گزارش تصویری | سفر والی هرات به خراسان رضوی گزارش تصویری | بازسازی صحنه شوهرکشی در مشهد گزارش تصویری | تشییع پیکر مطهر شهید اقتدار حسن حسینی نژاد در مشهد گزارش تصویری | آیین بهره‌برداری از سالن ورزشی چندمنظوره شهید سردار محمدرضا زاهدی گزارش تصویری | آئین بدرقه پیکر شهید سید حسن حسینی نژاد در مشهد عکس‌هایی از دیدار مسئولان قوه قضائیه با رهبر معظم انقلاب (۲۵ تیر ۱۴۰۴) گزارش تصویری | عملیات اطفای حریق مجتمع تجاری میدان ۱۷شهریور مشهد (۲۴ تیر ۱۴۰۴) گزارش تصویری | آغاز عملیات اجرایی و افتتاح دو پروژه برق خورشیدی در مشهد (۲۴ تیر ۱۴۰۴) گزارش تصویری | پاساژ قائم(عج) خیابان ۱۷شهریور مشهد، چند ساعت بعد از آغاز آتش‌سوزی گزارش تصویری| مهار آتش‌سوزی پاساژ لوازم آرایشی در خیابان ۱۷شهریور مشهد (۲۴ تیر ۱۴۰۴) گزارش تصویری | بازسازی صحنه قتل در جاده شهرک صنعتی فردوسی مشهد گزارش تصویری | وضعیت بحرانی سد کارده - مشهد (۲۳ تیرماه ۱۴۰۴) عکس‌هایی از اولین شیلات ایران - کیاشهر گزارش تصویری | «هیأت ماه» محفل اهالی هنر و رسانه ایران زیباست | پارک ملی بمو گزارش تصویری | بازسازی صحنه قتل صاحب گلخانه در بلوار شاهنامه گزارش تصویری | راهپیمایی روز ملی عفاف و حجاب در مشهد (۲۱ تیر ۱۴۰۴) گزارش تصویری | بازدید معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور از روند خروج مهاجران افغانستانی غیرمجاز گزارش تصویری | زهرا بهروز آذر، نماینده رئیس جمهور به دوغارون رفت
سرخط خبرها
| کد خبر: ۹۴۲۳۱ | ۱۲:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۱ | دریافت تصاویر

پدیده اتوبوس خوابی در تهران

وقتی سخن از سرما نباشد، گوشه و کنار شهر تهران، زیر پل‌ها، نیمکت پارک‌ها، ایستگاه‌های اتوبوس و حتی گورهای شهر پناه بی‌پناهان و بی‌خانمان‌هاست. اما در وقت سرما، داشتن محلی گرم برای چند ساعت خوابیدن در یکی از گران‌ترین سکونتگاه‌های جهان یعنی تهران، برای چنین شهروندانی کار آسانی نبوده وهنوز هم نیست. حالا هم زمستان است و هم سرد! و تهران، هر شب بی‌خانمان‌ها را روانه اتوبوس‌های ۲۴ ساعته خود می‌کند. معمولا هر شب این افراد با مشقت فراوان خود را به محل عبور اتوبوس‌های شرکت واحد می‌رسانند تا از سرما یخ نزنند و اگر توانستند چند دقیقه‌ای چشم برهم بگذارند و بخوابند. اتوبوس‌هایی که در این شب‌های سرد، مملو از زنان، مردان و حتی کودکان بی‌سرپناهی است که هر یک داستان خود را دارند اما در بی‌خانمانی شبیه به یکدیگرند.

ماجرای خوابیدن این افراد در اتوبوس، در ساعات اولیه بامداد آغاز می‌شود و تا حوالی ساعت ۵ صبح ادامه دارد، یعنی دم صبح و زمانی که سایر شهروندان نیز برای استفاده از اتوبوس‌ها راهی ایستگاه‌ها می‌شوند. نداشتن ۲۵ هزار تومان بیشتر ( هزینه ارزان ترین مسافرخانه در تهران ۵۰ هزار تومان است) باعث شده تا رفتن به مسافرخانه‌ها برای آن‌ها منتفی باشد. گرم خانه‌ها نیز به گفته برخی از این افراد آنچنان غیربهداشتی است که تحمل آن  برایشان‌ بسیار دشوارتر از خوابیدن در اتوبوس است. سرما هم که اجازه ماندن در خیابان را به آن‌ها را نمی‌دهد. می‌ماند صندلی اتوبوس، به شرطی‌ که بهای بلیت اتوبوس را بپردازند و در انتهای مسیر پیاده شوند و باز به اتوبوس دیگری بروند و مسیر رفته را بازگردند. اتوبوس‌های ۲۴ ساعته تهران تنها مامن این افراد است. افرادی که به گفته خودشان، روزها یا کارگری می‌کنند یا دستفروشی یا هرچه که از دستشان برآید. در بین این افراد، معتادان هم حضور دارند اما تعدادشان اندک است.

از اواسط آذر ماه برای تهیه این مجموعه چندین شب را در کنار این افراد سپری کردیم و پای صحبت آنها نشستیم و درد دل هایشان را شنیدیم. در این مدت متوجه شدیم که تعدادی از این افراد به صورت دائم در اتوبوس می‌خوابند و تعدادی دیگر هم برخی شب‌ها به خوابیدن در اتوبوس فکر می‌کنند. تعدادشان کم نیست و در دو خط شمال به جنوب ( تجریش – راه آهن و ترمینال جنوب – پارک وی) و یک خط شرق به غرب( تهرانپارس – آزادی) می‌توان آنها را دید. این گزارش حاصل چندین شب همراهی با این افراد است. شاید دیدن تصاویری از این افراد در نیمه‌های شب تهران  و در اتوبوس و در خیابان بتواند تنها بخشی از سختی‌های بی سرپناهی این افراد را به نمایش بگذارد. اما خواب چند تکه، بیشتر شبیه چشم برهم نهادنی موقتی است تا خوابی عمیق و آرامش بخش!

 

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->