پیش‌بینی کاهش دما و ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی شنبه (۱۰ آذر ۱۴۰۳) بهترین رژیم غذایی برای درمان کبد چرب چیست؟ ۲ دارویی که باعث التهاب روده می‌شوند، کدام‌اند؟ آخرین وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند مخوف آدم‌ربایان بی‌رحم در پایتخت اختلاف خانوادگی برچسبی خطرناک برای خشونت خانگی ماجرای انفجار معدن گنجه رودبار چه بود؟ مرگ سه کارگر جوان حین لایروبی در خیابان پنجتن مشهد + تصاویر(دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳) آیا مدارس مشهد فردا (سه شنبه ۶آذر ۱۴۰۳)تعطیل است؟ مهمترین ویژگی‌های نسل آلفا(متولدین سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۴) را بشناسید خارج کردن توده ۱۵ کیلویی از شکم دختر ۱۳ ساله اهوازی تشخیص ۲۸ نوع سرطان با رادیوداروی جدید در مشهد اعلام وضعیت هشدار آلودگی هوا برای دانش‌آموزان حساس و افراد دارای بیماری زمینه‌ای در مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) کشف ۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد (۵ آذر ۱۴۰۳) رشد جمعیت ایران سال ۱۴۲۰ صفر می‌شود زن ضایعات‌فروش؛ عضو اصلی باند سرقت نیم میلیاردی در مشهد + عکس کمبود نیروی متخصص در زمینه بیهوشی و اطفال بیش از ۵۲۳ هزار خانوار تحت پوشش برنامه‌های داوطلبان سلامت قرار دارند روند افزایشی آمار مشمولین بیمه بیکاری در خراسان رضوی رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به ایدز توقیف دو خودرو شوتی و کشف بیش از ۵ میلیارد ریال کالای قاچاق در زنجان قرعه‌کشی عمره دانشجویی ۱۰ آذر ۱۴۰۳ انجام خواهد شد + فیلم حریم خانه، حرم خانواده رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی در جلسه رسیدگی شعب خانواده مشهد شرکت کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) مداخله زودهنگام نقش مؤثری در درمان لکنت زبان دارد  کاهش بارش و افزایش دما طی آذرماه تا نیمه بهمن‌ماه ۱۴۰۳ تداخلات مصرف برخی دارو‌های گیاهی و شیمیایی نقص ایمنی، یک معدن در استان گلستان را تعطیل کرد قطعی برق جاده‌ها برای کاهش مصرف | آیا نبود استاندارد‌ها جان انسان‌ها را به خطر نمی‌اندازد؟ دستگیری عامل شهادت سرگرد یاسر عبدلی در سیستان و بلوچستان خواستگاری عجیب مجرم از قربانی‌اش در دادگاه
سرخط خبرها

وقتی باران یک سال در بیست دقیقه بارید!

  • کد خبر: ۹۴۷۴۳
  • ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۰
وقتی باران یک سال در بیست دقیقه بارید!
با وجود پیش بینی سیل، اما باز هم در سیستان وبلوچستان سیل آمد و باز هم خسارت زد.

عروجی | شهرآرانیوز؛ شهرستان کوچک «کنارک» در جوار سواحل زیبای مکُران قرار دارد و در حدود ۶۵۰ کیلومتری جنوب زاهدان، مرکز سیستان وبلوچستان، واقع شده است. شهری که سال‌های پیش هم شاهد وقوع سیل بود و خسارت‌های زیادی دید، اما سؤال اینجاست که چرا با هر بارندگی در این مقیاس هیچ برنامه‌ای برای مهار آن وجود ندارد و هربار هم در یکی از شهر‌های جنوبی شرقی، سیل و آب گرفتی شدید اتفاق می‌افتد؟

رخ دادن سیل و آسیب دیدن از سیل دو موضوع متفاوت است. سیل یک پدیده طبیعی و اقلیمی است و عمدتا به دلیل تغییرات اقلیمی اتفاق می‌افتد. از طرفی، کارشناسان محیط زیست می‌گویند در یک دهه گذشته رژیم بارش در ایران تغییر زیادی کرده و این وقوع سیل در کشورمان را ده برابر کرده است. یعنی اگر در گذشته هر ده سال یک بار سیل بزرگی رخ می‌داد حالا تقریبا هرسال چنین سیل‌های بزرگی می‌آید و همان طور که می‌بینیم به اخبار ثابت رسانه‌ها تبدیل شده است.

گفته می‌شود که بین یک سوم تا نیمی از بارش سالانه در دو تا سه روز در کنارک باریده است. هر جای دیگر دنیا حتی در سوئیس هم چنین بارانی با این حجم بیاید سیل جاری می‌شود، اما آسیب پذیری در مقابل سیل پدیده‌ای است که روی زمین رخ می‌دهد و نحوه مدیریتش هم مربوط به انسان است. حالا که امکان وقوع سیل‌های بزرگ در کشور افزایش پیدا کرده است چرا دستگاه‌های اجرایی هرسال دچار مشکل می‌شوند؟ با وجود خشکسالی ها، اما روشن نیست چرا صنعت استفاده از آب‌های سیلابی در کشور به وجود نمی‌آید؟ با اینکه این شیوه مهندسی آب حتی در کشور‌های توسعه یافته بحث پیچیده‌ای است، اما باید به دلیل شرایط اقلیمی و بحرانی کشور به آن سمت حرکت کرد.

با اینکه سیل کنارک از یک هفته قبل به وسیله هواشناسی پیش بینی و از سوی رسانه‌ها هشدار داده شده بود، اما باز هم در مدیریت بحران ناشی از آن دستگاه‌های مربوط ناکارامد بودند و نتوانستند آن طورکه باید جلوی خسارت‌ها را بگیرند. از آن طرف حالا که روشن است در کدام شهر‌ها سیل بیشتری می‌آید چرا باید هرسال شاهد این میزان از خسارت در شهر‌های کوچک و محرومی مثل استان سیستان وبلوچستان باشیم؟ آگر مدیریت آسمان و باران دست ما نیست، ولی مدیریت زمین و جلوگیری از خسارت که دست ما هست؟

فرماندار شهرستان کنارک گفته سیل به بیش از ۲ هزار خانه نفوذ پیدا کرده است و انتظار دارد مسئولان استانی و کشوری هرچه سریع‌تر برای حل مشکلات، ورود کنند. مدیرکل هواشناسی استان هم گفته: این مقدار بارندگی که تنها در مدت ۳۰ دقیقه لحظاتی پیش باعث غرقابی و وخیم شدن اوضاع شهر کنارک شده، در تاریخ هواشناسی استان کم سابقه بوده است. احتمالا سال دیگر هم مسئولان کشور در نهایت بازهم آمار خسارت‌ها را اعلام می‌کنند و از همه مدیران امر می‌خواهند که به کمک شان بیایند!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->