به گزارش شهرآرانیوز، برخی از مواد غذایی پس از خوردن در دهان احساس خنک کنندگی ایجاد میکنند. فرقی ندارد که محیط بیرون چقدر گرم باشد، شما زمانی که این مواد غذایی مانند نعناع و فلفل را میخورید در دهان احساس خنکی میکنید. کپسایسین در فلفل ها، و منتول در نعناع سبب میشود زمانی که یک عدد نعناع یا شکلات نعنایی میخورید یا یک آدامس نعنایی میجوید، دهان شما خنک شود. در این بخش به شما میگوییم که چرا با خوردن نعناع در دهان احساس خنکی میکنید؟
منتول و کپسایسین هر دو روی سیستم گیرندههای حسی تأثیر میگذارند و مواردی مانند لمس، دما و درد را تحت نظر دارند. نعناع روی مغز شما اثر میگذارد و باعث میشود که از بیرون احساس خنکی کنید. نورونهای حسی که در پوست و دهان وجود دارند، میتوانند احساسات مختلفی مانند گرما و سرما را حس کنند.
این نورونها حاوی پروتئین مهمی میباشند که این پروتئینها نقش حیاتی در کمک به احساس خنکی در دهان دارند و جریان یونها را در غشای سلولی تنظیم میکنند.
این پروتئین یک کانال یونی است و کانالهای یونی برای اینکه بتوانند پروتئین گیرنده محرک مورد نظر خود را تشخیص دهند، بسته میشوند. این کانالها هنگام احساس خنکی باز میشوند تا یونهای کلسیم و سدیم وارد سلول شوند. یونهای تازه پتانسیل عمل را تحریک میکنند که سلولهای عصبی را به مغز منتقل میکنند.
این یونها با درگیر نمودن سلولهای مغز و ارسال سیگنالهایی به مغز باعث ایجاد حس خنکی در داخل دهان میشوند. در کل مولکولهای منتول سبب میشوند گیرندههای TRPM۸ کانالهای یونی خود را باز کرده و یک پتانسیل عمل به مغز بفرستند و سبب خنک شدن دهان شوند، در واقع هیچ تغییر دمایی داخل دهان اتفاق نمیافتد، بلکه فقط احساس خنکی ایجاد میشود.
منبع: نمناک