نارنجی و قرمز، رنگ غالب نقشه کرونایی کشور انهدام باند انحرافی عرفان حلقه در یزد آموزش ترم آینده دانشگاه‌ها ‏قطعا حضوری است هشدار | این پیام حساب بانکی‌تان را خالی می‌کند ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی؛ حداقل بگیران ۵۷ درصد و سایر سطوح ۳۸ درصد به علاوه ۵۱۵ هزار تومان چرایی بازگشت به اعتیاد جولان معتادهای متجاهر در سطح مشهد | جا مانده‌های سرگردان آیین‌نامه اجرایی قانون رتبه‌بندی معلمان اصلاح و ابلاغ شد (۲۰ مردادماه ۱۴۰۱) رواج خرید و فروش نوبت پزشک در برخی مراکز درمانی | بیماری نوبت فروشی! تصادف عمدی قاچاقچیان، مامور انتظامی را به شهادت رساند + جزئیات آخرین خبر‌ها از افزایش حقوق بازنشستگان| احکام جدید در شهریورماه صادر می‌شود (۱۹ مردادماه ۱۴۰۱) جاری شدن سیل در برخی مناطق فیروزکوه + فیلم تسهیلات ویژه وزارت علوم برای رتبه‌های دو رقمی کنکور سراسری ۱۴۰۱ کاپوتاژ اتوبوس‌ها در اربعین ۱۴۰۱ لغو شد مدیرکل بهزیستی در بازدید از شهرآرا: بهزیستی را با کارهای انجام‌شده‌اش معرفی کنید آمار کرونا در ایران ۱۹ مردادماه ۱۴۰۱ | ۹۰ فوتی کرونا در شبانه‌روز گذشته
خبر فوری

ارتباط نعناع و خنک شدن دهان چیست؟

  • کد خبر: ۹۴۸۲۲
  • ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۳
ارتباط نعناع و خنک شدن دهان چیست؟
برای شما نیز پیش آمده است که هنگام خوردن نعنا احساس خنکی در دهان خود داشته باشید. آیا می‌دانید دلیل این حس چیست؟

به گزارش شهرآرانیوز، برخی از مواد غذایی پس از خوردن در دهان احساس خنک کنندگی ایجاد می‌کنند. فرقی ندارد که محیط بیرون چقدر گرم باشد، شما زمانی که این مواد غذایی مانند نعناع و فلفل را می‌خورید در دهان احساس خنکی می‌کنید. کپسایسین در فلفل ها، و منتول در نعناع سبب می‌شود زمانی که یک عدد نعناع یا شکلات نعنایی می‌خورید یا یک آدامس نعنایی می‌جوید، دهان شما خنک شود. در این بخش به شما می‌گوییم که چرا با خوردن نعناع در دهان احساس خنکی می‌کنید؟

چرا نعناع باعث خنک شدن دهان می‌شود؟

منتول و کپسایسین هر دو روی سیستم گیرنده‌های حسی تأثیر می‌گذارند و مواردی مانند لمس، دما و درد را تحت نظر دارند. نعناع روی مغز شما اثر می‌گذارد و باعث می‌شود که از بیرون احساس خنکی کنید. نورون‌های حسی که در پوست و دهان وجود دارند، می‌توانند احساسات مختلفی مانند گرما و سرما را حس کنند.

این نورون‌ها حاوی پروتئین مهمی می‌باشند که این پروتئین‌ها نقش حیاتی در کمک به احساس خنکی در دهان دارند و جریان یون‌ها را در غشای سلولی تنظیم می‌کنند.

این پروتئین یک کانال یونی است و کانال‌های یونی برای اینکه بتوانند پروتئین گیرنده محرک مورد نظر خود را تشخیص دهند، بسته می‌شوند. این کانال‌ها هنگام احساس خنکی باز می‌شوند تا یون‌های کلسیم و سدیم وارد سلول شوند. یون‌های تازه پتانسیل عمل را تحریک می‌کنند که سلول‌های عصبی را به مغز منتقل می‌کنند.

این یون‌ها با درگیر نمودن سلول‌های مغز و ارسال سیگنال‌هایی به مغز باعث ایجاد حس خنکی در داخل دهان می‌شوند. در کل مولکول‌های منتول سبب می‌شوند گیرنده‌های TRPM۸ کانال‌های یونی خود را باز کرده و یک پتانسیل عمل به مغز بفرستند و سبب خنک شدن دهان شوند، در واقع هیچ تغییر دمایی داخل دهان اتفاق نمی‌افتد، بلکه فقط احساس خنکی ایجاد می‌شود.

منبع: نمناک

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} {*End Google Analytics Code*}