هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

تاثیر دئودورانت‌ها بر بدن چگونه است؟

  • کد خبر: ۹۵۰۳۱
  • ۱۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۰
تاثیر دئودورانت‌ها بر بدن چگونه است؟
دئودورانت‌ها معمولا برای سرکوب بوی تند مرتبط با عرق کردن زیر بغل استفاده می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دئودورانت ها، ژل‌ها و اسپری‌های ضد تعریق اغلب با یکدیگر اشتباه گرفته شده و البته در بسیاری از مواقع در یک محصول ارائه می‌شوند. باید در نظر داشت چند تفاوت اساسی بین آن‌ها وجود دارد. در این یادداشت به بررسی تاثیر آن‌ها بر بدن می‌پردازیم.

دئودورانت‌ها معمولا برای سرکوب بوی تند مرتبط با عرق کردن زیر بغل استفاده می‌شود. این بو توسط باکتری‌هایی تولید می‌شود که روی پوست زندگی کرده و از چربی‌ها و پروتئین‌های ترشح شده توسط غدد آپوکرین، نوعی غده عرق، تغذیه می‌کنند.

این چربی‌ها و پروتئین‌ها به طور طبیعی بویی ندارند، اما هنگامی که باکتری‌ها از این مواد تغذیه می‌کنند، محصولات جانبی مختلفی از جمله اسید پروپیونیک و اسید بوتیریک تولید می‌کنند. در حقیقت این مواد هستند که در فرایند تعریق منجر به بوی نا مطبوع می‌شوند.

برای مبارزه با این باکتری ها، دئودورانت‌ها حاوی دو ماده شیمیایی اولیه هستند. اولین مورد اتانول است. اتانول یا همان الکل طبی درست مانند ضدعفونی کننده دست مبتنی بر الکل، بسیاری از باکتری‌ها را از بین برده و در نتیجه اسید‌های مضر تولید شده را کاهش می‌دهد. در تکمیل این فرایند و عامل پشتیبان این موضوع عطر‌هایی هستند که باقی مانده رایحه اتانول را می‌پوشانند. به گزارش سیناپرس، در حالی که دئودورانت‌ها برای سرکوب بوی ناشی از تعریق زیر بغل خوب هستند، اما با عرق مقابله نمی‌کنند. اینجاست که ضد تعریق‌ها وارد عمل می‌شوند.

ضد تعریق‌ها چگونه کار می‌کنند؟
تقریباً ۹۸ درصد عرق را  آب تشکیل داده و بخش باقیمانده شامل نمک‌هایی از جمله سدیم، پتاسیم و کلسیم است. این غده توسط نوع دیگری از غدد عرق به نام غدد اکرین پمپ می‌شود. هنگامی که بدن تحت استرس و فشار بوده یا خیلی گرم است، این ساختار‌های طولانی و پیچ خورده، آب را از زیر به سطح پوست هدایت می‌کنند.
به گزارش خبرگزارریی سینا، مانند چربی‌ها و پروتئین‌هایی که از غدد آپوکرین ترشح می‌شوند، خود عرق نیز بو نمی‌دهد. باید اذعان داشت که بسیاری از افراد تصمیم می‌گیرند که تولید عرق را در بدن خود سرکوب کنند، علیرغم اینکه بوی بد بدن ارتباط چندانی با خود عرق ندارد.

ضد تعریق‌ها حاوی نمک‌های آلومینیوم هستند که معمولاً هگزا هیدرات کلرید آلومینیوم است. به گزارش سیناپرس، این مواد می‌توانند به چند روش برای جلوگیری از تعریق عمل کنند: آن‌ها رسوب کرده و یک ماده ژل مانند را تشکیل می‌دهند که انتهای غدد اکرین را برای مدتی  کوتاه مسدود می‌کند. نمک‌ها همچنین می‌توانند از غدد عبور کرده و وارد سلول‌های پوشاننده مجرا شوند.

به لطف قانون اسمز، که حرکت آب برای متعادل کردن غلظت نمک است، سلول‌ها با مایع متورم می‌شوند و عبور اکرین را مسدود می‌کنند. در نهایت نمک‌های آلومینیوم از سلول‌ها خارج می‌شوند و به حالت عادی منقبض شده و یک بار دیگر مجرا باز می‌شوند.

به همین دلیل است که ضد تعریق‌ها باید روزانه استفاده شوند  و همچنین به همین دلیل است که آن‌ها باعث ایجاد لکه‌های زرد روی لباس شما می‌شوند. برخلاف تصور رایج، لکه‌های زرد از نمک‌های آلومینیوم ناشی می‌شوند، نه از خود عرق.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->