مرگ مشکوک یک مادر باردار در بیمارستان میبد یزد واکنش پلیس به حادثه‌ مزاحمت موتورسوار برای یک خانم بی حجاب دستگیری شرور قمه‌کش در خیابان ولی‌عصر(عج) اعترافات تکان دهنده پسری که مادرش را به قتل رساند دستگیری پزشک قلابی با پنج کلاس سواد فیروزی: احتمال کودک‌آزاری در پرونده فوت دختر فرزندخوانده کاشمری وجود دارد پشت پرده هتک عفت و کشف حجاب کامل توسط دانشجوی دختر در دانشگاه علوم و تحقیقات واژگونی و حریق تانکر سوخت در گناباد یک کشته بر جای گذاشت (۱۲ آبان ۱۴۰۳) حادثه واژگونی خودرو زانتیا در خیابان سید رضی مشهد (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) + جزییات راهداری در سانحه فوت و مصدومیت ۷ شهروند کرمانشاهی مقصر شناخته شد صدای اعتراض پرستاران شنیده می‌شود؟ | ضرورت اصلاح بازتوزیع تعرفه‌های پرستاری برنامه‌های یوم الله ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | سخنرانی رئیس دفتر عقیدتی و سیاسی مقام معظم رهبری در مشهد بودجه خراسان رضوی در حوزه تجهیزات پزشکی، نیاز زائران را پوشش نمی‌دهد  ممنوعیت و محدودیت‌های ترافیکی ویژه راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | خیابان امام رضا (ع) از امشب (۱۲ آبان ۱۴۰۳) مسدود است مصطفی سالاری به عنوان مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) سکته قلبی علت اول مرگ در کشور است کلاهبرداری آنلاین با ترفند دریافت بیعانه | راهنمای تشخیص سایت‌های کلاهبرداری + فیلم آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان حر عاملی مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) محاکمه عاملان قتل دختر فیلم‌بردار در مشهد + عکس علائم کم‌کاری تیروئید چیست؟ تأمین مناسب پانسمان موردنیاز بیماران پروانه‌ای در کشور ریزش سقف ایستگاه قطار در صربستان، ۱۴ کشته بر جای گذاشت پذیرش بدون آزمون بیش از ۱۰ هزار دانشجوی نخبه در دانشگاه‌های کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳) | کاهش قابل‌توجه دما در روز‌های پایانی هفته جداول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان باید اصلاح شود تک‌چرخ‌زدن با موتورسیکلت منجر به مرگ دختر و پسر نوجوان در بولوار نماز مشهد شد بیمه‌شدگان چند ماه می‌توانند از مقرری «بیمه بیکاری» استفاده کنند؟ آیا کارانه پزشکان منصفانه است؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور (۱۲ آبان ۱۴۰۳) + فیلم آلودگی محیط‌زیست عامل مرگ سالانه ۱.۷ میلیون کودک کمتر از ۵ سال ابلاغیه دستورالعمل جدید تبادل دارو بین داروخانه‌ها به منظور تضمین سلامت جامعه
سرخط خبرها

۶ علت تعریق شبانه مردان چیست؟ +نحوه درمان

  • کد خبر: ۹۳۶۶۵
  • ۰۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۴
۶ علت تعریق شبانه مردان چیست؟ +نحوه درمان
تعریق‌های شبانه که به نام هایپرهیدروزیس خواب نیز شناخته می‌شوند، همان گونه که از نام آن‌ها مشخص است به تعریق بیش از حد شبانه و در خواب گفته می‌شود. این شرایط موجب خیس شدن کالای خواب، مانند روبالشی و ملحفه می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، اگر حتی زمانی که هوا گرم نیست یا پتوی ضخیمی روی خودتان نکشیده اید هم خیس عرق از خواب بیدار می‌شوید، ممکن است تعریق شبانه تان دلیل پزشکی داشته باشد.
این امر می‌تواند مایه‌ی نگرانی فرد شود و مسلماً آزاردهنده هم هست. برای تعریق شبانه مردان دلایل پنهان متعددی وجود دارد، از فشار‌های روانی گرفته تا مشکلات مزمن جسمانی.
در ادامه با علل تعریق شبانه در مردان و نحوه درمان آن آشنا خواهیم شد.

۱- اضطراب و نگرانی

تحقیقات نشان داده اضطراب هم به صورت کوتاه مدت و هم به صورت بلند مدت می‌تواند فعالیت غدد عرق بدن را بیشتر کند، امری که می‌تواند به تعریق شبانه بیانجامد.
در حقیقت، فشار‌های روانی یکی از علل شایع تعریق شبانه است. اگر با اضطراب و نگرانی ناشی از چیزی به رختخواب بروید، آشفتگی ذهنی ناشی از آن می‌تواند باعث تعریق شبانه شود.
اگر درگیر اضطراب هستید، احتمالاً علاوه بر تعریق شبانه، علائم جسمانی دیگری هم دارید، از جمله:
تپش قلب
سرگیجه
تنگی نفس
انواع درد‌های بدنی

نحوه درمان: اگر در اضطراب شدیدی به سر می‌برید که مقطعی است، مثلاً به دلیل مشکلی که در محل کارتان پیدا کرده اید، احتمالاً با حل عامل اضطراب، تعریق شبانه‌ی شما هم برطرف خواهد شد.

با این حال، اگر اضطراب تان مزمن است و مدتی است که دچار تعریق شبانه هستید، می‌بایست به یک پزشک مراجعه کنید تا معلوم شود که به اختلال اضطرابی دچار هستید یا خیر. اگر اینگونه باشد نحوه‌ی درمان می‌تواند به صورت تکنیک‌های ریلکسیشن، روان درمانی یا مصرف دارو باشد.

۲- عوارض جانبی دارو‌ها

احتمال اثرگذاری بر غدد عرق بدن و حتی دمای آن در برخی دارو‌ها بیشتر است. برخی از این دارو‌ها عبارتند از:
دارو‌های فشار خون بالا
دارو‌های اِچ‌آی‌وی
دارو‌های ضد افسردگی

نحوه درمان: از آنجایی که شما در حال مصرف دارویی برای رفع یک مشکل دیگر خود هستید، ممکن است وضعیت کمی پیچیده باشد. با این حال، می‌توانید با پزشک خود درباره‌ی تغییر دوز مصرف دارو یا استفاده از یک داروی جایگزین صحبت کنید.

۳- اختلال وقفه تنفسی در خواب

اختلال وقفه تنفسی در خواب یکی از دلایل شایع تعریق شبانه است.
تحقیقی در سال ۲۰۱۳ نشان داد نزدیک به ۳۰ درصد از مردانی که به اختلال وقفه تنفسی در خواب دچار بودند، تعریق شبانه نیز داشتند، در حالی که این میزان در میان مردانی که به این اختلال دچار نبودند، تنها ۹ درصد بود.
اختلال وقفه تنفسی باعث توقف گاه به گاه تنفس فرد در هنگام خواب می‌شود، امری که می‌تواند به افزایش سطح کورتیزول یا همان هورمون اضطراب در بدن بیانجامد.
هورمون کورتیزول این احساس را به بدن می‌دهد که در حال ورزش و فعالیت است، گرچه شما به خوابی عمیق فرو رفته اید. همین امر می‌تواند باعث تعریق شبانه شود.

اختلال وقفه تنفسی علاوه بر تعریق شبانه می‌تواند با نشانه‌های دیگری هم همراه باشد، از جمله:

احساس خواب آلودگی در طول روز
خروپف
خشکی دهان یا گلو درد در هنگام صبح
پریدن از خواب با نفس تنگی یا احساس خفگی

نحوه درمان: اگر احتمال می‌دهید که به اختلال وقفه تنفسی دچار باشید، به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
پس از آن، نحوه درمان می‌تواند ایجاد تغییراتی در سبک زندگی مانند کاهش وزن (درصورت داشتن اضافه وزن)، انجام ورزش و پرهیز از مصرف الکل باشد.
در موارد شدید، ممکن است لازم باشد هنگام خواب از یک دستگاه سی پپ (یا فشار جریان هوای مثبت دائمی) استفاده کنید تا تنفس تان در تمام طول شب بدون وقفه باشد.

۴- تعریق شدید بدن (هایپر هیدروز)

هایپرهیدروز یک مشکل پزشکی است که در آن عصب‌های کنترل کننده‌ی غدد عرق فعالیت افراطی پیدا می‌کنند، امری که باعث تولید بیش از اندازه‌ی عرق از آن‌ها می‌شود.
این مشکل بسیار شایع است و نشانه‌ی اصلی آن یعنی تعریق شدید می‌تواند در طول روز یا شب رخ دهد.

نحوه درمان: روش‌های مختلفی برای کاهش تعریق بدن وجود دارد، از جمله:
استفاده از محصولات ضد تعریق موضعی
مصرف دارو‌های مسدود کننده‌ی اعصاب
تزریق بوتاکس

با این حال، علت هایپرهیدروز ممکن است یک مشکل پنهان باشد، مانند دیابت، بروز عفونت، یا اختلالات دستگاه عصبی، که در اینصورت به آن هایپرهیدروز ثانویه گفته می‌شود.
شما می‌بایست به پزشک مراجعه کنید و تمامی علائم خود را برای او توضیح دهید تا متوجه شود مشکل شما علت پنهانی دارد یا خیر.

۵- پایین بودن سطح تستوسترون

پایین بودن سطح هورمون تستوسترون علل زیادی دارد، از بروز صدمات جسمانی گرفته تا عوارض جانبی دارو‌ها و سوء مصرف مشروبات الکلی.
بالا رفتن سن هم می‌تواند در کاهش سطح تستوسترون نقش داشته باشد. با بالا رفتن سن سطح این هورمون به تدریج در بدن کاهش می‌یابد و این امر ممکن است با نشانه‌هایی همراه شود که تعریق شبانه می‌تواند یکی از آن‌ها باشد.

دیگر نشانه‌هایی که ممکن است تجربه کنید عبارتند از:

اختلال نعوظ
کاهش میل جنسی
بد بودن حال روحی
خستگی

نحوه درمان: اگر آزمایش خون تان نشان دهد که سطح تستوسترون بدن تان پایین است، ممکن است پزشک برای شما انجام هورمون درمانی به شکل تزریق و یا استفاده از ژل‌های موضعی یا پچ تجویز کند.

۶- پرکاری تیروئید

پرکاری تیروئید زمانی رخ می‌دهد که غده تیروئید پرکار باشد. یکی از نشانه‌های رایج این مشکل تعریق شدید است، امری که می‌تواند در طول شب هم رخ دهد.

دیگر نشانه‌های پرکاری تیروئید عبارتند از:

تپش قلب
کاهش وزن
اختلالات خواب
اضطراب
زودرنجی
لرزش بدن

نحوه درمان: اگر آزمایش خون تان نشان دهد که تیروئید پرکار دارید، اصلی‌ترین روش درمان برای شما مصرف داروی ضد تیروئید است. در موارد شدید ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->