ماجرای درگذشت متخصص طب اورژانس در مشهد چه بود؟ اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در سال ۱۴۰۳ سرقت ضبط خودرو جنایت آفرید| دستگیری قاتل فراری پس از سه سال
سرخط خبرها

ارتباط نعناع و خنک شدن دهان چیست؟

  • کد خبر: ۹۴۸۲۲
  • ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۳
ارتباط نعناع و خنک شدن دهان چیست؟
برای شما نیز پیش آمده است که هنگام خوردن نعنا احساس خنکی در دهان خود داشته باشید. آیا می‌دانید دلیل این حس چیست؟

به گزارش شهرآرانیوز، برخی از مواد غذایی پس از خوردن در دهان احساس خنک کنندگی ایجاد می‌کنند. فرقی ندارد که محیط بیرون چقدر گرم باشد، شما زمانی که این مواد غذایی مانند نعناع و فلفل را می‌خورید در دهان احساس خنکی می‌کنید. کپسایسین در فلفل ها، و منتول در نعناع سبب می‌شود زمانی که یک عدد نعناع یا شکلات نعنایی می‌خورید یا یک آدامس نعنایی می‌جوید، دهان شما خنک شود. در این بخش به شما می‌گوییم که چرا با خوردن نعناع در دهان احساس خنکی می‌کنید؟

چرا نعناع باعث خنک شدن دهان می‌شود؟

منتول و کپسایسین هر دو روی سیستم گیرنده‌های حسی تأثیر می‌گذارند و مواردی مانند لمس، دما و درد را تحت نظر دارند. نعناع روی مغز شما اثر می‌گذارد و باعث می‌شود که از بیرون احساس خنکی کنید. نورون‌های حسی که در پوست و دهان وجود دارند، می‌توانند احساسات مختلفی مانند گرما و سرما را حس کنند.

این نورون‌ها حاوی پروتئین مهمی می‌باشند که این پروتئین‌ها نقش حیاتی در کمک به احساس خنکی در دهان دارند و جریان یون‌ها را در غشای سلولی تنظیم می‌کنند.

این پروتئین یک کانال یونی است و کانال‌های یونی برای اینکه بتوانند پروتئین گیرنده محرک مورد نظر خود را تشخیص دهند، بسته می‌شوند. این کانال‌ها هنگام احساس خنکی باز می‌شوند تا یون‌های کلسیم و سدیم وارد سلول شوند. یون‌های تازه پتانسیل عمل را تحریک می‌کنند که سلول‌های عصبی را به مغز منتقل می‌کنند.

این یون‌ها با درگیر نمودن سلول‌های مغز و ارسال سیگنال‌هایی به مغز باعث ایجاد حس خنکی در داخل دهان می‌شوند. در کل مولکول‌های منتول سبب می‌شوند گیرنده‌های TRPM۸ کانال‌های یونی خود را باز کرده و یک پتانسیل عمل به مغز بفرستند و سبب خنک شدن دهان شوند، در واقع هیچ تغییر دمایی داخل دهان اتفاق نمی‌افتد، بلکه فقط احساس خنکی ایجاد می‌شود.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->