به گزارش شهرآرانیوز، نتایج یک مطالعه بین المللی نشان میدهد که افزایش مصرف غذاهای غنی از کلسیم و پروتئین مانند شیر، ماست و پنیر میتواند باعث کاهش سقوط و شکستگی در افراد مسنی شود که در مراکز مراقبتی سالمندان زندگی میکنند.
توجه به این رویکرد مهم مراقبتی و تغذیهای میتواند پیامدهای گستردهای را به عنوان یک اقدام بهداشت عمومی به منظور پیشگیری از شکستگی به همراه داشته باشد.
افراد مسنی که در مراکز مراقبتی سکونت دارند، اغلب میزان کلسیم و پروتئین کمی در بدن خود دارند و همین موضوع میتواند منجر به ضعف استخوانها و افزایش خطر سقوط و شکستگی در آنها شود. بر این اساس تخمین زده میشود که حدود ۳۰ درصد از شکستگیهای مفصل ران، مربوط به سالمندان ساکن در مراکز مراقبتی باشد.
امروز ما به خوبی میدانیم که غذاهای غنی از کلسیم و پروتئین مانند شیر، ماست و پنیر به جلوگیری از شکننده شدن استخوانها کمک میکنند، اما در این خصوص که آیا افزایش مصرف روزانه این غذاها، یک راه موثر و ایمن برای کاهش خطر شکستگی در افراد مسن است یا خیر، مطالعات اندکی انجام شده است.
محققانی از استرالیا، هلند و آمریکا در یک مطالعه پژوهشی، بررسی کردند که آیا دریافت روزانه مقادیر توصیه شده کلسیم (۱۳۰۰ میلی گرم) و پروتئین (۱ گرم/کیلوگرم وزن بدن) از منابع غذایی نظیر لبنیات، خطر سقوط و شکستگی را در افراد مسن کاهش میدهد یا خیر.
در این کارآزمایی بالینی دو ساله ۶۰ مرکز مراقبت سالمندان در استرالیا مورد مطالعه قرار گرفتند و ۷۱۹۵ نفر شامل با میانگین سن ۸۶ سال در آن مشارکت داشتند.
بررسیهای فوق نشان داد که افزایش مصرف منابع غذایی مورد اشاره، باعث کاهش ۳۳ درصدی برای همه شکستگیها میشود. بر این اساس، ۴۶ درصد کاهش در شکستگی لگن و ۱۱ درصد کاهش در سقوط سالمندان مشاهده شد. این کاهش در خطر نسبی شکستگی مشابه با مواردی بود که در آنها با استفاده از داروهای قوی برای افزایش استحکام استخوان در افراد مبتلا به پوکی استخوان مشاهده شده بود.
بهبود مصرف کلسیم و پروتئین با استفاده از غذاهای لبنی، یک مداخله مناسب و آسان است که به خوبی خطر سقوط و شکستگیها را که در افراد مسن ساکن در مراکز مراقبتی کاهش میدهد.
این مداخله تغذیه ای، میتواند پیامدهای گستردهای به عنوان یک اقدام بهداشت عمومی برای پیشگیری از شکستگی در سالمندان حاضر در بقیه بخشهای جامعه نیز داشته باشد.
منبع: آخرین خبر