هم ممکن است باعث شود بیشتر از قبل احساس سستی و خستگی کنید. به این حالت «اینرسی خواب» گفته می‌شود.

این اتفاق به این دلیل رخ می‌دهد که بعد از ۳۰ دقیقه خواب ما عمیق می‌شود و این امر بیدار شدن از خواب را دشوارتر می‌سازد. به این خواب عمیق، «خواب امواج آهسته» گفته می‌شود و پس از چند دقیقه خواب سبک‌تر شکل می‌گیرد.

اگر چند بار در هفته به چرت زدن نیاز پیدا می‌کنید، احتمالاً شب‌ها خواب کافی ندارید. کارشناسان می‌گویند چرت زدن باید یک استثناء باشد، نه امری همیشگی؛ و تمرکز اصلی باید بر روی ۷ الی ۸ ساعت خواب شبانه باشد.

راهکار‌هایی برای داشتن یک چرت مفید و مؤثر

۲۰ تا ۳۰ دقیقه بخوابید. بیشتر از آن می‌تواند وضع تان را بدتر کند یا مخل خواب شبانه تان شود. برای آنکه زود به خواب روید، نوتفیکیشن‌های گوشی خود را خاموش و ساعت آن را برای ۳۰ دقیقه‌ی دیگر تنظیم کنید. اگر خواب تان نمی‌آید، پیاده روی یا روش دیگری را برای بالا بردن انرژی تان امتحان کنید.

زود بخوابید. سعی کنید دیگر بعد از ساعت ۳ بعد از ظهر چرت نزنید. چون این کار می‌تواند مخل خواب شبانه‌ی شما گردد. بهترین زمان برای چرت زدن اواسط روز است.

پرده‌ها را بکشید و دمای اتاق را چک کنید.  ایجاد یک محیط ساکت و راحت به شما کمک می‌کند استراحت خوبی داشته باشید. اتاق باید تاریک و خنک باشد. اگر صدای بلند محیط مانع از خوابیدن تان می‌شود، صدای نویز سفید برای خودتان پخش کنید، چیزی که آن را به نام برفک تلویزیون می‌شناسیم.

روی چرت زدن تان حساب باز نکنید.  چرت زدن‌های گاه و بیگاه می‌تواند سالم و حتی در بلند مدت فوایدی داشته باشد، اما نباید در آن زیاده روی کنید. مثلاً تحقیقات نشان داده حداکثر دو بار چرت زدن در هفته باعث کاهش خطر بروز مشکلات قلبی عروقی می‌شود. اما بیشتر از این چرت زدن کمکی نمی‌کند و اگر به خواب شبانه‌ی شما صدمه بزند، ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی در شما بالا رود.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->